NORBERT ZAJAC - CHCEM ĽUĎOM NIEČO DAŤ

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-norbert-zajac-2_689571fd65ebb40365193cadf2616d0c.jpg

 

 

 

 

Ahoj No, my tu spolu sedíme pri príležitosti podpísania  novej sponzorskej zmluvy so značkou Extrifit, ale to práve možno bude mnoho čitateľov miasť. Teba predsa vo farbách Extrifit už dlhšiu dobu vídajú. Ako to teda je?

 

 


Ja som doteraz bol v tíme Extrifitslovakia, čo je distribútor značky Extrifit pre Slovenský trh. A ten mal svoj vlastný tím, kde som bol ja a Timea Trajteľová. Zmluva mi vypršala a potom prišla ponuka priamo od Extrifit, na moje pomery veľmi lukratívna. Za to som nevýslovne rád, pretože aj keď som bol v Extrifitslovakia teame, v kútiku duše som si tajne prial dostať sa do toho pomyselného áčka po boku Vojtu Koritenského, Milana Obořila, Tomáša Kašpara a Slavoja Bednářa a ďalších ... K tým som sa chcel vždy radiť, pretože človek má mieriť čo najvyššie, bez ohľadu na to, ako veľmi som bol spokojný v Slovesnkom  teame. Zároveň sa mi v Cskom teame otvárajú väčšie možnosti marketingového vzrastu a reklamy. V dnešnej dobe je fajn, že človek dostane nejaké doplnky, nejakú podporu, ale máloktorý sponzor dokáže vypomôcť aj v rámci osobné reklamy. Väčšinou si promo športovci robia sami, ale u Extrifitu je to iné. Ten je v práci so športovcami absolútna špička.

 

 


Takže to, že si medializovaný, je pre teba veľkým benefitom?

 

 


Áno, nepochybne. Navyše, každý športovec by si mal vážiť svojich fanúšikov, pretože až ich  mať nebude, prečo by sa mal snažiť ? Na čo ja sa budem chváliť s formou, výsledkami, prečo by som odovzdával skúsenosti, keď by to nikto nesledoval ? Takže teraz, keď sa mi rozšíri portfólio fanúšikov, bude to mať pre mňa prínos v tom, že ma to bude viac motivovať, viac ma to bude baviť a v neposlednom rade mi to pomôže aj v práci, keď sa živím ako osobný tréner.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-norbert-zajac-3_689571fd65ebb40365193cadf2616d0c.jpg

Dnes je to samá fan page, samý fanúšik a lajk , ako sa dá takáto záležitosť využiť finančne?

 


Je dôležité, čo im chcem dávať a ponúkať. Ak budem prezentovať len seba, svoje selfíčka, to ako cvičím, koľko som vytlačil, čo som zjedol, tak to je fajn, ale širokú verejnosť to podľa mňa nezaujíma. Tá si z toho vôbec nič neodnesie. Treba im niečo dať. Nejaký poznatok, nejaký tip na riešenie ich problémov. Potom už je to pre nich zaujímavé. A v tom vidím ja cieľ svojej fanpage. Druhá vec je tá, že by si mal každý uvedomiť to, na akom výkonnostnom a znalostným stupni je. Či vôbec má na to, niečo ponúkať. Dnes je to častokrát tak, a to predovšetkým u dievčat ale aj chalanov, že cvičí mesiac, urobia si fanpage, očakávajú, že sa o neho pretrhnú sponzori a bude točiť od rána do večera videa. Ale keď nie je čo ponúknuť, ťažko môže byť profit.

 

 


V tom prípade ma v kontexte toho, čo si povedal, zaujíma tvoj pohľad na YouTuberov , ktorí cvičia, veľa rozprávajú, veľa radia, ale výkony nie sú  bohvieaké . Napriek tomu majú sledovanosť, veľakrát mnohonásobne väčšiu, než tí výkonnostne vzdialenejší borci. Prečo si myslíš, že to je tak príťažlivé pre divákov?

 


No, sú iní. Nie sú divákom vzdialený, ale úprimne nemôžem povedať, že by mi to nevadilo. Vadí mi trochu to, keď má niekto popularitu, ale neodsúťažil l nič. No ale jednoducho sa vie predať no, to sa nedá nič robiť. Proste tým ľuďom dokážu ponúknuť niečo iné, čo nedokážu ponúknuť súťažný kulturisti. Ale aj od takých je potrebné brať si príklad. Každopádne, ak chce niekto zarábať na You Tube, musí denne, aspoň krátko na tom pracovať. A možno, že keď ich  nezaťažujú diéty, preteky, stresy, tak jednoducho majú viac času a anergie venovať sa natáčaniu. Ale aj ja to sledujem. Trebárs teraz som pozeral na jedného Američana, čo natáča len Cheat day, nie je to kulturista, ale točí, čo dokáže za deň zožrať. Má to obrovskú sledovanosť, čo to človeku dá, to neviem, ale zasmeješ sa pri tom. A o to ide.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-norbert-zajac-4_689571fd65ebb40365193cadf2616d0c.jpg

 

 

 


No možno že sa ani nechcú nič dozvedieť, že sa diváci chcú len baviť. Máš nejaký svoj obľúbený kanál, alebo YouTuberov ?

 



Rád sa pozerám na prácu Swagliftu, ako on to robí, aké vyberá témy atď .. Trebárs to video, kde pretekal Milan Obořil s Jakubom Prechádzkou, veľmi kritizovali, že to je prevzatá nemecká kópia, ale to je úplne jedno. Skrátka je to super pecka a strašne rád by som sa napríklad ja niečoho takého rád zúčastnil. Je to adrenalín, je to napínavé a tiež trochu sranda.

 

 

Igor Kopček ťa na svojom portáli vyhlásil v rešpektovanom bodovanom rebríčku na druhom mieste čoby najúspešnejšieho  pretekára Slovenska. Potešilo ťa to ?

 



Popravde som z toho bol úplne nadšený. East labs má podrobne rozpísaný bodovací systém jednotlivých súťažiach, kde pretekári zbierajú body podľa umiestnenia na súťaži. Ja som nazbieral o štyri body menej ako víťaz Peter Kováč a bolo to pre mňa obrovským impulzom pre ďalšiu sezónu.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-norbert-zajac-5_689571fd65ebb40365193cadf2616d0c.jpg

Sezóna sa už blíži, kam sa teda chystáš?

 



Všetky súťaže ešte nemám presne naplánované. Pre mňa je momentálne dôležitý termín 3.-6. Marca, kedy sa koná Arnold Classic v americkom Columbuse v Ohiu.

 

 


Prečo tam chceš pretekať ?

 

 



Amerika bola odjakživa mojím snom. Niekoľko rokov to omieľam , že sa tam chcem pozrieť, že sa tam chcem dostať a možno  sa tam raz v budúcnosti aj presťahovať. Ja samozrejme neviem, čo ma tam čaká, som si ale úplne istý, že nikomu brada nespadne, keď sa tam objaví Norbert Zajac. Ako píše Arnold vo svojej knihe Total Recall, že vždy cítil, že Amerika je pre neho miesto, kde by sa mohol naďalej zlepšovať, kde by sa mohol realizovať, že cítil, že je stvorený pre Ameriku. Ja neviem, či som si tú myšlienku vsugeroval, alebo parafrázoval na seba, ale toto myslenie mám aj ja. A rozhodne nečakám, že by to mohlo byť jednoduché, to určite nie.

 

 


A nebolo by jednoduchšie tam rovno odísť nejako pracovať, než pretekať ?

 

 



Myslím, že človek tam potrebuje mať aspoň na pár dní niekoho, kto mu dá informácie a nechá ho u seba prespať, aby sa mohol čo najrýchlejšie postaviť na nohy. Druhá vec je pracovné vízum atď .. To je zložité, navyše to sú veci, do ktorých v tejto chvíli ani poriadne nevidím. Takže zatiaľ tam pôjdem v rámci súťaže, pokúsim sa o čo najlepší výsledok a tamto trochu odsuniem ako ďalší zo snov, na ktorom  budem pracovať.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-norbert-zajac-6_689571fd65ebb40365193cadf2616d0c.jpg

Ja okolo toho krúžim z dôvodu, že dnes, keď je skutočne veľmi veľa zaujímavých súťaží na našom kontinente, viď. Napr. Arnol Classic Europe, Diamonds Cup u vás na Slovensku, Olympia Am. v Prahe atď .., tak dávať viac ako 60 tisíc CZK na cestu na Arnold Classic USA, mi príde ako drahý špás.

 



Každý, kto tam pretekal, mi potvrdil, že Arnold Classic v Amerike, je ten pravý, nefalšovaný Arnold Classic. Toto mi bolo niekoľkokrát povedané a ja na základe toho si to chcem ochutnať a skúsiť pretekať mimo Európy. Navyše som nikdy mimo Európy ešte nebol.

 

 


V akej kategórii budeš pretekať ?

 

 



To teraz nemôžem povedať. Keď budem mať na prach 84 kg, sťahovať to nebudem, ale keď budem mať 82 kg, pokúsim sa to stiahnuť do 80 kg a potom to trochu nacukrovat.

 


A po Arnoldovi bude čo ?

 



To v tejto chvíli neviem. Veľmi  záleží na tom, aký bude výsledok na Arnoldovi.

 

 

 


Dobre Noro. Tak nech sa ti darí na súťaži.

 

 

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.