MILAN OBOŘIL - Najprv musím vyhrávať nižššie súťaže a až potom ísť na ARNOLD CLASSIC

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-milan-1_4d7914cf5e9cf95018ef5b77f3ebba52.jpg

 

 

 

 

 

Tak čo dobré  si zjedol  po pretekoch   ?

 

 


Po pretekoch som si dal ako 1. jedlo dva viedenské párky so žemľou, čo predávali rovno na pretekoch, potom 2 donuty a 1x 300g Milku, ktorú som dostal od fanúšika. Potom hneď v meste St. Polten je McDonald, tak tam som si dal  poriadne ! A pred spaním 3dcl piva. A pokračoval som ešte v nedeľu dopoludnia, keďže som sa vrátil až okolo 2 hodiny rannej .

 



No áno , Rakúšania  majú obľubu  súťažiť  do polnoci. Ako sa ti pretekalo v takom dlhom  preteku ?

 

 


No na jednu stranu to bolo zdĺhavé, ale na druhú som si zase krásne pospal v dlhej pauze medzi semifinále a finále. Jediné čo mi vadilo, bolo to, že tam bolo viac kategórií Physique a Bikin ako Kulturistov, chvíľkami  mi prišlo, že som na nejakých zlých pretekoch.


 

 

 

Koľko si mal vôbec ľudí v kategórii?

 

 


Aby som pravdu povedal presne neviem, tuším niečo okolo 10, mala to byť najnabitejšia kulturistická kategória.

 



Takže si si zasúťažil  nie ? Koľkokrát ťa ťahali ?

 

 


Bol som hneď v 1. vyvolávaní  a potom s ďalšími dvoma pretekármi , potom až vo finále som bol vyvolaný iba s celou šestkou. Podľa vyvolávania mi prišlo, že som posledný. Síce som bol v 1. vyvolaní , ale pretekári mi prišli všetci lepší a väčší ako ja a moji favoriti, čo som videl v rozcvičovni , neboli vyvolávaný  vôbec so mnou . Tak som si hovoril, sakra to je top 3 a ja sa idem rozhodovať o 4 a nižššie  miesto.

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-milan-2_4d7914cf5e9cf95018ef5b77f3ebba52.jpg

No áno , to už tak býva , tí najväčší v rozcvičovni  nebývajú tí najlepší na pódiu. Ty si sa podľa fotiek zdal najmohutnejším pretekárom. Prečo si myslíš, že si prehral ?

 

 


Prišiel som si medzi nimi hrozne malinký, ako trieska. Potom ale, keď som zišiel z pódia, hneď za mnou dobehla priateľka a hovorila, že budeme 1. najhoršie 2. , že si tam najnižší , ale najmohutnejší a nejvysekanější. Potom prišiel aj Jarda Paseka a hovoril, že tam vyzerám veľmi  mohutne, že je to pekné, potom Vláďa Pajić a hovoril tiaž že to bude  1-2 miesto, postupne potom chodilo viac a viac ľudí. Tak som hneď volal Tomovi Burákovi , čo mám urobiť , aby som ešte vygradoval tú formu a aby bola lepšia. Tak mi poradil a ono to naozaj vyšlo . Na finále  som bol  trochu suchší  a ostrejší .

 

 

   

No a čo ti poradil?

 

 


Pýtal sa ma, koľko som vyčúral , koľko som mal cukrov a aké zdroje, tak keď som mu všetko povedal, dal mi povolenku zjesť všetko, čo som tam mal, že už by sa to nemalo pokaziť, a že všetky tie cukry by mi mali natiahnuť vodu z podkožia do svalov. Mal som ale len ležať a potom dať hellgel a dlho pumpovať a tá forma potom liezla minútu po minúte, čo som pumpoval. Aj žilnatost bola pekná.

 

 

 

Dať si všetko je fajnová rada. :-) Avšak, z fotiek je zrejmé, že to 100% nebolo. Koľko myslíš, že budeš musieť dať ešte dole?

 

 


Dať si všetko .., no ja som  zabudol napísať, že som tam mal už len jeden vrecúško ryže a 2x 300g Milku. Nakoniec som zjedol tú ryžu a tú Milku len jednu. Tú druhú po pretekoch, ako som písal v predchádzajúcej otázke. Myslím, že je tam ešte tak kilo tuku, je fakt, že aj voda by išla ešte tak 2kg dole, pretože keď som pózoval, tak zo mňa voda vyložene s odpustením striekala !

 



Odpustené. Ty si minulý týždeň skrečovala Arnold Classic a zároveň "objavil" kúzlo nižších súťaží. Viem, že je to neporovnateľné, ale zjavne si si dobre zapretekal. Tak si hovorím, pokiaľ ide o to čisté pretekanie, či to nie je za rovnaké peniaze viac muziky? Aj keď je jasné, že Arnold, je Arnold. Napriek tomu, ako to zatiaľ vidíš ty ? Stále ťa to mrzí ?

 

 


No už som to pustil z hlavy, na Arnoldovi som už raz bol, samotného Arnolda som videl. A pretekov  Arnold Classic ešte bude ... Bohužiaľ, tento rok bol rozpočet dvojnásobný oproti minulému roku  a naozaj som si nemohol dovoliť ísť na 4 dni na preteky, kde by som naozaj mohol stať len 5min na pódiu a ani si to neužiť. Veľmi ma to mrzelo , pretože som stratil motiváciu za ktorou  som sa hnal hlava nehlava ,  ale teraz už som zase plný motivácie z nižších súťaží, bude ich viac, užijem si to, vyskúšam nové superkompenzácie , zistím ako telo reaguje atď .. Takže všetko zlé je na niečo dobré, uvidíme, ako to všetko dopadne, uvedomil som si teraz po Rakúsku, že až dokážem vyhrávať v chlapoch súťaže v okolí, môžem skúšať veľké súťaže ako je ACE. Jedna súťaž je už za mnou, teraz chcem zlato z Maďarska snáď sa mi to podarí dotiahnuť tú formu !

 

 


Áno . Presne tak som to myslel . Vieš niečo bližšieho o tej súťaži v Maďarsku? To je pre nás trochu novinka, nepamätám sa, že by niekto išiel do Maďarska pretekať .

 


Ide  tam Jirka Vilímek, Margita Zámolová a ja, pre Maďarov je to medzinárodná súťaž a tak ako Rakúsko je to pre nich  hlavný nominačný  pretek na ACE. Takže ďalšia súťaž, kde sa stretnem s ďalšími súpermi , ktorých  by som mal na ACE. Takže keď to poviem stručne, konkurencii , čo by bola na ACE, okúsite čiastočne na týchto pretekoch. Potom si môžem urobiť obrázok, kde je ešte potrebné pracovať.

 



A kde to vôbec je? Keby tam chcel niekto prísť napríklad  zo Slovenska?

 

V Budapešti

 

 



Tá  je krásna. Bol si tam niekedy ?

 

 


Do Maďarska chodíme  s priateľkou každý rok, buď na Balatón, alebo na nejaký wellnes víkend do kúpeľov, takže Maďarsko je celkom pekné v týchto letoviskách

 



Teraz to chcem práve napísať. My sa tu bavíme o Maďarsku, Rakúsku atď .. a čitateľ si môže myslieť, že ten Obořil si teda jazdí po Európe. Ale ty to máš vzhľadom k bydlisku v podstate za rohom, že ?    



Áno áno, som z Južnej Moravy, do Rakúska som to mal 2 hod cesty, do Maďarska to mám cca 3 hod. Takže ako hovoríš, mám to kúsok.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-milan-3_4d7914cf5e9cf95018ef5b77f3ebba52.jpg

Predstavíš sa aj na Slovensku ?

 

 


Chcel by som ísť aj na  Slovensko, ale uvidíme či ma nedostihne nejaké zranenie . Momentálne začínam mať trochu problém s obličkami a držaním vody, tak uvidíme, či ma Maďarsko už nedorazí úplne. Pokiaľ ale nedorazí, tak by som toho chcel obísť čo najviac, keď už by nejaká forma bola.

 

   

Jasne. A na fanúšikov na EVL s sa tešíš?

 

 


EVLS je jednoducho bomba súťaž, vždy sa tam zídu super ľudia , je tam neskutočne dobrá atmosféra, najmä pri stánku Extrifit je vždy najviac ľudí. Mám rád, keď za mnou príde niekto poprosiť ma o  podpis či fotku, pretože to mi potom ukáže to, prečo to robím, že sa mi nejakým spôsobom vracia tá drina, nie len vo výsledku zo súťaže, ale v tom že dokážem ľudí motivovať a majú ma radi, alebo dokonca vo mne vidia  vzor ! Neopísateľne krásny pocit a to sa potom pózuje a ukazuje úplne inak, keď vidíte ľudí, ktorí sú nadšenci a fandia vám ..

 

 


Máš pravdu. Navyše tam naživo vidieť naozajstnú špičku kulturistiky, to je niečo. Koho si tipneš na víťaza Olympie?

 

 



No tento rok by som to videl ešte na Philla, aj keď dnes som videl nejaké fotky Kaia, Philla a Denisa  Wolfa a ten mi vyložene vyrazil dych, ako narástol . Ale kvalitou mi prišiel Phill lepší ako všetci. Uvidí sa, až budú vedľa seba v onen daný okamih

 

 



Tiež  to vidím na Philla . Videl si   Generation Iron? No, že sa pýtam .. Ako sa ti to páčilo ?

 


Videl som to asi 20x je to taký môj večerníček, keď som na nulách a som potom doma sám a odpočívam, tak si ľahnem na sedačku a čumím a zaspávam pri tom ako malé dieťa. Zároveň mi to dáva motiváciu ísť ďalej a nevzdávať sa ! Páči sa mi to veľmi  !

 

 



Chcel by si to dotiahnuť medzi profíkov?

 

 

 


Nechcel. Už takto to je pre mňa náročný šport . Ako finančne, tak časovo. Bohužiaľ viem aj to, že profi nemôže byť každý, pretože na to je potrebné mať tvary, genetiku a mnoho iných faktorov a tie  mi chybajú ..  Takže moja odpoveď je nie.
Je veľa profíkov s nie úplne ideálnymi tvarmi. Dokonca by som povedal, že možno väčšina.

 

 



No to síce je, ale tiež je tam pár tých, čo sú TOP. Tí potom prídu a  vždy vyhrajú. Nebavilo by ma pretekať , vedieť že musím drieť viac, jesť viac, všetkému sa venovať  viac a  ísť na pódium s tým, že asi neuspejem. Myslím, že veľmi rýchlo by som stratil motiváciu. Asi sa budem radšej zdokonaľovať v amatéroch

 

 


Tomáš Kašpar by s tebou asi nesúhlasil, ale o tom sa  môžete porozprávať na stánku Extrifit na EVL s. Ja ti ďakujem za super rozhovor.

 



Áno áno  s Tomom sme sa o tom bavili, má na to iný názor .. Tiež  ďakujem za rozhovor

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-milan-4_4d7914cf5e9cf95018ef5b77f3ebba52.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.