Najprv vyladený jedálniček, až potom doplnky výživy ... Naozaj?

Od tej doby, čo sa ľudia viac nudia doma a tým pádom sú na seba na Facebooku horší a horší, som začal viac používať Instagram. Z nejakého záhadného dôvodu sa tam menej nadáva. Možno preto, že je tam oveľa viac krásnych obrázkov a oveľa menej textu, takže nie je veľmi o čom premýšľať a diskutovať.

Tiež som mal radšej obrázkový štvorlístok s Bobíkom než knižku s písmenkami, keď mi bolo šesť. Napriek tomu aj tam sa ma občas niekto opýta, ako má užívať kreatín a proteín, alebo tamto či ono. Takže som jedného dňa miesto svojich chlpatých céčko a žltých zubov vyfotil oranžové a hladké dózy a pridal k nim nasledujúci popis:

"Hovoril som si, že urobím také edukačné okienko, aké doplnky teraz užívam v príprave:

  • Imun Vita Shock - každé ráno jedno vrecúško. Skvelá šťava plná vitamínov. Covid bez šance.
  • BCAA Instant - to chlemtám počas celého dňa. Skvelé pitie a "znovuobjavená" príchuť grapefruit je Top
  • Citrulline s Agrezzem momentálne brutal kombo pred tréningom. Pumpa ako hovado aj keď si zdochnutý ako pes.
  • Thermogel pred tréningom na deštrukciu masti. Funguje, nie že nie. Karlos sa v nich snáď kúpe.
  • Aminofree s Glutamínom po tréningu. Lepšie aminokyseliny na trhu nenájdeš, tým som si celkom istý. A ešte dobre chutia.
  • Amino hydro. Tie žerem hlavne pri telke. Aby som niečo chrúmal v hube miesto chipsov. Ako nieje to chuťovo úplne rovnaké, ale toto má 2 gramy bielkovín v tablete. A to je dosť. Diéta je mrcha na sladké.
  • Hydro Iso90 - naj proteín do diéty. Žiadne tuky, žiadne cukry.
  • Proteín puding na noc. Puding je lepší ako proteín. Menej vody = menej ciest na hajzel. Chápeš?

Značku doplnkov neprezradím, nechcem robiť reklamu. " Tá posledná veta mala byť ako vtip, či mi rozumieš. Mrk, mrk. Ale o tom, čo beriem ja, som písať nechcel. Skôr o komentári, ktorý sa pod fotkou objavil.

Teraz si ho naspamäť nevybavím, ale znel niečo ako: "najskôr musí mať človek top vyladené jedlo a až potom je dobré dať doplnky"

S tým sa nedá nesúhlasiť. Takže súhlasím. Ale vlastne nie. Zmätený? Chápem, tiež by som po predchádzajúcich riadkoch bol. Takže sa dáme do vysvetľovania ...

Momentálne sa snažím odpáliť tuk efektívnejšie ako al-Káida Sochu Slobody v New Yorku, a zdá sa mi, že na rozdiel od tých nemehiel v pyžame mi to celkom ide.

A tu je potrebné povedať, že bez dobre zostaveného jedálnička sadlo nikdy nezmizne, nech vycucne Thermogelu, koľko chcete a zadávite sa pri tom Fatallom.

V diétnom režime skutočne platí, že skvelú formu bez správne zvolenej stravy neurobíte. Lenže čo ak nechcem nejakú super formu? Čo keď nechcem byť tak šielaný, aby som si ťahal všade krabičky a jedol dokola furt to isté?

Čo keď chcem zhodiť len pár kíl, bez toho aby som musel vyštudovať Vysokú dietologickú? Pomôžu mi v tomto prípade doplnky?

Nepochybne .... ÁNO! Ale musíte ísť na to trošku inak, pretože efekt nejakých spaľovačov, keď nechcete nijako výrazne meniť skladbu potravín nebude nijako veľký. Vy musíte použiť doplnky ako jedlo.

Klasické schéma jedálnička normálneho človeka, trebárs aj hobby cvičenca je: Raňajky (odfláknuté), olovrant (pečivo s niečim), obed v bufete, alebo reštaurácii (teda pardon, to, čo dovezie kuriér v krabičke), potom domov, tam nájdeme niečo v chladničke a večera, čo vám urobila drahá polovička. Napríklad. Taký ten halabala jedálniček, kedy máte pocit, že vlastne nič zlé nejete a ono ajhľa, za 5 rokov sa vám začne zhoršovať výhľad na penis cez tú nepeknú zatepľovaciu penu čo vykysla okolo pása.

Keď nebudete vymýšľať ktovie čo a vymeníte vaše bežné raňajky za Break, tie desiaty za porciu proteínu, ktorý zasýti - čo je Long, Micelar, alebo napríklad puding, ja vám garantujem, že za pár týždňov máte pekných pár kíl dole, aj keď budete mať k večeri 6 párkov, rožok a horčicu ako doteraz.

Nahradenie dvoch jedál vysokopercentním bielkovinovým kokteilom spôsobí v týždennom súčte výrazný kalorický úbytok, bez toho, aby ste sa nijako extra trápili. A čím väčšie zverstvá, tým nahradíte, tým lepšie.

Nehovorím, že budete po takejto zmene vyrysovaný ako tí modelovia na Instagrame, ale nejaké to kilo by ísť dole malo. Bez toho aby ste sa trápili, a to je pre mnoho ľudí kľúčové.

A čo naopak? Čo keď chcem nabrať nejaké svaly?

Najčastejšou otázkou v poradenstve doplnkov je bezpochyby tá na dávkovanie proteínu. Koľko a ako ho mám užívať.

Dopodrobna je to vysvetlené v tomto článku, ale teraz napíšem klasickú odpoveď. ... "Dávkovanie proteínu závisí od príjmu bielkovín v strave. Človek, čo silovo trénuje, by mal užívať 2 gramy bielkoviny na kg váhy a ak nejaké bielkoviny chýbajú v strave, mal by ich doplniť pomocou prášku, ideálne po tréningu ... "

"Ehmm, áno, vďaka za radu ... No a koľko mám dať teda toho prášku?" Znie odpoveď, ktorá prezrádza, že dotyčný nemá páru, o čom je reč.

Sú teda pre neho doplnky zbytočné?

Nepovedal by som. Môžeme tu odsudzovať niekoho, kto si nechce ladiť jedlo do bodky a rovnať ryžu na tanieri, ale nie každý to tak prežíva ako my. Ak teda nebude vyžadovať plaziace sa žily po brušnej stene, môže nabrať svaly aj s celkom mizerným jedálničkom. Stačí mať dostatok bielkovín a energie pre rast svalov.

Energiu väčšinou obstará bežná strava a ak nie, 2 poriadnej odmerky Gaineru to spravia. Horšie je to u bežnej stravy s množstvom bielkovín. Tie je potrebné doplniť pomocou toho prášku. 2 odmerky po tréningu zaistí 50 gramov bielkovín. Ďalšia odmerka proteínu pred spaním, alebo napríklad ten môj obľúbený proteín puding zaistí ďalších 25 gramov.

To už máme 75 gramov bielkovín, a to už by ste museli byť napoly vegáni, aby ste sa nedostali na konečných 150 gramov aj s bežným jedlom. Ale vzhľadom k tomu, že po čistej bielkovine sa priberá blbo, pokojne tam ešte jednu odmerku šupnite. Buď zase na noc, alebo kedykoľvek cez deň. To máme ďalších 25 gramov, celkovo 100 čisto v proteínovom prášku, a to vám vystačí pre rast vašich svalov, aj keď váš jedálniček bude stáť úplne za pendrek ...

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.