PRIATELIA, TU KONČÍ ZÁBAVA ... ALEBO AKO CVIČIŤ VO VYHNI

Tak priatelia, pomaly končí zábava, je čas si povedať pár rád, aby nás v tej nadchádzajúcej vyhni nekleplo. A pretože sme tvrďáci a tiež trochu máme nervy z toho, aby nám nespadli svaly a neochabla ritka, musíme si dať vzájomnú podporu, aby sme v čase, kedy zase budeme atakovať nejaké tie teplotné rekordy, nešaleli  pod železom ako obvykle. Takže poďme to hodiť na papier, resp. na internet, pretože čo písali na webe, to je zaručene pravda a musíme sa tým riadiť, že áno . Ak sa teda budem držať nasledujúcich pravidiel, naše telo zostane v pokoji a stále s ním môžeme machrovat na pupkáčov a vychudnutých , bez toho, aby sme utrpeli nejaké straty na forme.

- Spomaľte.

Ak ste zvyknutý cvičiť v miestnosti alebo chladnejšom počasí, najprv o niečo zvoľnite tempo. Možno je práve teraz tá pravá chvíľa vyskúšať si tréning s ultrapomalým pohybom. Je to jednoduché. Vaše opakovanie bude trvať 10 sekúnd, na prvý pohľad málo, pri desiatom opakovaní to bude večnosť. Logicky nebudete to, cvičiť s rovnakou váhou čo obvykle. Tá bude rádovo nižšia. Ale táto zmena tréningu zapojí do práce aj vlákna, o ktorých ste doteraz nemali ani tušenie. A tie sa vám milerád pripomenú aj počas nasledujúcich dní.

- Veľa pite.

To je snáď jasné, že áno . To sa dočítate aj v Žene a život. Napriek tomu si mnohí cvičenci berú rovnaké množstvo tekutín na tréning ako vždy. Ja som prezident týchto hlupákov  a je to obrovská chyba. Aby sa telo mohlo potiť a tým pádom ochladzovať, potrebuje adekvátnu hydratáciu. Počas cvičenia preto pravidelne nasávajte vodu - dokonca aj keď práve smäd nepociťujete. Ak navyše plánujete športovať viac ako hodinu, dajte si namiesto vody energetické nápoje , ktoré telu dodajú sodík, chlorid a draslík, ktoré počas pohybu vypotíte. Takže si kúpte Iontex.

- Vhodne sa oblečte.

Včera som videl vo fitku borca ​​v legínach, tielku, tričku a mikine, to všetko do piatich minút úplne durch mokré. Chcel som umrieť za neho, ale nakoniec som umrel za seba, zato z jeho smradu. Na otázku, prečo to nedá dole, keď je mokrejší než pubertiačka na prvom rande, mi bolo povedané, že musí niečo vypotiť, pretože včera porušil diétu. Tak za prvé je to hovadina, pretože inak by obezita neexistovala, ak by sa stačilo zabaliť do nepriedušnej pláštenky a za druhé si borec koleduje o nepríjemné svalové kŕče, ktoré v krajnom prípade môžu viesť aj k ešte nepríjemnejším zraneniam. Ľahké a priedušné oblečenie umožňuje lepšie odparovanie potu a ochladzovanie, alebo je potrebné využiť najrôznejších moderných kozmických materiálov u funkčných tričiek. Rozhodne sa treba chladiť, nie ešte viac sa potiť.

- Cvičte ráno alebo večer, kedy je vonku príjemnejší vzduch.

Ja viem, no ... Prázdniny už pár rokov nemáte a do roboty sa musí. Je to taká kniežacia rada, ale dobrá pre tých, ktorí si ten režim môžu zmeniť. Nezriedka sa tiež stáva, že u ranných tréningov zostanú navždy. Majú totiž veľa výhod. Ale o tom až niekedy inokedy.

- Používajte ochranné krémy.

Veľa ľudí momentálne trénuje aj na dovolenkách alebo vonku. Niektoré fitka dokonca majú možnosť odtrénovať si kompletný tréning pod šírym nebom. Nepodceňujte to. V zápale tréningu si neuvedomíte, že vám slnko parí na repu a v spojení s fyzickou námahou máte zamiesené na úpal skôr, než poviete aouu, toto kurva páli. A po úpale si len tak nezacvičíte, pretože budete zvracať. A aj keď ho dostať nemusíte, tak spálená koža pre zmenu sťažuje regeneráciu, a ešte zavodňuje podkožie. Takže budete červený a na pohľad tučný . A kvôli tomu sa asi na tej hrazde neplácate.

- Majte náhradné plán.

Ak vám horúco alebo vlhko jednoducho nerobí dobre, venujte sa cez leto takým športom, ktoré môžete prevádzkovať doma alebo v klimatizovanej telocvični. Pokiaľ vo vašom fitku nazývajú klimatizáciou otvorené okno, poohliadnite  sa po konkurencii. Na druhj estrane, fitka, kde sa vyžívajú v tom, že na zákazníkov púšťajú studený vzduch tak dlho, kým im po dokončení série netečie rezanka  z nosa, tiež  nie sú úplne tie najlepšie. Skrátka, v letných mesiacoch počkajte s nákupom permanentky a skôr si zmapujte terén v okolí, aby ste mohli na pár dní zmeniť prostredie. Čo vám, mimochodom, tak ako tak prospeje.

Spoznajte, kedy prestať

Počas letného športovania sa u vás tiež môžu objaviť najrôznejšie ťažkosti spôsobené teplom. Symptómy sú nasledujúce:

  • slabosť
  • bolesť hlavy
  • závrat
  • svalové kŕče
  • nevoľnosť alebo vracanie
  • zrýchlený pulz

Ak sa u vás niečo z vyššie spomínaného objaví, vykašlite sa na to. Napite sa a umyte si tvár a krk studenou vodou. Ak sa do druhého dňa príznaky nezlepšia, zostaňte v kľude, bez záťaže, alebo si zájdite k svojmu lekárovi. A ak vám teplota vyletí nad 39 stupňov, choďte k nemu okamžite.

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.