OBYČAJNÉ LETNÉ PÍSANIE .... O JEDLE A POHYBE

Ak máte neodbytný pocit pri sledovaní najrôznejších médií, web Extrifit nevynímajúc, že ​​už ste to niekedy niekde čítali, alebo videli, nemožno vám uprieť dobrý postreh. Extrifit sa nijako neodlišuje od dramaturgie Českej televízie, okrem toho, že nám nechodia  peniaze za nič, a tak len oprašujem staré články a dávam im nové pozlátko. Leto na mňa totiž udrelo plnou silou a ako by som vymýšľal treskúce vtipné články so štipkou nejakej tej kulturistickej múdrosti a okorenené nevyhnutnou radou napomáhajúce vášmu progresu, radšej sa váľam na lehátku blízkosti náleziská nejakej tej väčšej či menšej kaluže a nechám do seba bodať slnečné lúče. Ale fakt je ten, že predsa len sem tam popremíšľam , čo a o čom by som mal zase písať. Lenže, bohužiaľ, nenapadá ma lautr nič. Ale aspoň už konečne chápem ekonómov , ktorí tvrdia, že je nezmysel, aby Taliani, Gréci a Španieli s Portugalcami so svojím letným pracovným tempom zdieľali rovnakú menu ako Nemci. Takže tu teraz z lenivosti totálne varím z vody a budem dúfať, že sa dostaneme k nejakej tej pointe.

Ale je tiež dosť dobre možné, že pointa sa konať nebude. Veď, ako sa hovorí, aj cesta môže byť cieľ a v kulturistike, kde je cieľom vybudovanie ideálneho tela podľa vkusu jednotlivého cvičenca, je ten cieľ vždy v nedohľadne. Počítam, že aj Ronnie Coleman sa pri prevzatí ďalšej  a ďalšej  sošky Eugena Sandow hovoril, že nabudúce to už bude zase lepšie a väčšie ... Ja si zase hovorím, že budúci rok by som mohol ušetriť viac korún, aby som sa na staré kolená odsťahoval niekam, kde je takto pekne stále. Milujem totiž leto, hoci je to obdobie, kedy sa zo zažitého kulturistického stereotypu odchýlite asi najviac. Diétne prehrešky sú na dennom poriadku a moja skladba suplementov sa radikálne líši. Na raňajky si dám viac pečiva ako obvykle, pretože si pokojne dôjdem pre čerstvé, čo sa v nasledujúcom ¾ roka v pľuštiach už nestane, pridám si viac ovocia, lebo si vďaka lepšej dostupnosti už nemusíte brať hypotéku na dve guličky hrozna  a tri jahody. Bez desiat Break si deň už ani neviem predstaviť a taký mangový Break s mliekom a nakrájanou broskýňou , hmmm, panečku, to je normálne ľahká letná maškrta.

A čo potom takto High80 v nejakej ovocnej príchuti, rozmixovaný s hrsťou jahôd v mlieku a s kockami ľadu ? Bohajeho ..., milkshake od mekáča proti tomu chutí ako rozmočená zubná pasta. Proteín Caffe pri  bazéne ? Poznáte niečo lepšie než si dopriať proteíny v ľadovej káve, ležérne jich cmúľať slamkou a kochať sa výhľadom na krajinu, alebo ešte lepšie na niečí pekný zadok. Alebo iný kúsok tela podľa preferencií pozorovateľa a počúvať pri tom nejaký ten letný song ? Na svete je v tej chvíli tuho krásne a podobných okamihov v živote veľa nie je. Ak sa teda nevoláte  Dan Bilzerian, alebo niekto jemu podobný a vašou hlavnou náplňou dňa je rozhadzovať okolo seba rodinný majetok.

Akurát by som po tom všetkom, čo som teraz napísal, mal počuť rast svoju podkožný vrstvu masti a inzulín by mi mal lietať ako na centrifúge. Čo by nebolo to najhoršie, lebo by ma malo mlieko zahlenit tak, že by som upchal všetky odsávačky nádchy v okruhu 100 kilometrov. A až by som sa z toho dostal, zosypala by sa na mňa tlupa nadšencov do pitia proteínu, ktorí by ma zlynčovali za to, že som si rozmiešal tento drahocenný prášok v mlieku. Čo je svätokrádež a rúhanie a ak by to nebol High, ale dokonca Hydro, trestom by nebol iba verejný lynč, ale vcelku istá vidina guľky do tyla.

Lenže nič z toho sa nedeje. Vlastne by som mal povedať, že mám lepšiu formu ako v inom období roka. A mal by som ju ešte lepšiu, keby som dokázal odolať tým kilám zmrzliny. Čo sa bohužiaľ tiež  nestane. Možno je to tým, že cez leto tiež  trávim oveľa menej času na sociálnych sieťach a tak si neprečítate, čo všetko by som nemal jesť, pretože ma to minimálne zabije, alebo aspoň fyzicky zničí, a že cukor z ovocia je niečo ako neutrónová bomba. Nedozviem sa ani, že keď nebudem jesť BIO, že sa z mojich vnútorností urobí chemická skládka. Nebudem vedieť, že sliepkam bohužiaľ neprikladajú regeneračné zábaly za krk, keď mi zrovna kadia vajcia a tak nemám šancu prejsť na vegánsku stranu barikády. Najväčšie riziko je však v tom, že nebudem mať šajnu, že ten chutný kúsok čerstvého pečiva obsahuje lepok, ktorý mi najskôr do konca prázdnin zničí imunitu, načo ma stihne demencia , takže si budem slintať na tričko až sa s vami budem baviť na EVL 's Prague . A keď nič z toho neviem, nemusím sa ničím z toho stresovať.

Kedysi dávno som prirovnal svoj vzťah k facebooku ku vzťahu hovnocucu  k jeho hovnohadici a odvtedy ma nič trefnejšieho  nenapadlo. Rovnako ako on potrebuje tú hadicu k zarábaniu korún, tak i ja potrebujem tú sieť a v oboch prípadoch z toho väčšinou nič povznášajúce netryská. Dnes a denne sme doslova zavalenia informáciami, čo nemôžeme, čo nám škodí, čo nám ubližuje, aké riziká sú okolo nás, kde nás čo prejde, kto nás zabije, na čo umrieme a kedy. Šokujúci titulok predáva, zdravý rozum už nie. Je potrebné vymýšľať nové hrozby, aby sme mohli vzápätí prísť s novou a zaručenou diétou a revolučným produktom. Vôbec netuším, kde sa vzala tá všeobecná hystéria okolo lepku, Bio potravín, laktózy, KetoDiet, vegánstvo a podobných divočín, mnohokrát hnaných až do samotných extrémov, ale viem, že toho na mňa každý deň vyskočí tona.

Ako to, že to je až teraz ? Vari sa žemle pečú z inej múky než predtým ? Ja totiž nepoznám žiadneho spolužiaka, ktorý by v detstve trpel celiakiou. Čo je dobre, pretože by k sebe nemal alergického kamoša s laktózovou intoleranciou. Dnes neuplynie týždeň, keby sa ma niekto nepýtal, koľko je v proteínoch laktózy a či sú naše produkty bez lepku. Nechcem nijako chytračit, ani to zľahčovať, ale myslím si, že drvivá väčšina, ktorá sa toho obáva, žiadnu alergiu nemá. Každopádne však na získanie intolerancie usilovne pracuje, lebo keď sa niečomu dôsledne vyhýbate, neskôr už to budete spracovávať len ťažko. Viem, o čom hovorím, lebo som nikdy neholdoval tuku. Kocka masla mi vydrží približne 15 rokov. Takže keď si dám dnes nejaký tučnejší  pokrm, najneskôr do 30 minút vysliedim najbližšie  wc aj keby malo byť na inej planéte.

Možno, že to je práve leto, ktoré nám ukazuje cestu k ideálnemu zdravému fitness štýlu. Vyvážená potrava s prirodzene vyskytujúcimi sa vitamínmi  v ovocí a pripravená z čerstvých surovín. Veľa pohybu, žiadne extrémy a psychika, ktorá je zamestnaná reálnymi zážitkami a príjemnými stimulmi , a nie sledovaním životov druhých, je to, čo vám pomôže k lepšej forme ako extrémne jedálničky plných módnych trendov. A možno je to leto, ktoré vám pripomenie tú najzákladnejšiu pravdu všetkých diét, ktorou je jednoduchá rovnica o tom, ako menší príjem kalórií oproti väčšiemu výdaju spôsobí, že sa vaše faldy začnú povážlivo tenčit. Takže až sa budete zase pol dňa čvachtať v mori, pokojne si tú zmrzku dajte ..

 

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.