PREČO SI MÁM KUPOVAŤ AMINIKYSELINY KEĎ SÚ AJ V HRACHOVEJ POLIEVKE OD MAMY ?

Dnes ráno, keď som čakal na priamy prenos  Moto GP natrafil som na reláciu  Aplikácie a nestačil som sa čudovať . Obézny postpubertálny týpek so srandovnou  šiltovkou na tlstej hlave s dievčenskou  tvárou v spoločnosti ľahko lascívnej milfky tam predstavujú najrôznejšie aplikácie pre naše chytré telefóny. A jedena z nich sa mi dokonale vryla do pamäti . Ale nie dosť na to, aby som si spomenul jej názov . V každom prípade rozpoznávala veci. Nechápeš to ? Vysvetlím. Vzali ste telefón do ruky, namierili ste fotoaparát na stôl a na obrazovke vám vypísalo , že je to hmmm, stôl. A na slúchadlá napísalo , že ide o slúchadlá. A na mačku vám povedal váš chytrý telefón, že naozaj hľadíme na mačku a nie na slona alebo syr. A tak som si uvedomil, ako je prázdny život človeka, ktorý stráca čas tým, že to naprogramuje ? A ako zúfalý musí život človeka ktorý si to nainštaluje ? V tomto svetle sa všetky tie opakujúce sa otázky v on-line poradni javia  ako permanentná konferencia NASA s pozvanými nositeľmi Nobelovej ceny za astrofyziku ...

A jedna taká otázka ma v rôznych variáciách, ale v podstate s rovnakým tónom, prenasledovala  po minulý týždeň . Na Facebooku, fitness, webe a e-mail. Stručne povedané, tam, kde som sa pohol , bol problém, o ktorom buedme  hovoriť .

Najskôr len dodám, že mi azda jeden z anketárov odpustí, že jeho mail takto zverejním ,  bude to v plne anonymnom podaní, tak to snáď nejako prežije. Otázka bola:

 "Keď užívam tablety BCAA 1800 pravidelne, pomáha to  niečomu a, čomu, keď budem naďalej piť k BCAA ešte proteíny WPC, teda CFM, ISO atď ... ???? A prečo by som mal konzumovať proteíny , ak tam sú  BCAA? Nebude to veľa a nenarastie mi z toho  bradavica na čele? "

Áno, jasné záver som si vymyslel . Hoci .... Poďme sa vrátiť k otázke. Ako som už naznačil, nie je to nijako zákerná otázka a už vôbec nie otázka, ktorá sa niekde neopakuje  každých desať minút v kybernetickom priestore, ale evidentne to robí pár ľuďom starosti a nie úplne do detailu chápu suplementáciu bielkovinami. Na druhej strane sa nemožno čudovať, že to na niekoho môže pôsobiť trochu komplikovane, keď je tu evidentne priestor pre sťahovanie aplikácií s rozpoznávaním vecí okolo nás. Tak prečo každý kúpuje  tie aminokyseliny, keď v  môjom  proteíne sú aj  aminokyseliny ? Aj v mojomoj gaineri . A ak by si výrobcovia potravín dali námahu , našli by ste ich na obaloch jogurtu, tvarohu, šošovici  a naozaj na všetkom , čo obsahuje nejaké  bielkoviny.

Takže ak vaša odpoveď na pôvodnú otázku je jasnejšia ako mesiac počas splnu , s kľudným  svedomím, uchopte myš a preskúmajte tmavé rohy internetu. Pravdepodobne sa nič nové nedozviete , na rozdiel od možného rozšírenia  horizontu nad inými formami kopulácie . Vy, ostatní, pravdepodobne mladší, alebo začiatočníci alebo obaja, ktorí považujú túto otázku za dobrú otázku, čítajte ďalej. Urobíme si v tom jasno .

Najprv si musíme niečo povedať o samotných bielkovinách. Bielkoviny  sa trávia  na aminokyseliny. V krvi je určité konštantné množstvo  aminokyselín .  Zdroje aminokyselín sú jednak bielkoviny  z potravy a opotrebované bielkoviny z tkanív. Malé množstvo aminokyselín tiež vzniká  pri premene sacharidov . Aminokyseliny sú potrebné pri  syntéze stavebných bielkovín  v tele, na syntézu enzýmov a hormónov, na syntézu plazmových bielkovín , pri premnee  sacharidov . Časť aminokyselín sa rozkladá na jednoduchšie látky a pritom sa  získava energia. Bielkoviny sa neukladajú do zásob .

Bielkovina  má medzi rozkladom aminokyseliny  rôzne kroky spracovania . Jedná sa o rôzne skratky, ako sú WPC, CFM, Hydro, Iso atď. A to je ďalší článok. Teraz sa budeme zaoberať vzťahom BCAA / aminokyselina-protein , ako znela otázka v  dotaze.

Napriek tomu, ako ste pochopili z vyššie uvedených riadkov, aminokyseliny sú posledným stupňom spracovania bielkovín (v súvislosti s výživovými doplnkami). Nič viac "natráveného " už nenájdete. Avšak aj v rámci aminokyselín sa to dá urýchliť. Tak napríklad  BCAA Instant sú v krvi ešte rýchlejšie ako BCAA v tabletkách a Aminofree peptides, kde sú BCAA v tzv. Peptidické väzbe, sú v obehu rýchlejšie ako Usain Bolt v cieli šprinterského preteku .

Možno by sme tu ešte mohli vysvetliť obľúbenú skratku BCAA. To pochádza z angličtiny a znamená Branched Amino Acids alebo aminokyseliny s vetveným reťazcom . V prípade produktov značených BCAA sú to aminokyseliny L-leucín, L-valín a L-izoleucín, ktoré tvoria 33% ľudského svalu zo všetkých 20 existujúcich aminokyselín. Sú teda nielen dôležitým zdrojom energie pre svalovú prácu, ktoré chráni svalovú hmotu pred katabolizmom, ale súčasne ich zvýšený príjem podstatne urýchľuje reparáciu a regeneráciu svalov po ťažkom tréningu a tým umožňuje zrýchlenie nárastu novej svalovej hmoty.

Preto je potrebné objasniť prvoradú  a absolútne najpodstatnejšiu  výhodu aminokyselín. Tou  je stráviteľnosť a miera absorpcie. Preto sa používajú v tréningu, resp. bezprostredne po ňom  alebo pred ním. Pretože sú takmer okamžite vstrebané, majú to využitie, o ktorom som písal práve pred niekoľkými riadkami. Teda podstatné urýchlenie obnovy a regenerácie svalov a tým pádom zrýchlenie nárastu novej  a silnejšej  svaloviny.

A teraz sa dostaneme k jadru dotazu. Túto  mieru absorpcie proteíny nemajú . Najbližšie k aminokyselinám je Hydro DH32, ale ani ten by som nedoporučoval piť počas tréningu alebo tesne pred ním. Myslím, že váš žalúdok by vám príliš nepoďakoval, ak by ste do neho tlačili Hydro počas sérií mŕtvych ťahov, príťahov v predklone, alebo dokonca drepov. Zato u instantných BCAA, alebo ešte lepšie Aminofree Peptides je toto úplne v pohode a v poslednej  dobe je to veľmi obľúbená prax mnohých pretekárov.

Na druhej strane, bielkovinové doplnky ako CFM, Hydro, Iso sú ľahšie stráviteľné ako bielkoviny prijaté z pevnej stravy . Preto je postup po tréningu nasledovný: Máte odkrvený  žalúdok a preto dáte počiatočnú dávku aminokyselín. Pôjdete do šatne, oblečte si  tepláky a so žilou na bicepse zaflirtujete s obsluhou a vypýtate si  proteínový koktail. V ideálnom prípade s určitým množstvom sacharidov. Tie začne  žalúdok spracuvávať a chvíľu mu to potrvá. V momente, keď sa dotrepete  MHD domov, bude vaše anabolické okno už pomaly uzavreté, ale to nevadí, lebo vy ste už dodali prvotné dávky svalov budujúcich živín, a to presne v momente, kedy je telo najviac prístupné k príjmu a spracovaniu týchto látok. To je ten magický pojem "anabolické okno". Po tejto počiatočnej podpore rastu vás čaká doma mamka s teplou večerou a dobrou dávkou bielkovín a sacharidov v pevnom jedle. KOnečne  tuhé jedlo. Je dôležité, aby ste boli nepretržite zásobovaný bielkovinami a sacharidmi . Hotovo a z vás je  skoro švarceneger .

 Ďalšia časť otázky sa zaoberala dilemou, prečo piť koktaily, keď môžete piť cez deň BCAA ? To je dobrá otázka. Ako sme už povedali, BCAA je najlepšia bielkovina, ktorú môžete získať, takže dotaz je mimoriadne logický. Áno, môžete doplniť bielkoviny cez deň prostredníctvom pitia Aminokyselín  a ľudia z Extrifit Teamu to tak  robia s dokonalými výsledkami. Ale oni to majú zadarmo . A pre vás to bude zbytočne drahé  . Koktail sa pije  počas dňa, pretože miera absorpcie už nie je tak kľúčová. Nemusíte dodávať bielkovinu do krvi počas 5 minút, najlepšie hneĎ, ako je to v prípade anabolického okienka. A či to  tam bude za 25 minút, alebo 28 minút, na to úprimne povedané serte .

Aby som tu  nevytvorili dojem, že bielkovinu je možné získať iba z doplnkov, dodám, že najlepšie je konzumovať bielkoviny a sacharidy na základe vyváženej stravy.  V priebehu dňa ale existujú situácie, kedy je dodanie týchto stavebných materiálov oveľa lepšie s doplnkami. Ako sme už povedali, je to v prvom rade v čase bezprostredne po ukončení tréningu. V tomto okamihu zvyčajne nemáte kura s ryžou, aby ste vytvorili neodolateľnú zmes smradu zo  spoteného trička a zapareného  kuracieho mäsa. Ale dokonca konzumácia  podobného tuhého  jedla hodinu pred tréningom, si koleduje  o nejakú peknú šabľu . Ale prečo si nedáš pár amináčov , alebo Hydro hodinu pred tréningom ? Ďalším tak dobrým časom je čas pred spánkom. Dokonca aj na noc nie je najlepšie naplniť vaše brucho. Zvyčajne to robí veľa šarapaty  a ráno sa môže to môža mazávať  s vašou  matkou, keď vás pôjde  zobudiť . No po pití Longu alebo Micelar Casein určite nie .

Takže, ak to zhrniem, nemusíte vždy mať tie najlepšie a najdrahšie produkty, ktoré sú v ponuke . Je oveľa lepšie zistiť, aké produkty fungujú, keď je čas ich  použiť a ako vyťažiť 100% toho, čo ponúkajú. Dúfam, že tento článok vám pomôže. A idm si  dať proteínový puding na noc , pretože je to najviac. Sakra, to aby som začal novú kapitolu. No, je toho  veľa ....

 

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.