MAJÚ NÁS ZA BLBCOV , ALE PRITOM MôŽEME VŠETKÝCH UČIŤ !

Ále že sme sa vybláznili, čo ? Jasne, hovorím o tom konkurze na nového podnájomníka hradného 100 + 1 o 70 000 m². Úplne mi to pripomenulo tie naše hecovačky pred Mr. Olympia, kedy proti sebe nastúpia dvaja vynikajúci kulturisti s absolútne odlišnými koncepciami postáv. Aj tu sme mali typovo odlišných  protivníkov. Vtipného a poťouchlého starčeka na pokraji síl, o ktorom vieme, že si sem tam trochu vymýšľa a vyvádza lotroviny, ale zase až tak  nám to nevadí, pretože sype z rukáva jednu historku za druhou a posmieva sa druhým. Sranda z druhých totiž vždy poteší. A proti nemu stál súper, ktorý sa vtipom nesmial, pretože vie, že druhým sa smiať nemá, a vie to preto, že bol vzdelaný, šikovný a slušný. Lenže disponujúci charizmou zmoknutej  pláštenky. A pretože to bol match na celonárodnej úrovni, hecovačky nabrali úplne iný grády. Dlhoroční priatelia sa hádali ako psi, manželia v názorovom nesúlade prestali venovať pozornosť partnerovým genitáliám, predajcovia leteniek nestačili bookovať lety  potrebné k plánovanej migrácii a migranti sa začali zgrupovať  v miliónových počtoch 30 km za Chebom. Ako to dopadlo, vieme .. Horúce hlavy ochladli, letenky zmenili miesto určenia na príjemné destinácie a bojovníci s krížom na štíte išli vrátiť vypožičané rekvizity ...

Život ide ďalej a mi teraz máme 14-dní , aby sme si mohli trochu oddýchnuť, než sa zase preorientujeme  z politológov na hokejových  trénerov . Olympiáda je za rohom a čo by si bez našich rád maši chlapci na korčuliach počali ? Neviem ako vy, ale ja som z kulturistiky zvyknutý, nenechávať nič na poslednú chvíľu. A tak už čerpám informácie, vzdelávam sa, aby som mohol Jandačovi , alebo aj Jágrovi fundovane poradiť. Takže som si prečítal informácie o hráčovi Bielych Tigrov Liberec, Míšovi Bulířovi, že už mesiac nehrá, lebo  je na smrť unavený a nevie, kedy bude zase čulý ako fretka na Agrezze . Je vyčerpaný, odborne konštatoval doktor. A ja si tak nejako podvedome spomínam, že to rozhodne nie je prvý prípad. Ani z hokeja, ani z futbalu. A tak si kladiem otázku, ako je to sakra možné ? Ako môže byť 23-ročný  chlapec, ktorého dennou  povinnosťou je tréning, potom nič, potom zápas (nie denne), potom zase nič, unavený ? Profesionálny športovec, ktorý nemusí chodiť do práce, má slušný príjem na elimináciu všetkých negatívnych javov spojených so zháňaním dukátov na obživu, je unavený. To mi vážne hlava neberie a hneď poviem prečo.

Nikdy som totiž nepočul, že by bol nejaký kulturista unavený z tréningu tak, že by ho to vyradilo z režimu. Hoci sú naše tréningy zamerané na deštrukciu svalových vlákien, hoci by sa počet kulturistov v ČR, ktorí nemusia pracovať, dal spočítať na prstoch jednej ruky vyslúžilého stolára a hoci sa musí sakra otáčať, aby si tento drahý koníček mohli dovoliť, nikdy som nepočul, že by bol niekto z nich mesiac unavený a koniec unavený  v nedohľadne. Čím to je ? Poviem vám to . Vo všetkom ostatnom mimo ten daný šport.

Neexistuje športové odvetvie , kde by jeho vyznávači boli tak vzdelaný  v oblasti výživy a regenerácie, ako je tomu u kulturistiky, alebo fitness na vyššej úrovni, ak chcete. Som ďaleko vzdialený tomu , vychvaľovať nás až do nebies. Úprimne, väčšinou sa mi to dosť protiví, lebo na každú dobrú vlastnosť sa dá nájsť aj nejaká tá nepekná u vyznávačov svalovej hmoty a tvarovaných tiel. Faktom ale zostáva, že zatiaľ čo u drvivej väčšiny športov to tréningom začína a končí, vo fitku je platný len ten začiatok. Koniec sa dá vyjadriť iba  tak ležatou  osmičkou.

Nie je teda žiadnym tajomstvom, že chlapci od kopačiek a hokejok vedia  svoje víťazstvo pekne pekne osláviť. Nehovorím tu o konci sezóny a získanie titulu, pretože to by mnohí z nich boli celoživotný abstinenti, ale o srandamači v sobotu popoludní. V sobotu večer im potom môžete zablahoželať k fantastickému výsledku 0: 0 a dúfať, že si vás a vaše priania budú v nedeľu ešte pamätať. Každý kulturista vie, čo alkohol robí s regeneráciou. Vie, že pečeň nemôže prekonať a spracovať väčšie množstvo alkoholu naraz a organizmu tak trvá dlhšiu dobu, než sa s väčším množstvom alkoholu vysporiada. Čo znamená, že anabolické procesy, potrebné k budovaniu svalovej hmoty, sú odsunuté na druhú koľaj na tak dlho, až si radšej vezmú neplatené voľno a budovanie sa nekoná. Čo v konečnom dôsledku znamená, že ste boli na tréningu úplne zbytočne. To už je lepšie stráviť ten čas hraním GTA, kde si tie svaly počítačovo vymodeluje. Kulturista to vie, kopačkár  ale rozhodne nie, pretože inak by do krčmy nechodil. Vedel by, že si tým spomalí regeneráciu, pretože prijaté živiny nemajú využitie. Sú na druhej koľaji a proteín sa rozpráva so sacharidmi, ako by sa radi pustili do obnovy svalovej bunky, no sa k nej nemôžu dostať cez pečeňového vyhadzovača, ktorý má plné ruky s alkoholom.

Lenže ďalším faktom je, že namiesto masovej  demonštrácie živín tam postáva smutné klbko osamelých čudákov. Tí chlapci vrcholoví totiž nemajú páru o strave. Pred časom sme sponzorovali HC Sparta Praha. Cez hlasné protesty Plzňákov  a Brňákov  a iných fandov by sme sa mohli zhodnúť na tom, že to je jeden z elitných klubov českej Extraligy s predlhou  históriou. S doplnkami sme im dodali aj prednášku Lukáša Roubíka o jedle. Nie doplnkoch, ale predovšetkým jedle. Pozerali na neho, ako keby priletel z Marsu. Elitný  hokejisti nemali páru o tom, čo a kedy jesť ! Nekecám. Samozrejme, isté povedomie o tom, že pečená hus s ôsmimi knedlíkami pol hodiny pred nástupom na ľad nie je úplne ideálne riešenie mali, ale pojem komplexných cukrov, ich využitie, vhodnosť regeneračných potréningových látok im znela ako Klingonština zo Star Trecku  ...

Nutné férovo dodať, že v tomto tieto  dve športové odvetvia rozhodne nie sú sami. Počujem to z praxe, z vašich dotazov, zo spätných väzieb na produkty. Výrobca športovej výživy pre kulturistov, fyziky a fitnessky nemôže nič oklamať. Zákazníci tohto segmentu sú totiž extrémne vzdelaný a riešia gramami zloženia do najposlednejšie položky. Rozoberajú procesy spracovania bielkovín do poslednej molekuly a pokladajú otázky, ktoré ma neraz uvedú v pochybnosť, či som kedy niečo o proteínoch vedel. Beda, ako sa do toho zamotáte. Preto tieto otázky posielam ľuďom, ktorí majú pred menom a za menom ešte dlhšiu kakofoniu skratiek ako ten náš neúspešný kandidát volieb. Viete, na čo sa ma spýta cyklista ? Čo si mám kúpiť, aby mi to lepšie šlapalo ? Nič viac. A viete, čo mu stačí za odpoveď ? Tohle (Express). Nič viac. Potom už nasleduje len ďakujem, ste fantastický  atď .. Tým nechcem povedať, že by mi obvyklé kulturistické  prečo, kedy, ako, na čo, z čoho apod .. nejako vadilo, to určite nie. Chcel som tým skôr poukázať na extrémny rozdiel po hlade po informáciách u vyznávačov železa a ostatných športov. To, že je kvalitný jedálniček základom pre akýkoľvek šport, je "našim" ľuďom známe už od 16- tich rokov. Jardovi Jágrovi to došlo tuším v tridsatichpiatich .

Ak vás teda budú označovať za blbca, čo do seba len napcháva steroidy, môžete sa im v pokoji vysmiať. Aj keď je to ťažké a hlupáka o svojej pravde rovnako nikdy nepresvedčíte, vás bude hriať vedomie, že vďaka svojim znalostiam vás na lopatky nezloží pár sérií naviac.

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.