Poriadne sa okolo rozhliadnite skôr, než začnete srandovať

Obvykle ponúkam vo svojich článkoch riešenie, alebo dobrú radu. Lenže v poslednej dobe som si obľúbil mudrovanie, kde sa kľudného riešenia zakončeného nejakým brilantným nápadom nedočkáme. Napriek tomu z nejakého záhadného dôvodu majú u čitateľov rovnaký úspech. Rovnako ako klasické krčmové bľaboty. Avšak, než sa pustíte do čítania ďalšieho veľdiela z oblasti fitness, mám tu napriek tomu malé edukačné okienko. Aspoň pre niektoré z vás.

Viete, ako fungujú sociálne siete? Na nenávisti. Hejtování. To je, napriek všetkým tým slniečkárskym rečiam o tom, ako sa máme spájať a vzájomne sa k sebe túliť, ich najväčší pohon. Príklad. Naša facebooková stránka má skoro 44 tisíc fanúšikov. Vďaka za to. Človek by si myslel, že keď tam vrazím nejaký ten príspevok, uvidia ho na svojich monitoroch 44 tisíc ľudí.

Ha! Hahaha! Možno tak biednych 5 tisíc. (Pokiaľ teda nepošlete Markovi Z. nejaké to všimne) Lenže, keď tam tých 5 tisíc ľudí začne soliť lajky ako dôchodca v lekárni, facebook si povie aha, to môže byť zaujímavé a ponúknem to o pár ľuďom viac ku pozretiu. A keď sa začnú množiť komentáre, pustím to ešte viac.

A akonáhle sa začnú ľudia hádať ako kone, Jupííí, tu je zábava, tu to ide, zdvihnem stavidlá, nech to vidia všetci. Ak je to na vás stále zložité, mrknite sa s deťmi na animák Ralf a internet, kde je to nakreslené a popísané úplne dokonale. Jednak pochopíte dnešnú tvorbu mladých YouTuberov a jednak nájdete vysvetlenie toho, prečo má suplementačné video s Vojtom štvrť milióna pozretí, Fitnesskretén v podaní Radka Kyziváta už pol milióna a prečo bude mať Andrej vďaka komentárom fandov do demokratických chvíľok za chvíľu 60% preferencií ...

Celý ten dosah je, ako keď štartuje lietadlo. Posúva sa, rozbieha sa, zrýchľuje, potom už nastáva presah videa mimo fitness komunitu a v ten moment tomu komentáre "bežnej populácie" dajú takú forsáž, že sa vám ocitne tvár na druhej strane hlavy a začnete sa dočítat neuveriteľné veci ... A zároveň si uvedomíte, ako obrovská, neuveriteľne široká priepasť, je medzi cvičiacou a necvičiacou populáciou ...

... Zámerne som nenapísal športujúcou a nešportujúcou, pretože k tomu sa ešte dostaneme. Teraz sa budeme venovať skutočným perlám. Ak ste to video nevideli, alebo sa vám ho nechce hľadať, tak je o tom, že sa pýtam Vojtu, čo pred súťažou (točilo sa pred jeho pretekom v LA) užíva po tréningu. Vojta tam je klasicky vysekaný aj v tvári, ruky posiate žilami, mieša si Hydro77 a berie si Magnesium, Arginín, Zinok, HMB, Omegu a multivitamín V52. Lenže zároveň tiež žartuje o tom, že to sú desne nebezpečné veci, že ti zničia pečeň apod ... S úsmevom, v zjavnej nadsádzke a pri vedomí, že inam, než medzi fitness komunitu znalou veci sa to nedostane. Dostalo.

Pozrite sa na toho narkomana!

A ty žily! Bleee.

Vidíte tie prepadnutý tváre? Ten v tom jede ťažko.

Toľko chémie? To si dám radšej párok s horčicou, než do seba pchať tyhle chemický sračky.

Ten tu dlho nebude ..

A nesmie samozrejme chýbať zaručená informácia, že má malé péro. To už je taký kolorit. Ide o mikroskopický vzorku komentárov, predpovedí a zaručených rád od chlapíkov s dvojitou bradou, profilovek plných chlastu a cigár, škaredých tlustoprdiek, ktoré sa dušujú, že by takého teda v posteli nechceli, alebo bezzubých sociek, ktorým by som veril, že dátové pripojenie platia stravnými lístkami .

Ľudia, ktorí vyzerajú akokoľvek len nie zdravo, sa húfne pohoršujú nad svalnatým chlapom prijímajúcim bielkoviny, vitamíny a minerály. Som prekvapený? Priznám sa, že čiastočne áno. Na druhú stranu je fakt, že som vo svojej sociálnej skupine, ktorú tvoria predovšetkým ľudia z oblasti fitness, už uzavretý príliš dlho na to, aby som pochopil, že niekto vníma chleba s paštétou plnou éčok, ktorým zakusuje ten najlacnejší párok z ponuky, ktorý mäso videl len na ceste na predajný pult, ako zdravé a výživné jedlo, kdežto vitamíny v prášku za číre chemické zlo.

Jeho prášky na záhu, vysoký tlak a cholesterol a roky konzumovaného Ibalginu už potom samozrejme chémiou nie sú, lebo to sú lieky, ktoré pomáhajú ... Hmm ..., takže ty ješ jedlá, ktorých zloženie pripomína šifru z druhý svetový, bez pol litra vína nezaspíš, bez prášku na hlavu Nevstaneš a potom mi píšeš, že som feťák? No .. každopádne toto nevyriešime a jediné ponaučenie z toho vyplýva, že sa musíte dvakrát rozmyslieť, než začnete žartovať. Koniec koncov, vtipy o čiernych už na verejnosti tiež nebudete počuť, že áno ...

No a potom je tu druhá skupina komentárov, paradoxne od športujúcej verejnosti, ktorá má pre zmenu nejaký problém s nadmerným svalstvom a neustále nám predhadzuje svoju funkčnosť, uvádzajúc našej nefunkčnosť pri vykonávaní toho, či onoho. Tak sa na to poďme pozrieť.

Základnou výčitkou je napríklad to, že keď má niekto výrazne svalnatejšie nohy a veľa kíl, je nefunkčný, lebo nič neubehne. Je to pravda. Osobne som nikdy nepochopil, prečo mám niekam bežať, keď nehrozí, že prídem neskoro. Tento holý nezmysel mi utkvel v pamäti pri absolvovaní vojenskej služby, kedy sa zásadne behalo, aby sa potom muselo čakať. Od tej doby som túto ponižujúcu aktivitu nerobil dobrých dvadsaťpäť rokov. Než niekam bežať, radšej si vypichnem oči.

To isté platí aj pre nejaké pešie túry. Ešte sa mi nestalo, že by som sa nedostal z A do B autom. A to hovorím ako rodený horal z Liberecka, pretože dobre viem, že aj na vysokom Ještědu je bezva parkovisko. Keď už sme pri tom zdolávaní vrcholkov, určite sa im nevyhýbam. Takýto horský priesmyk by som si určite v nejakej nadupanej vé šestke užil do sýtosti.

Čo sa týka ďalších športov, môžeme to vziať hopom. Futbal mi šiel tak, že keď som raz kopal pokutový kop, lopta sa ocitla od bránky ďalej, ako keď stála nehybne na mieste. Schopnosť lyžovať a korčuľovať limituje moja neschopnosť znášať zimu, chlad a nevľúdne počasie, takže som skúsil lyžovanie len vodné, načo som sa okamžite po štarte začal učiť potápanie.

Turnaj v šachu pre zmenu narazil na moje limity dobre znášať prehry, takže po prehratom zápase skončili všetky figúrky rozmetané po okolí jedného km2. Ak ma na dovolenke niekto vidí prevádzkovať akýkoľvek kolektívny šport, bezodkladne dôjde k záveru, že s nervovou sústavou, čo má na starosti motoriku toho chlapíka, bude niečo v neporiadku. Keď to celé uzavriem, funkčnosť môjho svalstva je skrátka limitovaná prostým faktom, že na drvivú väčšinu športov som nemehlo.

Napriek tomu všetkámu si nepripadám ako ľudia s popolavou pleťou a hadičkou v nose, míňajúc na pohyblivom vozíku McDonald so slzou v oku a ktorí ma potom predbiehajú na letisku v rade na odbavenie.

Zostala na mňa totiž kulturistika, ktorá mi z nejakého záhadného dôvodu ako-tak ide a kde si môžem overiť, že všetky moje svaly vykonávajú presne tú funkciu, pre ktorú ho pán boh stvoril. Takže napríklad premiestnim pomocou bicepsu záťaž zdola nahor a ak by táto funkcia nestačila, preskúšam to napríklad tým, že sa ešte poškrabkam na brade, prdeli, alebo trebárs aj guliach.

Čo ma privádza k jednému funkčnému cvičeniu, ktoré robím rád a ktorá je takou supersériou funkčnosti na biceps a triceps. Vyskúšajte. Posaďte sa, urobte si pohodlie a uchopte svoj penis a otestujte funkčnosť tricepsu potiahnutím povrchu lulana nadol. Ihneď pokračujte s testom funkčnosti bicepsu pohybom nahor. Test neodfláknite a pohyb niekoľkokrát opakujte. Môžete zároveň vyskúšať aj funčknost rotátora ramena. Všetko funguje, ako má, že? No tak o akej nefunkčnosti je tu reč, keď tá pre chlapov zásadná, funguje bezchybne?

Suma sumárum, hoci som vo veku, kedy bunky, čo bezchybne fungujú dnes večer, zajtra ráno už nebudú pri živote, cítim sa funkčne tak akurát ... Aj pri váhe cez 100 kíl a nejakom tom svale navyše.

A že nebehám, nerobím výmyk na preliezačkách a nelozím po horách? Nevadí. Mne je v teplom, suchom a čistom fitku plnom príjemných ľudí celkom fajn. Je to ako keď sa orol chechtá rybe, že nevidí tie hory a lesy a pasienky a tak ... No ale skús si zaplávať ty hlupák ...

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.