RECEPTY MILANA OBOŘILA A ROMANA VAVREČANA

 

 

 

 

 

Doby ,  kedy kulturistická strava bola jednotvárna a chuťovo nevýrazná sú dávno preč  . V súčasnosti môžete pri troche fantázie upiecť torty , buchty a iné pochúťky , bez toho aby ste sa spreneverili zásadám fitness štýlu , či zdravej výživy .

Tieto konkrétne recepty a výsledné výtvory pochádzajú z kuchýň Milana Obořila a Romana Vavrečana .

Prípadné reklamácie preto prosím smerujte na týchto  dvoch  . : - )

 

 

 

 

MILAN OBOŘIL

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-recept-1_f6799fc052c00467712e2c0fa45bd247.jpg

 

 

 

 

Koláč

 


potrebujete :

 


Odtučnený tvaroh 250g
1 odmerka čokoládového Isobeef
1  čajová  lyžička mandľového  masla


 

Potrebné je všetko rozmixovať , potom nahádzať do gumových košíčkov a posypať kakaovým práškom . Navrch môžete nasadiť kešu orech a dať zapiecť na 160 na 10min . Po vybratí z rúry nechajte vychladnúť a výborná dobrota je na svete .

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-recept-2_f6799fc052c00467712e2c0fa45bd247.jpg

Koláč s kazeínom

 



Budete potrebovať :

1 odtučnený tvaroh 250g ,
1 odmerku Micelar Kazeínu ,
30g kešu orechov
2dcl vody .

To všetko zase rozmixujte tyčovým mixérom . Hmotu nalejte do formičky , posypte škoricou a dajte piecť na 10min do rúry na 180 ° C a dobrota , navyše diétna , je hotová !

 

 

 

 

 

 

ROMAN VAVREČAN         https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-recept-3_f6799fc052c00467712e2c0fa45bd247.jpg             Wafle z ovsených vločiek  
Do cesta som použil Iso 90 , pretože môj obľúbený Hydro 80 by bol do varenia škoda . Potom už pri príprave cesta postupujte obvyklým spôsobom . Získate tak chutné wafle s pomerne vysokým percentom bielkovín .
            https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-recept-4_f6799fc052c00467712e2c0fa45bd247.jpg      
Gule  

Môj obľúbený recept nielen počas dní s vysokým príjmom sacharidov !


ingrediencie :
100g ryžová kaša ( 100 % ryža )
250g hrudkový tvaroh nízkotučný
2 celé vajcia
škorica
sladidlo / vanilkový proteín




Proteín používam len na dochutenie , neodporúčam ho dať príliš veľa , pretože guľky po uvarení stvrdnú .
Všetko spolu vymiešame , pomocou navlhčených rúk vytvarujeme guličky a vložíme do vriacej vody . Keď všetky vyplávajú , necháme ich ešte 2-3 minúty povariť a následne ich vyberieme a obalíme v nastrúhanom kokose .
Odporúčam poliať orechovým maslom a čokoládou sladenou  Stéviou  , alebo to polejte nízkotučným jogurtom .
              https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-recept-5_904c0a2f752652dbb24ab420484529f4.jpg        
Fitness torta    

250 g jemný tvaroh odtučnený
275 g hrudkovitý tvaroh odtučnený
4 lyžice biely jogurt
3 ks vajcia
1 bal.vanilkový puding
2 lyžice kakao
ovocie podľa chuti
aróma alebo sladidlo
Môžeme použiť aj Micelar kazeín, ale samotný obsahuje pomerne dosť bielkovín.
     

Pripravíme si suroviny. Jemný a hrudkovitý tvaroh vymiešame tyčovým mixérom, pridáme 4 lyžice bieleho jogurtu , vanilkový puding. Keď máme hmotu dobre vyšľahanou, postupne pridávame jedno vajíčko po druhom a za každom dôkladne vymiešame. (Môžeme pridať arómu, prípadne sladidlo)
Výslednú hmotu rozdelíme na 2 časti (jednu väčšiu, druhú menšiu) a do menšej pridáme 2 lyžice kakaa.
Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 18 cm a vyložíme ju papierom.
Začneme vrstviť cesta. Cestá vrstvíme striedavo do stredu formy. Začíname bielym a pokračujeme, kým neminieme obe cestá. Na vrch poukladáme ovocie podľa chuti a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Čím dlhšie hmotu mixujete, tým je hmota redšia a bude jednoduchšie liať ju do formy. Dávajte však pozor na to, aby ste hmotu nemixovali príliš dlho - hmota príliš zredne a neupečie sa koláč. Treba odhadnúť správnu hustotu.

Najskôr pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 minút. Po uplynutí doby teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 30 minút.
Upečený koláčik vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Skladujeme v chladničke. Dobrú chuť!
              https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-recept-6_904c0a2f752652dbb24ab420484529f4.jpg           Buchty  

Tip na raňajky !

Buchta z ovsených  vločiek


recept :


pomletých 100 g ovsených vločiek
2 celé vajcia ( alebo jeden žĺtok a dve  bielka )
5g kypriaceho prášku
škorica
trochu vody
1/2 odmerky čokoládového Extrifit ISO 90 whey isolate , alebo Micelar Kazeínu .



postup :

Zmiešame všetko dohromady a zriedi sa vodou , až dosiahneme pastovitú  konzistenciu  . Potom ju vložte do mikrovlnnej rúry a zapnite ju na 4 minúty na plný výkon .            

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Glutamín vplýva na rast svalov či trávenie

Glutamín vplýva na rast svalov či trávenie

Glutamín patrí medzi najpopulárnejšie doplnky stravy medzi športovcami. Táto aminokyselina je kľúčová pre podporu športového výkonu, rast svalovej hmoty, regeneráciu a trávenie. V nasledujúcom článku sa pozrieme na najznámejšie účinky glutamínu a jeho dávkovanie. Zobraziť celý článok

Ako môžu tráviace enzýmy pomôcť s trávením?

Ako môžu tráviace enzýmy pomôcť s trávením?

Kto by nechcel mať zdravé a bezproblémové trávenie? Určite súhlasíte, že keď máme tráviace problémy, máme ďaleko od spokojnosti. Dobrý tráviaci systém je základom celkového zdravia, a presne o to sa starajú tráviace enzýmy. Niekedy však môže dôjsť k ich nedostatku, čo sa prejaví napríklad nafukovaním alebo bolesťami brucha. Dobrá správa je, že enzýmy môžeme suplementovať. V dnešnom článku sa dozviete všetko podstatné o tráviacich enzýmoch. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.