ROMAN VAVREČAN A JEHO PLÁNY NA ROK 2015

 

 

 

 

 

Pretekár SAKFST a člen Extrifit tímu Roman Vavrečan bude v roku 2015 po prvý raz štartovať medzi mužmi v kulturistike. Nechce dopadnúť ako vlani na jeseň, keď svoju formu časoval na IFBB juniorské majstrovstvá sveta, ale potom mu oznámili, že ho nenominovali. Jeho cieľom je zúčastniť sa jarných IFBB majstrovstiev Európy mužov.

 

 

 

 

Roman Vavrečan mal na Mozolani Classic 4 v Žiline dobrú formu.

 

 

 

 

 

Ako trénuješ?  

 

 

Trénujem formou 1 + 1 alebo trikrát do týždňa. Každý deň mám viac-menej full body, akurát sa tam menia intenzity a cviky, je to taká zmena. Napríklad na chrbát je iná intenzita prvý deň, druhý, tretí, aby si aj sval trochu oddýchol a aby mal vždy nový impulz k rastu. Teraz je to také, že ešte stále oddychujem, ale už prechádzam na kvalitné stravovanie. Potrebujem poriadne nakopnúť metabolizmus, nech diéta naozaj zaúčinkuje. Mám niečo cez 110 kg, ale idem z lepšej východiskovej pozície ako na jeseň. Chcem začať jemnou diétou, aby som nešokoval telo a aby som prišiel na súťaž oddýchnutý. Už teraz si viac-menej vážim sacharidy. Stále som v kalorickom prebytku, akurát nejem nekvalitné potraviny, idem síce v diétnom režime, ale toho množstva je zatiaľ ešte pomerne dosť. Ako som spomínal, plánujem ešte trochu nakopnúť metabolizmus, potom vytvorím nejaký kalorický deficit a asi od budúceho mesiaca to začnem skvalitňovať.

 

 

 

 

 

V roku 2015 budeš debutovať medzi mužmi. Je tvojou ambíciou vybojovať si účasť na IFBB majstrovstvách Európy?

 

 

 

Určite, ale potrebujem mať istotu, že existuje reálna šanca sa dostať na IFBB majstrovstvá Európy mužov, aby som na tom nestratil, aby to bolo správne načasované. V juniorke som si dobre rozumel s reprezentačným trénerom Petrom Meškom. Škoda, že to nevyšlo s tou mojou účasťou na juniorskom svete, ale vtedy som ešte pomerne krátko spolupracoval so SAKFST, teraz to bude dlhšie a dúfam, že aj dôvera ku mne bude väčšia. Chcem štartovať na Mozolani Classic 5 v Bratislave (25. 4.), na majstrovstvách Slovenska v Dubnici nad Váhom (9. 5.) i na IFBB majstrovstvách Európy, čo je v jarnej sezóne 2015 môj najväčší cieľ. Keď budem mať istotu, že moje úsilie tentoraz nevyjde nazmar, že so mnou reprezentačný tréner počíta, potom budem ladiť formu na Európu.

 

 

 

 

 

 

 

Na Mozolani Classic 4 (3. 5. 2014) si vyhral juniorskú kategóriu. Vtedy si ohúril. Každý bude teraz očakávať, že po roku budeš ešte lepší.

 

 

 

 

Uvedomujem si to. Chcem potvrdiť svoje kvality. Veľa sa odo mňa očakáva a urobím všetko pre to, aby som nikoho nesklamal. Radšej budem súťažiť iba jednu sezónu v roku a pokúsim sa urobiť nejaký progres, ako chodiť stále rovnaký na súťaž. Preto, ak budem na jar 2015 súťažiť, potom jesennú sezónu zrejme vypustím.

 

 

 

 

 

V čom chceš byť na jar 2015 lepší ako v roku 2014?

 

 

 

 

Hlavne chcem mať vyššiu súťažnú hmotnosť. Keby som mal 95 kg, bol by som veľmi spokojný, ale neviem, pokojne sa môže stať, že budem vyzerať väčší a ťažší, ale s rovnakou hmotnosťou, ak sa mi podarí urobiť lepšiu formu. Kulturistika je estetický šport, je to aj o vzhľade, to je pre mňa tiež dôležité. Rád by som nabral zopár kilogramov navyše v tých svalových partiách, ktoré potrebujem zlepšiť, aby to pôsobilo esteticky. Chcem zlepšiť hrudník, chrbát, zadné stehná. Aj tréning trochu tým smerom zameriavam. Celkovo mám v pláne dostať svoju formu na vyššiu úroveň, mať lepšiu prepracovanosť svalov a hustotu, to sú dlhodobé ciele.

 

 

 

 

 

Čím si zarábaš na prípravu?

 

 

 

Už dlhšie som registrovaný vo finančno-sprostredkovateľskej spoločnosti OVB, je to sprostredkovanie finančných služieb a väčšinou sa rieši sprostredkovanie úverov. Finančný trh je jeden z najvýnosnejších v súčasnosti. Ľudia si potrebujú zabezpečiť bývanie, ale málokto si dokáže nahromadiť také peniaze v hotovosti a väčšina mladých pracujúcich ľudí to musí riešiť cez úvery. Páči sa mi tá ich ideológia, ktorá je veľmi blízka športu, tu človek musí tiež neustále na sebe pracovať. Nemám stály príjem, zarobím toľko, koľko urobím, ale rád by som v budúcnosti zarábal toľko, aby som bol finančne nezávislý. Ale nielen to je motiváciou, táto práca ma baví, osobnostný rozvoj hrá tiež veľkú rolu, naučíš sa komunikovať s ľudmi a robíš všetko pre to, aby tvoji zákazníci boli spokojní.

 

 

 

 

Autor: Ľubomír Chochula

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EXTRIFIT PODPORUJE ROMANA VAVREČANA

 

 

 

 

About Extrifit

 

 

 

 

Značka Extrifit ® bola zaregistrovaná v roku 2007. V roku 2010 sa firma transformovala na EXTRIFIT ®, sro Extrifit Sports Nutrition dnes patrí medzi najdynamickejšie výrobcov športovej a doplnkovej výživy v Českej republike a veľmi úspešne distribuuje svoje produkty do zahraničia. Výhradným dovozcom výrobkov EXTRIFIT ® na Slovensko sa tento rok stala naša spoločnosť GDP s.r.o. so sídlom v Michalovciach . Doplnky výživy zn EXTRIFIT ® našli značnú obľubu najmä u kulturistov a vyznávačov životného štýlu Fitness.

 

 

 

Všetky výrobky, nesúce značku EXTRIFIT ®

 

 

 

vynikajú špičkovou kvalitou použitých surovín, sú registrované Ministerstvom zdravotníctva SR a vyhovujú prísnym normám Európskej únie. Firma EXTRIFIT ® uviedla na trh niekoľko unikátnych produktov, ako je napr enzymaticky hydrolyzovaný srvátkový proteín Hydro Instant, originálny bulharský terrestris s obsahom 90% saponínov - Bulgarian Tribu 90%, hydrolyzované srvátkové aminokyseliny Amino Hydro s obsahom 85% bielkovín, alebo jedinečné aminokyseliny Beef Amino Hydro 4000, vyrobené z hovädzieho hydrolyzovaného proteínu. Tieto aminokyseliny vynikajú extrémne vysokým obsahom bielkovín a unikátne sú minimálnym obsahom pojív. Špičkou v ponuke EXTRIFIT ® je tiež multivitamínový a multiminerálny produkt V52 Vita Complex Forte, obsahujúci 52 revitalizačných ingrediencií.

 

 

 

 

www.mozolani.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.