ROZHOVOR SO SABÍNOU PLEVÁKOVOU

 

 

 

 


Bikiny fitneska Sabína Pleváková v jarnej sezóne 2015 nenašla na medzinárodnej scéne vo svojej výškovej kategórii premožiteľku. V marci vyhrala Arnold Classic v Columbuse a na májových majstrovstvách Európy v Santa Susanne zvíťazila v juniorskej kategórii, kde si pripísala na konto aj absolútny triumf, a triumfovala aj v ženskej kategórii. Na Extrifit Training Day v Košiciach sme s ňou urobili rozhovor.

 

 

Sabína Pleváková je na snímke vpravo, Timea Trajteľová vľavo.

 

 

 

 

S výsledkami v jarnej sezóne musíš byť spokojná.

 

 

 

Áno, som nadmieru spokojná s dosiahnutými výsledkami, nečakala som to tento rok.

 

 

 

 

V Santa Susanne ti vyšlo všetko, až na absolutku v ženskej kategórii, kde si skončila tretia. Prípadné absolútne ženské prvenstvo by ťa regulárne oprávňovalo k tomu, aby si prestúpila do profesionálneho tábora, čo je tvoj cieľ. Čo teraz ďalej? Budeš sa pokúšať naďalej o pro-kartu alebo zostaneš v amatérskom bikiny fitness?

 

 

Podala som si žiadosť o pro-kartu, aj keď som nezískala absolutku, ale dúfam, že množstvo dosiahnutých výsledkov bude postačovať, aby mi bola udelená výnimka a umožnený prestup. Uvidíme, či to vyjde, alebo nie. Svoju prvú súťaž na jeseň plánujem na EVLS v Prahe (2. - 3. 10.). Predstavím sa tam buď v amatérskej verzii na Olympia Amateur Europe, keďže tá je súčasťou tohto podujatia, alebo ako profesionálka na EVLS Pro Prague 2015, čo by bol môj profesionálny debut. Pokiaľ by som zostala medzi amatérkami, absolvovala by som celú jesennú časť, aj majstrovstvá sveta.

 

 

 

 

Na jar si sa predstavila v trochu inej forme, dlho si sa pripravovala, mala si inú prípravu, chcela si sa zamerať na objemy, zlepšiť zadok, chrbát. Myslím si, že sa ti to podarilo. Ako s odstupom času hodnotíš svoju jarnú formu?

 

 

 

Keby som nastúpila v Amerike na Arnold Classic v takej forme ako na ME v Španielsku, tak som sa tam mohla výrazne biť o absolútny titul. S formou, akú som mala v Santa Susanne, by som chcela vždy prísť. To je taká, ktorá sa mi páčila a s ktorou som bola úplne spokojná.

 


 

Keď berieme do úvahy trendy, ktoré sú v niečom iné na amatérskej i profesionálnej scéne, tak sa na jesennú časť chceš pripravovať v pro-trende?

 


Tak, ako som bola pripravená na Európu, by som chcela byť pripravená už na prvej jesennej súťaži. Ani viac sťahovať, ani viac guľatejšia. Určite nejdem robiť taký veľký objem, aký som robila predtým. Teraz to budem relatívne udržiavať. Zostanem verná aj farbe plaviek, nebudem nič špekulovať, to mi úplne sadlo.

 

 

 

Porovnanie tvojej formy na Arnolde a na Európe, v čom bol najvýraznejší rozdiel? Mala si rozdiel vo váhe, to viem, ale čo sa týka postavy, ako to ty vnímaš?

 

 

Trochu som schudla, zúžila som pás a nohy boli štíhlejšie, lebo v Amerike som mala oproti Európe plnšie nohy, ale zasa oproti vlaňajším ME, kde som moc vysekala nohy, to bolo teraz lepšie. Budem sa snažiť udržiavať brucho i spodok, väčšie kvadricepsy už nechcem, aby to nebolo kontraproduktívne. Čo potrebujem zlepšiť, to je vršok, hlavne ramená.

 

 

 

Pre amatérskeho športovca je najväčšou motiváciou prestup do profesionálneho tábora. Ak sa ti to podarí, potom tvojou ďalšou motiváciou bude postup na Olympiu?

 

 

Také vysoké méty nemám. Bikinárok v pro-tábore je veľmi veľa a tam už nie je zlé dievča. Veľmi by som chcela súťažiť na Arnold Classic v profesionálnej kategórii. To pódium sa mi veľmi páčilo, bol to vrchol večera, tam by som sa chcela dostať. To je moja najbližšia méta. Uvidíme, čo bude ďalej.

 

 

 

 

Kedy začínaš predsúťažnú ostrú prípravu aj s diétou?

 

 

 

Teraz sa snažím o to, aby sa moje telo dalo dokopy po tých súťažiach. Našťastie, tento rok reaguje moje telo lepšie, nebola som pol roka vysušená a keď si pridávam kalórie, veľa nepriberám. Začala som objemovku, ale tak, aby som to udržiavala. Nechcem už priberať na váhe, budem to držať a s diétou začnem mesiac, možno mesiac a pol pred prvou súťažou.

 

 

 

 

Tvojou najväčšou oporou hlavne v predsúťažnej diéte a predsúťažnom strese je tvoj priateľ Patrik. Ako sa on pozerá na to, že chceš ísť do profi, lebo žiť s vrcholovým športovcom nie je vždy ľahké?

 

 

Sme tak dlho spolu, že si už zvykol. Ja tie diéty nejako extra neprežívam, som skôr ticho a som potom menej aktívna ako zvyčajne. Inak je to fajn. Podporuje ma, cvičí aj on, chodievame spolu na tréningy, nemá s tým problém. Nie je žiarlivý, môžem vystupovať na pódiu aj tu na Extrifit Day, takže je to v pohode.

 


 

Tvojím hlavným sponzorom, čo sa týka doplnkov výživy je Extrifit, čo sa týka oblečenia je to Nebbia. Kto ti ešte pomáha?

 

 

 

V prvom rade firma TT Pharma, ktorá bola mojím prvým sponzorom a veľmi mi pomáha nielen teraz, ale hlavne v začiatkoch. Ďalej je to Fitmark. Ďakujem všetkým, ktorí mi pomáhajú.

 

 

 

 

Autor: Andrej Mozoláni

 

 

 

EXTRIFIT PODPORUJE SABÍNU PLEVÁKOVÚ

 

 

 

About Extrifit

 

 

Značka Extrifit ® bola zaregistrovaná v roku 2007. V roku 2010 sa firma transformovala na EXTRIFIT ®, sro Extrifit Sports Nutrition dnes patrí medzi najdynamickejšie výrobcov športovej a doplnkovej výživy v Českej republike a veľmi úspešne distribuuje svoje produkty do zahraničia. Výhradným dovozcom výrobkov EXTRIFIT ® na Slovensko sa tento rok stala naša spoločnosť GDP s.r.o. so sídlom v Michalovciach . Doplnky výživy zn EXTRIFIT ® našli značnú obľubu najmä u kulturistov a vyznávačov životného štýlu Fitness.

 


Všetky výrobky, nesúce značku EXTRIFIT ®

 

 

vynikajú špičkovou kvalitou použitých surovín, sú registrované Ministerstvom zdravotníctva SR a vyhovujú prísnym normám Európskej únie. Firma EXTRIFIT ® uviedla na trh niekoľko unikátnych produktov, ako je napr enzymaticky hydrolyzovaný srvátkový proteín Hydro Instant, originálny bulharský terrestris s obsahom 90% saponínov - Bulgarian Tribu 90%, hydrolyzované srvátkové aminokyseliny Amino Hydro s obsahom 85% bielkovín, alebo jedinečné aminokyseliny Beef Amino Hydro 4000, vyrobené z hovädzieho hydrolyzovaného proteínu. Tieto aminokyseliny vynikajú extrémne vysokým obsahom bielkovín a unikátne sú minimálnym obsahom pojív. Špičkou v ponuke EXTRIFIT ® je tiež multivitamínový a multiminerálny produkt V52 Vita Complex Forte, obsahujúci 52 revitalizačných ingrediencií.

 

 

 

 

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.