RECENZIA RECENZIÍ

 

 

Ak teraz očakávate nejaké epické video v štýle Stevena Spielberga, kde známi herci budú šejkrovat proteíny, k tomu budú v pozadí hrať dramatické, na mieru zložené hymnické tóny a sugestívne barytón vám bude oznamovať fakty o danom výrobku, tak vás musím sklamať. Musím sklamať aj tých, ktorí čakajú  ostré výpady voči recenzentom, lebo nám skritizoval nejaký výrobok. Ani to sa nestane. Už len preto, že to nikto neurobil. Nie, iba sa pokúsim vysvetliť mierne pripomienky, ktoré ľahko devalvujú snahu o objektívnosť, a zamyslím sa nad tým, prečo by sme mali určité recenzia brať vôbec na vedomie. Takže sa pokúsim o ľahkú recenziu recenzií. A budem dúfať, že mi to recenzenti nebudú mať za zlé.

 

 

 

  Príchuť

 

Nedávno som videl na webe Kulturistika vydarenú recenziu na proteínové produkty, kde figurovalo naše WPC 80. Autori sa snažili o maximálnu objektivitu a treba dodať, že im to celkom išlo. Čo ma však trochu rozladilo, bola rozmanitosť chutí. To síce znie takto v texte úplne náramne, ale v porovnávacom teste to podľa mňa nemá čo robiť. Išlo o to, že v teste si recenzent chválil vlastnosti WPC, ale vanilka mu moc nešmakovala.

 

Potom prišiel na rad produkt inej značky podobných parametrov, ale v príchuti jahoda. Vlastnosti rovnaké, ale chuťovo podľa recenzenta lepšia. Lenže v tom je ten háčik. Ani mne vanilka nejako zvlášť nechutí. Lenže mne nechutná žiadna vanilka bez ohľadu na značku výrobku. Jedinou vanilku, ktorú môžem, je tá v kornútku. A tak isto aj  čokoláda! Tá má byť v tých kockách, alebo na Snickersce. Ale tekutú moc nemusím.

 

Toto moje tvrdenie vždy zdvihne vlnu neporozumenia. Čokoláda sa totiž predáva jednoznačne najviac. Takže som si na Fibo vyskúšal, či nie som nejaký divný a ochutnal všetky čokoládové proteíny v dosahu. Som divný. Nechutila mi žiadna, takže som si ako obvykle vychutnal Extrifiťáckou čučoriedku. Alebo jahodu. Alebo cookies, banán atď. Proste nemám rád vanilku a ktovieako ani čokoládu. Takže ak by som chcel recenzovať náš produkt vanilkový a cudzie jahodový, pravdepodobne by som musel v rámci objektivity povedať, že jahodový je fajnovější, ak by to nebol skutočný blivajz.

 

Čo si z toho vezme bežný zákazník? No kúpi si jahodu, logicky. A preto sa pýtam: To je taký problém, hodiť vedľa seba v recenzii päť rovnakých príchutí ? Ja myslím, že nie. Štandardné príchute má predsa v portfóliu každá značka. A recenzia by mala o puntík objektívnosti zase viac. Veď ak sa porovnávajú autá rovnakej triedy rôznych značiek, tak sa testmani tiež snaží o čo najpodobnejší výbavu.

 

Zloženie

 

Na You Tube narazíte na všeličo. Ja napríklad  na mladíka, ktorý sa pokúšal recenzovať Beef proteíny. (A tým nemyslím krígľom) Takže zatiaľ čo chalani z Kulturistiky uvedú zloženie produktu, snaží sa vysvetliť najrôznejšie hodnoty a zachovať si čo najväčšiu mieru objektivity, tak na počínanie tohto mladíka bol vskutku žalostný pohľad. Trochu na smiech, veľa k plaču. Recenzoval, či sa to tak dá vôbec nazvať, tri produkty českej proveniencie. A zatiaľ čo pubertálne hýkal nad penivosťou Isobeefu, tak si spokojne hundral nad absenciou peny u zvyšných dvoch. Áno, Isobeef pení (o tom neskôr), ale pení z toho dôvodu, že surovina pochádza z mäsa. Ostatné dva nie. Navyše jeden z nich bol zo srvátky, ale to mu zrejme uniklo.

 

A mäso v šejkri jednoducho hneď tak nerozpustíte. Podľa aminospektra hravo zistíte, čo je z mäsa a čo nie. Predovšetkým podľa hodnôt aminokyselín cysteínu, tryptofánu, glutamínu a vyššie dávky BCAA. Čo sú však pojmy, ktoré náš mladík ľahko zamieňa s názvami planét v jeho obľúbenej PC Games. Ak by som chcel riskovať, stavil by som halier na to, že o BCAA možno v súvislosti so suplementáciou už niekedy počul.

 

Ale poďme sa vrátiť k tej pene. Viete, ako ja si robím Isobeef? Vo všetkej vážnosti vám popíšem svoj postup, bez toho aby som chcel nejako zľahčovať všeobecnú obsesiu vyžadujúce nepenivosť produktu. Vezmem šejker, nalejem vodu, hodím do toho dve odmerky Isobeefu, dám tam 2 kocky ľadu, potom chytím  do pravačky tyčový mixér a rozmixujte to tak, že je to napenené ako kráva. To je dosť smiešne prirovnanie v spojení s Isobeefom. Proste z toho cielene urobím normálne shake. A garantujem vám, že to je fakt lahoda.

 

Kam sa s * re milkshake od McDonald. A Milkshake máme radi, alebo nie? Myslíte, že by niekto spomenul v recenzii tento alternatívny, pritom nijako náročný, spôsob prípravy? Ani náhodou. Ale nie je to len o pene. Populárne je napríklad mudrovanie o chelátovej väzbe vo vitamínových preparátoch, bez toho aby recenzent vedel, že cheláty sú v EÚ zakázané. Zamýšlanie  sa nad dávkovaním aminokyselín, bez toho by zrejme vedel, že odporúčanie je dané legislatívou. Pochvaľovanie  funkčnosti NO produktov, ktoré majú dokonca na obale napísané ingrediencie nepovolené na predaj v EÚ, čo je "výsada" predovšetkým US produktov. Atď ..

 

Extrifit Slovakia

 

 

Osobnosť

 

Asi si možno poviete, prečo sa s nejakým násťročným mladíkom  zaoberám, veď ho aj tak nemôže brať nikto vážne. Omyl! Kardinálny omyl! Je to neuveriteľné, ale títo mladí strelci majú neuveriteľné počty zhliadnutí. Ako je to možné? Neviem. Vážne na to nemám odpoveď. Myslel som, že keby som sa rozhodol naučiť dobre riadiť, šiel by som radšej za radou k Michaelovi Schumacherovi, než k susedovi čo si kúpil Octaviu RS.

 

V dieselu. No, a aj keď Schumiho asi radšej vynecháme, tak verím, že viete, kam tým mierim. Máme v Extrifit Teamu borca, ktorí majú neskutočné skúsenosti, ochotné kadekomu poradiť a vyjsť v ústrety. Napriek tomu je otázok na nich pomenej. Robíme recenzie produktov so  Slavojom Bednářom a reakciou sú komentáre, že to hovorí len preto, že to má zadarmo. To je pravda. S tým sa dá len ťažko polemizovať. Produkty zadarmo má.

 

Ale má ich zadarmo okrem iného preto, že to je jednak vynikajúci kulturista, a jednak vysokoškolsky vzdelaný borec s titulom magistra farmácie. Tituly Mr Universe tentokrát nechajme stranou. Ak porovnám jeho vedomosti a znalosti, navyše v absolútne ojedinelej kombinácii so športovou výkonnosťou, so znalosťami násťročných v podstate začiatočníkov, robí to zo Slavoja v mojich očiach onoho Schumachera a z nich susedov s RS. Bez ohľadu na to, či je práve sponzorovaný Extrifitom  alebo nie.

 

Nakoniec taký typ borca ​​bude niekým sponzorovaný vždy. A tak by to malo byť. Recenzenti by mali mať za sebou skúsenosti a váhu svojich úspechov. Či už osobných, alebo svojich klientov. Preto chápem recenzia na kulturistike, ale nerozumiem popularite násťročných recenzentov, hoci by som sa skutočne nerád dotkol ich ega. To je totiž evidentne môj problém, že nedokážem pochopiť, prečo sa vypytovať na tajostvá šoférovania  suseda s oktulí, keď mám možnosť sa opýtať toho pomyselného Schumachera.

 

 

Extrifit Slovakia

K čomu vlastne?


Občas vídam tvrdenie, ako ten či onen proteín zaberá, ako tie či oné amina sú cítiť apod.  Aha !  A čo by to vlastne ako malo robiť? Odhliadnuc od NO produktov, tak proteínové a sacharidové prípravky, vrátane  aminokyselín nemajú mať pocitovo nejaký efekt. Kľúčom k úspechu je pravidelnosť.

 

Pravidelný a efektívny prísun bielkoviny v rôznom štádiu štiepenia a sacharidov. Cvičíte, dbáte na životosprávu a prijímate živiny, aby ste rástli. Proteíny nie sú od toho, aby ste boli po ich požití v nejakom laufe a dvíhali o 20 kíl viac na Bence.

 

Sú od toho, aby ste po tom Bence dodali telu patričné ​​množstvo bielkovín, ktoré poslinia prsný sval  natoľko, že časom o tých 20 kíl zosilnie. Takže jediné, čo sa dá porovnávať je tá spomínaná chuť, rozpustnosť a penivosť. Avšak, to najdôležitejšie, to či vám po tom kokteilu nie je blbo, nepokadíte sa z neho, neprepijete sa príchute, nie je vám po ňom ťažko, to sa z recenzie nedozviete, pretože to jednoducho vyžaduje čas, než sa tak stane. Potom je tu ešte jedna kategória občas recenzovaných produktov a to sú tzv stimulanty. S tým je skutočná ťažkosť, lebo to sú produkty, ktorých účinnosť je ťažko závislá na vnímavosti tela. Preto sa treba na našom facebooku dočítate o Hell Gelu od lakonického "nezaberá", až po oslavné ódy na jeho účinky.
 

Keď sa teda vrátim na začiatok, cieľom tohto textu nebolo prudiť recenzentov, ale pridať pár postrehov o tom, ako by sa mohla zvýšiť objektivita recenzií . U tých mladších mládencov je to predsa len zložitejšie. Na jednu stranu je skvelé, že odovzdávajú svoje skúsenosti ďalej svojim rovesníkom, na druhú stranu sú to koľkokrát skutočné perly. Preto by som bol trochu obozretnejší v prijímaní takých rád, lebo  čo si budeme hovoriť, aj tak to chlapci robia, aby tie výrobky dostali zadarmo. Cez to všetko sa teším na ďalšie recenzie suplementov a budem dúfať, že to raz niekto možno  pojme natoľko zábavnou formou, akú predvádza trojica Clarkson, Hammond a May v slávnom Top Gear.

 

EXTRIFIT SUPER HYDRO 80 DH32

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.