NEVIDITEĽNÉ BRUCHO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koniec koncov je tento šport, alebo životný štýl celý o vzhľade. Niekto cvičí preto, aby mal fyzičku, niekto cvičí preto, aby sa iba uchovával v kondícii, ale každý z nás od toho očakávame nejaké fyzické zmeny. Čo sa fyzických zmien týka, tak každý má trošičku iné vízie o tom, ako by mala jeho figúra vyzerať. Niekto chce byť mohutný a robustný a nerieši nejaký vyrysovaný sval. Naopak niekto však túžiu po vyrysovanej postave, kde je každučký sval separovaný od druhého.

 

 

Tento článok je venovaný predovšetkým ľuďom, ktorí sa usilujú o onú vyrysovanú postavu. Konkrétne problematika v tomto článku bude neustále preberanej témy a tým je brucho. Vidieť onen pekáč buchiet by chcel asi každý, ale len málokto vie, čo všetko je potrebné pre to urobiť. Nájdete na internete nespočetné množstvo článkov a blogov o tom, aké cviky na brucho sa majú robiť. Ako musia  ísť postupne za sebou, aké dodržiavať časové oneskorenie medzi prestávkami, či cvik vykonávať ťahom, alebo švihom a podobné nezmysly.

 

 

Tí pokročilejší cvičenci vedia , že brucho je jednoducho a len o diéte. Tu by som chcel pripomenúť jedno z mojich obľúbených múdrostí Vojtu Koritenského a tým jest: ,, Brucho sa cvičí hlavne na tanieri "a je to pravda. Ak by ste cvičili brucho každý deň a jedli ste nezmysly, tak sa skrátka onej  vianočky na bruchu nedočkáte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dosť už bolo omáčky okolo a poďme sa presunúť k hlavnej téme, o ktorej  sa chcem zmieniť. S týmto problémom mám svoje osobné skúsenosti a darí sa mi ho riešiť. Predstavte si, že hupsnete  na nejakú vymakanú váhu, ktorá vám zmeria (váhu,% svalov a% tukov, ďalej % zastúpenie vody v tele) a podobné veci. S údivom zistíte, že máte napríklad 9,8% podkožného tuku, ale tie kocky tam rovnako nie sú vidieť. Problémom je, že nemusíte mať až prílišný podkožný tuk, ako napríklad vodu v podkoží, alebo ovisnutú kožu.

 

 

Aha, tak teraz vám možno začalo vŕtať hlavou, že by ste mohli byť práve vy ten prípad, ktorý bude postihnutý týmto nepríjemným problémom. Zaujímal som sa o túto problematiku stále viac a viac, pretože podkožný tuk ide neustále dole, ale to brucho stále nejde vidieť, pretože je zaliate vodou. Môžem vám povedať, že z českých internetových zdrojov som sa nedočítal nič. Nútilo ma to zabrúsiť do odborných článkov a videí, ktoré boli publikované v anglofónnych krajinách, teda prevažne v Amerike a Anglicku. Po neustálom pátraní a zhromažďovaní  informácií som sa rozhodol tieto informácie odovzdať aj vám.

 

 

Čo je teda nevyhnutné preto, aby ste zatočili s vodou v podkoží, alebo ovisnutou  kožou ?

 

 

 

1) Prijímať dostatočné množstvo tekutín.

 

Tým jest myslené niečo medzi 3 - 4,5 litre vody. Ak nebudete dostatočne piť, telo si bude ukladať vodu na horšie časy. Rovnako tak, ako to robí s prebytočným množstvom cukrov. Nemusím dúfam zdôrazňovať, že voda musí byť obyčajná, alebo minerálna, však neperlivá, alebo jemne perlivá.

 

 

 

 

2) Vyhýbanie sa príliš soleným jedlám.


Ak ste k strave striktný a myslíte to vážne, tak si iste robíte svoje pokrmy doma vo forme škatuliek. Pokiaľ sa ale niekde musíte zastaviť na jedlo, tak neviete presne, koľko tej soli vám do pokrmu dali. Preto je dobré si robiť jedlo doma a vedieť, čo do neho dávam a soliam sa vyhýbať oblúkom.

 

 

 

3) Veľmi dôležitý aspekt je výživa.


Tým je myslená ona zabudnutá suplementácia, ktorú hromada cvičencov prehliada a je to obrovská chyba. Mám na mysli komplex vitamínov, v ktorých prijmete dostatočné množstvo vitamínov na je deň celý deň. Iba zo zeleniny nedostanete do tela potrebné množstvo.

 

 

4) Celková životospráva.

 

 

Ak sa nebudete stravovať kvalitne, tak nielen že vám pôjdu tukové zásoby stále k vyšším číslam, ale tá voda tiež neodtečie a koža sa nevypne.

 

 

5) Pohybová aktivita.

 

 

Tu by som rád spomenul, že nemusíte behať polmaratón , alebo vykonávať iné dlhé kardio aktivity. Bohato postačí rýchlejšia chôdza po tréningu na 30 - 40 minút. Pre dosiahnutie oveľa lepšieho efektu môžete vyskúšať starý osvedčený trik s igelitovým sáčkom, alebo zapekacou  fóliou, ktorú si omotáte okolo pása. V dnešnej dobe sú tiež možné k dostaniu pásy, ktoré sú z vnútornej strany vystužené neoprénom a podporujú tak efekt (odparovanie).

 

 

 

 

6) Sauna a opaľovanie 

 

Ďalší vhodný prvok je dopriať si raz týždenne saunu, alebo opaľovanie na slnku, nie solárium. Ak by ste vliezli do solária, tak síce zhnedne, ale slnko má oveľa lepší účinok a tiež vám dodáva vitamín D.

 

 

7) Toto bude znieť síce trošičku zženštilo, ale aplikácia krému s retinolom je tiež na mieste.

 

 

Tento krém používajú predovšetkým postaršie dámy, ktoré sa starajú o svoju pokožku a tieto prostriedky napínajú svalové vlákna a sťahujú vrásky. Podobný efekt sa bude diať s vašim bruchom, na ktorom máte ovisnutú kožu. Vaša koža sa bude laicky povedané stále vypínať, ako tie vrásky.

 

 

8) Cvičenie brucha.

 

 

V tomto ohľade by som nechal na vás, či budete brucho drieť zbytočne každý deň hodiny a hodiny, alebo ho budete cvičiť ako každú inú svalovú partiu 2x - 3x týždenne.

 

 

9) Opäť jeden zo skôr zženštělých pilierov, však ho spomeniem tiež.

 

 

Jedná sa o automasáž brucha. Čo je to automasáž ? To znamená, že túto masáž môžete vykonávať sám na sebe. Najvhodnejšia doba masáže je pred spaním, tak hovoria  mnou zhromaždené informácie.

 

 

 

10) Posledným pilierom bude skôr niečo pre hardcoristy.

 

 

Prečítajte si článok s názvom ,, kontrastné terapie ,, na blogu Extrifit a presne túto metódu aplikovať na brušnú oblasť.

 

 

 

Toto sú všetky možné informácie, s ktorými sa dá pracovať preto, aby ste vaše brucho dostali do formy a konečne ste mohli oslňovať ľudí na pláži. Problém nemusí byť vždy tuk, je ale potrebné zistiť, či sa jedná o tuk, alebo vodu. Ovisnutú kožu zistí každý a asi všetci vieme, ako vyzerá.

 

Vodu v podkoží je dobré zisťovať, ako som už spomínal profesionálnou  váhou, alebo skúseným odborníkom, ktorý môže problematiku posúdiť pohľadom, pohmatom, alebo pomocou Kalipery. Musíte však počítať s tým, že sa výsledky nedostavia okamžite. Musíte dať svojmu telu čas a priestor. Ani Rím nebol vybudovaný za deň.

 

 

Dúfam, že tento článok bude prínosom pre všetkých, ktorí trpia týmto nepríjemným problémom. A pamätajte na jedno: ,, vaše telo, vaša trofej ".

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.