PATRIK CHOVANEC - VŠETCI JU CHCÚ , ALE MÁM JU JA !

 

 

A pritom sú neoddeliteľnou súčasťou úspechu ich známejších polovičiek, pretože kde nie je pohoda, pokoj a sústredenie, nebývajú zvyčajne ani výsledky. Dnes som preto vyspovedal Patrika Chovanca, dlhoročného priateľa Sabiny Plevákovej , pretože o ňom viem, že on tou oporou bezpochyby je.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-patrik-chovanec-1_af8b93fa81443c20539c0dd9760ae620.jpg

 

 

 

 

Ahoj Patrik , my dnes povedieme spolu rozhovor, ktorý ale bude prevažne o Sabine. Každý chlap je tak trochu ješitný  a preto by ma zaujímalo, či tí nevadí tá momentálna pozícia  "ten od Sabiny"?

 

 


Nie. Vôbec. Prečo by malo? V tejto chvíli je to asi prirodzené.

 

 


 
V tom prípade sa zdá, že musíš byť veľmi silná osobnosť, pretože nie všetci muži by túto pozíciu zniesli.

 


Rozumiem, ale ja mám svoj život, svoj biznis a ona svoj. Ten jej je sčasti založený na popularite az toho vyplýva, že je viac vidieť. A to je v poriadku.

 


 
Čo teda vlastne robíš?

 

 


Mám firmu, ktorá dováža leasingové  autá zo zahraničia. Buď pre zazmluvnených  klientov, alebo na individuálne zákazky. Občas tiež  robím osobného trénera, ale to už len zriedka, pretože už nemám zase toľko času. No a to je asi tak všetko.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-patrik-chovanec-2_af8b93fa81443c20539c0dd9760ae620.jpg

Ako dlho ste spolu so Sabinou ?

 

 


Teraz je to 7 rokov.

 


 
Za tú dobu musel prejsť ten vzťah obrovskou  premenou, alebo nie?

 

 


Nie. To si všetci myslia, ale náš vzťah je rovnaký od začiatku až do dnes. Samozrejme, zmenil sa záujem o ňu  v momente, keď začala mať prvé výsledky. To bolo po MS v Budapešti, kde bola tuším tretia , neviem presne. Potom jej začali písať najrôznejšie dievčatá, ale aj chlapci. Ale ani v tom sa toho veľa nezmenilo, pretože chlapci jej  písali odjakživa. Pretože bola odjakživa krásna.

 


 
Keď umiestnim fotku Sabiny Plevákovej  na facebook, takmer okamžite tam sú desiatky komentárov komentujúce prsia, zadok, postavu, ale aj vyznávajúci lásku, obdiv atd ... Ako toto znášaš?

 

 


Ja to popravde ani nečítam. Som málokedy na facebooku. Keď už tam som, pozriem sa na fotku, ale na komentáre nie. Na to nemám čas, aby som to čítal ten a nedajbože sa nad tým pozastavoval . Ja facebook a internet používam k práci. A keď už tam niečo také je, tak Sabina sama mi to ukáže a často krát sa spoločne zasmejeme. Často sa stáva, že niekto začne akoby profesionálne, tak neurčito, napríklad  akože nevie, čo má robiť, aby schudol na bruchu, a keď im poradí, tak nasleduje také to: A ako sa máš? A podobne. To sa opakuje stále a stále a tomu už sa skôr smejeme. Ale ako hovorím, to bolo odjakživa. Ona bola od nejakých 14-tich rokov atraktívna, chudá a pekná, takže záujem o ňu tam bol vždy.
 
 

 


Takže to nijako neriešiš?

 

 


Nie, to ani nejde. Ja jej  verím, ona nikdy žiadnu blbosť neurobila a my máme spolu tak brutálne vynikajúci vzťah. Sme najlepší kamaráti, milenci, robíme to isté, rozumieme si a baví nás byť spolu.

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-patrik-chovanec-3_f5974cd971f629de2e7a984a014ad525.jpg

Aký ty máš vzťah k fitnes a kulturistike?

 

 


Pozitívny , ako inak ? U nás doma sa vždy cvičilo. Máme doma v garáži posilňovňu a ja už od mala som videl, ako sa doma cvičilo. Ale chcem ísť tou naturálnou  cestou, čo ide síce pomaly, ale ide to.

 
 

 

 

Takže ty si ten, ktorý priviedol Sabinu na cvičenie?

 

 


Nie, ona začala sama cvičiť. Ja som si  kupoval Muscle & Fitness, ktorý som si čítal v práci, keď som ešte robil v Matadore a tam boli rôzne bikinárky. A keď som to nosil domov, Sabina si to požičiavala a tie baby sa jej páčili, ako vyzerali. Takže začala cvičiť a potom už to išlo samo. Po pár týždňoch cvičenia oslovila jedného trénera u nás v Považskej Bystrici a tak spolu skúsili súťaž. Myslím, že nebola veľmi úspešná, ale bolo zjavné, že má potenciál.
 
 


Všetci poznáme Sabinu ako pretekárku , ale mnoho ľudí by určite zaujímalo, aká je doma?

 

 


Je rovnaká ako na súťaži. Chová sa úplne rovnako na seminári ako doma. Možno, že to nedokážem posúdiť, ale ja tam žiadnu zmenu v správaní nevidím.

 

 


 
Na mňa osobne pôsobí Sabina oveľa vyzrelejším , povedzme starším dojmom, než tomu zodpovedá jej juniorský vek. A teraz nehovorím o fyzickom zjave , ale predovšetkým mentálnom ....

 


... Ale ona je vyspelejšia  i fyzicky. V 14-rokoch vyzerala dospelo. Aj preto jej písali chlapi. Ale mala to jasne zrovnané aj v hlave. Jednoducho sme chodili spolu, tak to tak bolo. Sabina má jasné hodnoty.

 

 


 
A tie by ma veľmi zaujímali. Aký je hodnotový rebríček Sabiny Plevákovej ?

 

 


No ... rebríček. To neviem, či to mám takto určiť. Ona má správne hodnoty, aby som tak povedal. Chce byť úspešná v tom, čo ju  baví, ale nie na úkor zdravia, alebo rodiny. Takže nechce robiť fitnes do X rokov, ale plánuje budúcnosť na niekoľko rokov dopredu.
 
 

 


Dá sa teda povedať, že je veľmi  cieľavedomá?

 

 


(smiech) No to Jéjej. To rozhodne áno. Ale cez mŕtvoly nepôjde. To je absolútne vylúčené. Ide do všetkého naplno, ale výsledok nechá prirodzene plynúť. Ako to dopadne, tak to dopadne. Ale nenechá so sebou vláčiť, alebo sa nechať vydierať pre lepší výsledok.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-patrik-chovanec-4_f5974cd971f629de2e7a984a014ad525.jpg

To by radšej skončila?

 

 


Áno. Stopercentne.

 

 


Varí ti Sabina doma?

 


Áno, varí mi a varí skvele. Úplne najlepšie varí, keď je  v diéte. To robí úplné maškrty. Sa jej tie chute zbiehajú asi alebo čo, takže varí všetko, na čo má chuť, ale sama to neje. Takže sa púšťa do rôznych koláčov, buchiet, ale aj jedlá z ovsených vločiek. Ako je to zdravé, ale veľmi chutné. Takže ja to zjem, ona mi potom hovorí, že mám držať diétu, ale to sa nedá, keď robí také dobroty. Ale varí všetko. Každé ráno mi urobí raňajky, obed, full servis (smiech)

 

 


Tak to je jasné, že asi svadba bude, nie?

 

 


No určite. Ale ešte som ju nedal obrúčku.

 

 


Ty  sa vďaka tomu kolotoču okolo Sabiny pohybuješ v prostredí veľkých súťaží, chodíte na banket po EVL s, stretávaš sa s profesionálmi , vidíš zblízka všetky tie hviezdy atď ... Sám si hovoril, že cvičíš naturálne. Ako sa pozeráš na prostredie tejto veľkej kulturistiky? Ako vnímaš profesionálnych  kulturistov?

 


Áno, ja chcem ísť naturálne, ale Neodsudzujte nikoho, kto sa rozhodne inak. A to je môj postoj k hardcore kulturistike. Je to o zdraví , ja by som to v živote neriskoval, ale kto urobí to rozhodnutie, je to jeho vec. Každopádne sú to borci, je tam strašne veľa  obetí a vôle, to u nich uznávam, ale ja by som tak vyzerať nechcel. Páči sa mi napríklad Antipov, alebo veľa tých amerických physique pretekárov, čo majú aj nohy. Ale európske poňatie physique sa mi nepáči, to vôbec. Ale celkovo vzaté mám rád fitnes, kde vyzerá človek zdravo.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-patrik-chovanec-5_f5974cd971f629de2e7a984a014ad525.jpg

A Sabina má v tomto ohľade aký vkus?

 

 


No, v podstate rovnaký. Je to pre ňu pozoruhodné, že niekto dokáže tak narásť, ale nijako sa jej nepáči. Ale napríklad  sme sa bavili o Flexovi  Lewisovi, ktorý sa jej na súťaži páči veľmi, ale keď ho vidíš offseason, no to je hnus.

 


 

Ako znáša Sabina to, že súperky, ktoré ona dávno porazila a to dokonca niektoré niekoľkokrát, sú medzi profesionálkami a ona nie?

 

 


No to ju  strašne štve. Pretože ako hovoríš, dnes už je tam veľa báb, čo porazila a dnes už sú profičky .  Jasné, že by chcela súťažiť o level vyššie s tými dievčatami, čo už  skôr porazila, to predsa motivuje každého športovca, ale nejde to a to jej je strašne ľúto.
 
 

 

Bude sa o tú kartu pokúšať ďalej?

 

 


Do určitej doby áno. Sabina je bojovníčka a len tak sa nevzdá. Pravdepodobne sa bude snažiť štartovať tam, kde je tá šanca ju získať na pódiu . Možno  to raz padne.

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-patrik-chovanec-6_f5974cd971f629de2e7a984a014ad525.jpg

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.