MOBILOVANIE V POSILŇOVNI ? NIE ĎAKUJEM !

Nachádzam sa mimo svoje mesto, dnes mám mať ale tréning, tak nebudem robiť žiadne výnimky - musím nájsť nejaké alternatívne fitko, ktoré bude aspoň trochu vybavené. Po pár minútach strávených v novom teritóriu nachádzam jednu takú posilku , ktorá vyzerá celkom fajn, tak to idem skúsiť - nemám predsa čo stratiť ! Vchádzam dnu, zaplatím vstup a mierim rovno do šatne. Borci sa tvária trochu rozpačito: "To bude asi tým, že som tu nový", upokojuje sa. Áno , na také tie kyslé ksichty som si už celkom zvykol. Po chvíli registrujem vo vzduchu nadupanú muziku, ktorá mi rozprúdi krv v žilách. Nemôžem sa dočkať tréningu. Nič mi ho nemôže pokaziť. Som skvele namotivovaný. Dneska to jednoducho pôjde !

Čo to nevidím - pri bare sedia  nejaký týpci s mobilom a divne sa do neho škeria . V činkárni si skupinka mladých kulturistov z Mauthausene fotí biceps. Z každej strany sa na mňa valí také to prenikavé pípanie Facebook Messenger. No do riti, kam som sa to zase dostal ... Moje prvotné nadšenie z tréningu trochu opadá, pretože atmosféra tohto typu stojí fakt za prd. Vždy som považoval posilňovňu za miesto, kam sa chodím odreagovať a vypnúť, skrátka neriešiť okolitý svet. Ak sa v nej ale všetci správajú rovnako ako v práci, v škole, na ulici, strácam ten pocit "izolácie" od okolitého sveta. Jo, ja viem, v dnešnej dobe je technologický závislák aj dievčatko predškolského veku, ale prečo to ťahať už aj do toho gymu ?!

Uznávam, niekto je pracovne vyťažený "24/7" a musí byť na príjme, aj keby neviem čo. Ok, to beriem, rodina sa nejako uživiť musí, no nie ? Ale môže mi niekto vysvetliť, prečo niektorí borci (a borkyne) lezú na ten prekletý mobil pomaly medzi každou sériou ? Prečo sa za deväťdesiat minút asi štyridsaťkrát vyfotí s drsným výrazom, za ktorý by sa ani Chuck Norris hanbiť nemusel ? To už je naozaj tak zúfalá doba a ľudia sú natoľko závislí, že nevydržia  svojmu partnerovi odpísať ? Áno , veď ja u toho  Facebooku tiež presedíme kvantá zbytočného času, ale do posilňovne to jednoducho neťahahám . A prečo ? Pretože to skrátka kazí ovzdušie.

Občas si hovorím, ako by vyzerala taká moja ideálna posilňovňa - je jasné, že každý to vidí trochu inak. Tak napríklad v tej mojej by bola hrala hlasná hudba (ale nie žiadne "hity" z Európy 2). Magnézium by bolo povolené. Postih za hádzanie činiek žiadny, pretože by som mal celú činkáreň vyloženú gumou - ale odtiaľ potiaľ , žiadna potreba zbytočne ničiť činky. Jedno pravidlo by však hralo prím a bolo by  nadradené všetkým ostatným - "ZÁKAZ VSTUPU s mobilným telefónom!" Asi by som musel svoj gym čoskoro zatvoriť, pretože polovica ľudí by na toto nepristúpila a moje zisky by boli nič moc. Jó, podnikateľ zo mňa asi nebude, na to som moc nekompromisný a vyhranený. Ale teraz ruku na srdce - koho podobný úpadok "fitko kultúry" už niekedy naštvalo ?

Žijeme vo zvláštnej dobe. Virtuálny kontakt uprednostňujeme pred tým fyzickým. Do obrazoviek pozeráme pomaly častejšie, než do tvárí ľudí okolo nás. Zbytočne mrháme drahocenným časom, keď surfujem  na nete. Prečo radšej neurobiť niečo užitočného ? Alebo sa aspoň nesústrediť na to, čo momentálne robíme, málinko viac ? Občas si hovorím, kam toto všetko raz povedie. Staneme sa otrokmi nových technológií, naša rasa zdegeneruje , pribudnú nové civilizačné choroby. Nechcem strašiť, ale možno, že už sa vyššie spomínané procesy dejú, len my sme zaslepený ich spozorovať. Ale to som trochu odbočil, späť k našej téme.

Keď nad tým tak premýšľam, mne do toho vlastne nič nie je. Prečo by som mal riešiť ostatných ? Nech si každý robí, čo chce, ak ma s tým nejako neotravuje (možno by teda pre začiatok stačilo vypnúť si zvonenie : "Sloboda jedného končí tam, kde začína sloboda druhého."). Jediné na čo sa snažím poukázať je to, že mobily v posilke skrátka nemajú čo robiť už z podstaty veci. Odpovedzte si na nasledujúce otázky: "Prečo chodím do posilňovne?" Aby si cvičil ty Dube ! Surfovať vody internetu môžeš doma (alebo kdekoľvek inde) a nemusíš za to platiť 3 Eurá . A nezabúdaj na jednu vec - keď máš oči stále nalepené na obrazovku tvojho iPhone, prichádzaš o veľa krásnych vecí (a teraz nemyslím tie krásne zadky  a dekolty bikiny fitnes dievčat ): pozorovanie výkonov ostatných, interakcia s ďalšími návštevníkmi, zvuk železa ... Ľudia , veď to je fakt jednoduché. Na mobile môžete byť celý deň, tak ho aspoň raz skúste na tie dve hodiny vypnúť. Budete sa cítim oveľa lepšie a možno spoznáte, o čom tá posilňovňa vlastne v skutočnosti je.

Produkty v článku

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.