NÁVRAT K ŽIVOTNÉMU ÚSPECHU TÍMEI TRAJTEĽOVEJ

 

 

 

Devätnásťročná Timea Trajteľová, ktorá je pretekárkou oddielu Mozolani Trainings a členkou Extrifitslovakia tímu, na majstrovstvách Európy 2015 v Santa Susanne prekvapujúco, ale zaslúžene triumfovala v kategórii bikiny fitness juniorky do 166 cm. Urobili sme s ňou rozhovor, v ktorom s odstupom času zhodnotila svoju účasť na tomto podujatí.

 

 

 

 

 

 

Si zvyknutá vyhrávať, ale to bolo medzi naturálmi, po prestupe do SAKFST si hneď pri svojom prvom medzinárodnom štarte získala na Európe zlato. Klobúk dolu. Nemám slov !

 

 

Víťazstvo na ME v Santa Susanne určite považujem za svoj doterajší životný úspech.

 

 

 

Vo finále juniorskej súťaže na ME ste boli tri Slovenky. Okrem teba aj Denisa Hargašová i Klaudia Medžová. Obe ťa na juniorských M-SR v Hnúšti mesiac pred Európou zdolali, ale teraz si sa na ME v kategórii junioriek páčila rozhodcom zo všetkých pretekárok najviac ty. Bola to tvoja najlepšia forma v kariére?

 

 

Nebola to dokonalá forma, ale zatiaľ životná. Som si vedomá svojich slabín – ramená a šírka chrbta, ktoré sa nedajú za tak krátky čas ovplyvniť. Po juniorských M-SR v Hnúšti som na sebe veľa pracovala. Niekoľko krát do týždňa som mala okrem klasických tréningov aj niekoľko hodinové tréningy pózovania a prezentácie s Miškom. Myslím si, že forma, ale aj prezentácia, s ktorou som sa predstavila na Európe bola zatiaľ najlepšia. Celú súťaž som si naplno užívala, nebola som pod tlakom a to sa odzrkadlilo na mojej finálovej prezentácii.

 

 

 

 

 

 

 


Čo ti ako prvé napadlo, keď vyhlásili bikinárku na druhom mieste a ty si sa v tej chvíli dozvedela, že si víťazkou ME ?

 

 

Každý, kto ide súťažiť sníva o tom, že zvíťazí, ale toto víťazstvo som naozaj nečakala. Po vyhlásení som ostala prekvapená a v šoku. Myslím si, že mi to celé docvaklo až večer (smiech). Do reprezentácie som sa dostala na poslednú chvíľu, som veľmi vďačná za možnosť reprezentovať Slovenskú republiku na medzinárodnej scéne a už len postup do finále bol pre mňa obrovským zadosťučinením.

 

 

 

 

Na čo si myslela, keď sa na tvoju počesť hrala slovenská hymna?

 

 

 

Myslela som len na to, aká som šťastná. Mala som pred očami celý priebeh prípravy, tréningy, všetky myšlienky pred súťažou.. Myslela som na to, akí asi šťastní a pyšní budú moji najbližší – rodičia a najlepší priateľ i manažér Michal Pálenkáš, keď sa dozvedia, že som vyhrala. Veľmi ma mrzí, že som sa počas tohto okamihu nemohla z pódia na nich usmievať, ale vďaka Igorovi Kopčekovi a EastLabs.sk sme si spolu mohli hneď po príchode domov celú súťaž pozrieť.

 

 

 

 

Bikinárky prišli na scénu až v nedeľu, pričom prezentácia bola už v stredu. Čo si robila celý ten čas do súťaže, bola si si pozrieť okolie letoviska Santa Susanny, pláž, more?

 

 

 

Áno, súťažili sme až posledné. Prvé dni som ešte trénovala, boli sme na seminári s Nicol Wilkins, navštívila som pár obchodov so suvenírmi... Absolvovala som fotenie s profesionálnym fotografom Josefom Adltom pre EastLabs.sk. Na pláž a k moru sa mi podarilo dostať až v sobotu poobede, zato som si túto chvíľu veľmi užila a perfektne si oddýchla. Každý deň sa nám ráno a večer venovala reprezentačná trénerka žien Natália Lenartová a nacvičovala s nami pózovanie. Touto cestou by som sa jej chcela ešte raz poďakovať za všetok čas, trpezlivosť pri nacvičovaní a rady, vďaka ktorým som na pódiu mala v jednotlivých pózach pocit istoty, čo sa vo veľkej miere podpísalo aj na mojom výsledku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komu vďačíš za to, kde si? Keby si mohla, s kým by si sa so svojou zlatou medailou podelila?

 

 

 

Vďačím za to najmä svojmu najlepšiemu priateľovi Michalovi Pálenkášovi, ktorý ma každý deň vedie a pomáha mi. Neprišiel len s nápadom začať s bikiny fitness, ale počas celej mojej súťažnej kariéry stojí pri mne a tvoríme ten najlepší tím. Určite by som sa so svojou medailou a s radosťou podelila s ním.

 

 

 

V čom ti najviac pomohol Andrej Mozoláni?

 

 

V prvom rade by som sa chcela poďakovať za to, že si ma všimol, videl vo mne potenciál a vzal ma do svojho klubu Mozolani Trainings. S Andrejom som konzultovala celú prípravu (tréningy, strava, suplementácia). Odovzdal mi veľa skúseností. Spolupráca s ním ma od začiatku prípravy motivovala a som mu vďačná za pomoc a všetok čas, ktorý mi venoval.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spolupráca s Extrifitslovakiou priniesla ovocie. Ktoré doplnky si používala v príprave?

 

 

 

V-52, Vita-C, kĺbová výživa Gela, Glutamín, Karnitin, Coffein, BEEF Amino, BCAA Instant – najobľúbenejšia príchuť je ananás, Proteín Hydro 77 a ISO 90 – obidva príchuť čokoláda. V objemovej príprave som používala aj Gainer, proteín Whey 80, Creatin ethyl ester a predtréningovky.

 

 

 

 

 

 

 

 

Evidentne napreduješ a predpokladám, že nechceš zostať stáť na mieste. Čo by si do budúcna chcela na svojom tele ešte zdokonaliť?

 

 

 

Najmä ramená, šírku chrbta a zadok. Ale rada by som neustále zdokonaľovala každú partiu. Som typ človeka, ktorý so sebou nie je nikdy dostatočne spokojný, ale to ma posúva vpred a motivuje k zlepšovaniu sa.

 

 

 

 

Aký budeš mať program, resp. režim v nasledujúcich dňoch? Tréningy, stravy, prípadne súťaž...

 

 

 

 

ME v Santa Sussane boli mojou poslednou súťažou v jarnej sezóne. Môj režim v nasledujúcich dňoch bude, čo sa cvičenia týka viac oddychový. Keď načerpám energiu, plánujem začať objemovú prípravu na jesennú časť súťaží a nalepiť na seba čo najviac novej svalovej hmoty. Stravu si držím celoročne, aj keď si samozrejme teraz mimo sezónu občas niečo doprajem.

 

 

 

 

Takže potiahneš aj jesennú sezónu.

 

 

 

Áno, určite sa chcem pripraviť aj na jesennú sezónu.

 

 

 

Dostala si nejaké ponuky na fotenie, ozvali sa potenciálni ďalší sponzori a pod.?

 

 

Dostala som viacero zaujímavých ponúk...

 

 

 

Komu sa chceš ešte poďakovať?

 

 

Moja obrovská vďaka patrí Igorovi Kopčekovi (EastLabs.sk), ktorý vo mne videl potenciál a na základe jeho objektívnej kritiky som sa mohla zo súťaže na súťaž posúvať. Taktiež ďakujem federácii SAKFST, ktorá mi umožnila štart na ME, ďalej klubu Mozolani Trainings. Ďakujem Michaela Sallut design za najkrajšie plavky, aké som doteraz mala. Pro tan Slovakia za ukážkovú starostlivosť o môj náter na súťažiach. Extrifitslovakia za kvalitné výživové doplnky počas celej prípravy, NEBBIA za najštýlovejšie oblečenie. Ďakujem rodine, priateľom, fanúšikom a všetkým, ktorí ma neustále podporujú a zdieľajú môj bikiny fitness sen. Ste pre mňa veľkou motiváciou.

 

 

 

Autor: Ľubomír Chochula

 

 

 

 

 

EXTRIFITSLOVAKIA PODPORUJE TIMEU TRAJTEĽOVÚ

 

 

About Extrifit

 

 

Značka Extrifit ® bola zaregistrovaná v roku 2007. V roku 2010 sa firma transformovala na EXTRIFIT ®, sro Extrifit Sports Nutrition dnes patrí medzi najdynamickejšie výrobcov športovej a doplnkovej výživy v Českej republike a veľmi úspešne distribuuje svoje produkty do zahraničia. Výhradným dovozcom výrobkov EXTRIFIT ® na Slovensko sa tento rok stala naša spoločnosť GDP s.r.o. so sídlom v Michalovciach . Doplnky výživy zn EXTRIFIT ® našli značnú obľubu najmä u kulturistov a vyznávačov životného štýlu Fitness.

 

 

 

Všetky výrobky, nesúce značku EXTRIFIT ®

 

 

vynikajú špičkovou kvalitou použitých surovín, sú registrované Ministerstvom zdravotníctva SR a vyhovujú prísnym normám Európskej únie. Firma EXTRIFIT ® uviedla na trh niekoľko unikátnych produktov, ako je napr enzymaticky hydrolyzovaný srvátkový proteín Hydro Instant, originálny bulharský terrestris s obsahom 90% saponínov - Bulgarian Tribu 90%, hydrolyzované srvátkové aminokyseliny Amino Hydro s obsahom 85% bielkovín, alebo jedinečné aminokyseliny Beef Amino Hydro 4000, vyrobené z hovädzieho hydrolyzovaného proteínu. Tieto aminokyseliny vynikajú extrémne vysokým obsahom bielkovín a unikátne sú minimálnym obsahom pojív. Špičkou v ponuke EXTRIFIT ® je tiež multivitamínový a multiminerálny produkt V52 Vita Complex Forte, obsahujúci 52 revitalizačných ingrediencií.

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.