RADEK LONC - CELÝ ŽIVOT CHCEM BYŤ VEĽKÝ

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-lonc-1_92301eac72e3ebab123944ea9fb74232.jpg

 

 

 

Ahoj Radek, dlhšiu dobu o tebe nebolo počuť. Tvoja posledná súťažná sezóna nebola nijako podarená, potom si mal odísť pracovne do Baku, ako si na tom teraz?

 


Je to pravda. Mal som odísť na mesiac do Baku. Ten odchod sa neustále odsúval, takže som tak nejako cvičil, necvičil, pretože som stále nevedel, či skutočne odídem. Nakoniec ma  viac potrebovali  u nás doma vo firme, takže ten odchod definitívne padol a ja som začal opäť cvičiť s väčšou intenzitou a nejakou  myšlienkou.

 

 


 
Ako je na tom tvoj biceps, ktorý si si odtrhol a ktorý bol veľkou prekážkou v tej minulej sezóne?

 

 


Biceps je v poriadku, ale paradoxne ma bolia  z toho odtrhnutia  ramená. Každý vníma odtrhnutie  bicepsu v dolnej časti pri  lakti, ale ja som si ho naopak odtrhol v hornej pri  ramene a teraz to trochu hnevá. Ako to tam zrastá, sú tam poškodené nejaké nervy a trochu ma to limitovalo v tréningu. Chcel som sa pripraviť na preteky už tento rok na jeseň, ale skrz toto to nešlo. Avšak potom už som si našiel spôsob tréningu, zmenil som prístup, vyvaroval som sa zbytočného preťažovania a zrazu som zistil, že to zase ide. De facto som pribral aj pár kíl svalov. Takže ak to takto pôjde, viem, že dokážem do jari pribrať ďalšie kilá svaloviny a prísť oveľa väčší . Teraz mám okolo toho bicepsu 55 cm, ale viem, že na jar dokážem mať 58 cm v dobrej kvalite. Takže som to zase posunul a chcel by som ísť na preteky na jar s pocitom, že som veľký . Čo je dôvod, prečo vlastne robím kulturistiku. Celý život chcem byť veľký .

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-lonc-2_92301eac72e3ebab123944ea9fb74232.jpg

Dá sa z toho vyvodiť, že opustíš myšlienku byť nadoraz vyrysovaný , ale zato ukážeš divákom maximum hmoty?

 

 


Nie, to určite nie. Chcem byť dobre pripravený aspoň tak, ako tomu bolo na mojej poslednej účasti na Arnold Classic. Ale viem, že môžem byť väčší  ako v túto chvíľu, než som teraz. Myslím, že dokážem ešte urobiť nejaký progres, vrátiť sa na objemy, ktoré už som mal, ale v oveľa lepšej kvalite. Takže aj to je dôležité.
 
 

 

 

Takže plán je teda aký?

 

 


V túto chvíľu som v diéte a budem v nej pokračovať ďalej. Sčasti to bolo kvôli stánku Extrifit, aby som sa mohol fanúšikom prezentovať v slušný forme, ale hlavne je to aj kvôli tomu, že diéta je vždy dobrým odrazovým mostíkom pre naberanie ďalších kilogramov hmoty. Čiže s diétou pokračujem, ale s pretekmi  na jeseň už nepočítam.

 
 

 

 

Takže súťažné výhľad do roku 2016 sú  aké ?

 



To v tejto chvíli nedokážem povedať, ale je fakt, že momentálne sa, napríklad  tento rok, vyrojila hromada zaujímavých pretekov, nad ktorými by sa dalo uvažovať. Počítam s tým, že sa objavií zase nejaká Olympia Amateur, slušné pohárovky, ale napríklad sa objavím aj na majstrovských súťažiach v ČR. Keby bolo dostatok financií, prial by som si aj skúsiť Arnold Classic v Amerike v Columbuse, čo by bolo takýmto splneným snom. Pretekať v Amerike a pozrieť sa tam. Lenže to je dosť nákladná vec, takže toto rozhodnutie príde až skutočne na základe konkrétnej finančnej situácie. Ale ako hovorím, tých možností pretekať je teraz veľa.

 
 

 


Koľko vážiš teraz v tejto forme?

 


Momentálne mám 134-136 kíl.

 

 


 
To už je hromada mäsa. Koľko prijímaš živín denne?

 



Mám teraz stiahnuté sacharidy a riešim to skôr bielkovinami a tukmi. Každopádne už nejem také kvanté mäso ako pred tým .

 

 


Presne toto zaznelo aj v rozhovore s Tomášom Kašparom a zdá sa, že všetci kulturisti blížiaci sa 40-tim  rokom to majú rovnako. Myslíš, že je to vekom?

 



Je tam určite zlom v tom, že jem  oveľa menej. Zároveň nemám potrebu jesť viac. Ako náhradu za mäso mám vajíčka, ktoré mi maximálne vyhovujú tým, že ich  stále skvelo trávim. Takže do práce si beriem 10 vajec natvrdo, prídem domov, urobím si miešané vajcia a večer už len mäso. No a keď nemám chuť na mäso, urobím si ďalšie vajcia. Čo sa týka doplnkov, tak som dosť zvýšil príjem glutamínu, čo je pre mňa absolútne kľúčové doplnok. Ten mám skutočne veľa rád, a čo sa týka budovania svalovej hmoty, tak nemám lepšiu  skúsenosť než s glutamínom. To si pokojne môžete dať rovno na reklamu, to podpíšem. (smiech)

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-lonc-3_92301eac72e3ebab123944ea9fb74232.jpg

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-lonc-4_92301eac72e3ebab123944ea9fb74232.jpg

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-lonc-8_92301eac72e3ebab123944ea9fb74232.jpg

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.