SABÍNA PLEVÁKOVÁ - NECÍTIM SA AKO FAVORITKA

 

 



Členka Extrifit Teamu. Ako prebiehala jej príprava a aké sú jej ambície pred jedinou významnejšou amatérsku súťaží, ktorú ešte nevyhrala, sa dočítate v nasledujúcom rozhovore.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-favoritka-1_ff41bb1f96809f8c483dc0428b311051.jpg

 

 

 


Ahoj Sabina, pred nadchádzajúcim Arnold Classic stojí za to, trochu rekapitulovať. Ty si Majsterka Európy, Sveta, Slovenska, vyhrala si prestížne súťaže Mozolani Classic a EVL s. Ktorá z týchto súťaží bola pre teba najťažšia?

 

 


Zrejme Majstrovstvá sveta v ženách. Tam som  sa  úplne necítila vo forme, navyše som na ne išla po nominačke na Slovensko, kde som sa predstavila v takej rádovej forme, takže som tri týždne musela fakt makať a dietovat, aby som to doladila na MS.


 

 

Keď si majsterka a víťazka všetkého možného, ​​na čo si spomeniem, ako to, že nie si víťazka súťaže o Najúspešnejšiu  športovkyňu vášho zväzu?

 

 

 


(Smiech) Neviem, niekedy nad tým tiež  premýšľam. Asi že som malinká, tak ma prehliadli.

 



Ja sa pýtam hlavne z toho dôvodu, či sa cítiš ako favoritka Arnold Classic?

 

 


Nie! Nikdy sa necítim ako favoritka, nedokážem seba samého ohodnotiť a vyvodiť z toho nejaké šance. Som momentálne spokojná s tým, ako to teraz vyzerá. Budem úplne iná, predvediem inú postavu, než na ktorú sú u mňa rozhodcovia zvyknutí. Snažím sa prispôsobiť americkému vkusu, tak uvidíme, ako to nakoniec vyjde. Každopádne v USA sú úplne iné kritériá, takže pre mňa je skôr dôležité, aby som sa mohla pozrieť na fotky z pódia a povedať si, že to nebola hanba. Či prejdem do semifinále, alebo až do finále, to nechám na rozhodcov.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-favoritka-2_ff41bb1f96809f8c483dc0428b311051.jpg

Napriek tomu, v športe sa rado hovorí o papierových predpokladoch a také tie rozhodne máš.

 

 


No .. podľa papierov by som favoritkou byť mohla, to je pravda, ale skutočnosť je niekedy úplne inde.

 

 



Ty si v predchádzajúcej odpovedi povedala, že to bude vyzerať úplne inak. Ako?

 

 


Bude to väčšie, guľatejšie , myslím si, že mám aj viac svalov a len dúfam, že som to s tým zadkom a nohami neprehnala a bude to symetrické k vŕšku. Ale aj na tom sú vidieť nejaké zmeny. Mala som tento rok pol roka čas na prípravu, takže si myslím, že sa to niekde prejaví.

 


Ty si povedala, že tí stačí neurobiť si hanbu, ale nemrzelo by ťa, vzhľadom k tvojim výsledkom, neúčasť vo finále?




Nie. Viem, že Amerika je tieť  veľmi  o politike. Videla som to minulý rok, kedy tam štartovali dievčatá od nás. Perfektné, dobre pripravené, s dobrými predpokladmi a neprešli ani do semifinále. Vlastne jediná, ktorá sa v USA presadila, bola Nikola Weiterová. Takže je to o všetkom. Byť pripravená, vedieť sa prezentovať, mať pekný tvár a trafiť sa zrovna do momentálneho vkusu. V kategórii je nás 35, takže sa jednoducho stane, že vás nezbadjú , ale budem dúfať, že nie.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-favoritka-3_ff41bb1f96809f8c483dc0428b311051.jpg

Ty si avizovala dlhú prípravu. Na čo si sa v nej sústredila?

 

 


Predovšetkým na objem. Celkovo som všade chcela nabrať, ale najviac som sa sústredila na vršok. Tam som cítila slabinu.

 

 



A mala si nejakú krízu, kedy si si povedala, že to nejde tak úplne podľa plánu?

 

 


Nebola som na to zvyknutá. Dlho to vyzeralo nijako. Celé to bolo zaliate, nijaké. Ale potom keď už som to dávala dole, začali sa objavovať nejaké detaily a krivky, tak potom už to bolo veselšie. Aj v tréningu sa mi viac darilo, pretože človek má radosť, keď zrazu vidí nejaké výsledky. Ten objem som proste musela nejako prehryznúť, pretože inak to nešlo.

 

 



Takže ak som to dobre pochopil, ty nemáš rada objemové obdobie, ale rýsovačku, áno?

 

 


Áno. Ten objem som išla v podstate prvýkrát v živote. Jasne že som mala offseason obdobie, ale nikdy som cielene nezahŕňala väčšie množstvo jedla, skôr to bolo o nejakom oddychu a regenerácii. Teraz som si rovno povedala, že naberiem a prispôsobila som si tomu jedlo. Takže teraz som to fakt vybombovala, až som si jednu chvíľku povedala, či som to neprehnala. Ale tým svalom som jednoducho chcela dať dostatok času a živín pre rast.

 

 


Teraz si v diéte a nedávno si na svojom facebooku chválila Carnitin od Extrifit. Pod tým sa strhla diskusia, ako že carnitin v diéte nefunguje pod., Ale ty si si dosť tvrdo stála za svojím. Ako to je?

 



Mňe  Carnitín jednoducho maximálne vyhovuje. Cítim sa po ňom lepšie. Nielen, že sa po ňom viac potím, ale ja ho používam aj pred silovým tréningom. Cítim lepší výdaj energie a to, že metabolizmus lepšie funguje. Ja si za ním stojím a bez neho som neabsolvovala jedinú prípravu. Pre mňa je carnitín taká absolútne základná zložka prípravy. Navyše to skvele chutí, čo teraz v diéte sa vždy hodí a navyše je to pre telo zdravá vec.

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-favoritka-4_ff41bb1f96809f8c483dc0428b311051.jpg

 

 

 

  Máš pre čitateľa nejaký diétny tip? Špecialitu Sabiny Plevákovej ?

 

 

 


No možno áno. Večer, keď už fakt nemôžem odolať a trápi ma chuť na sladké, si vymiešame kazeín a beef proteín, zmiešame ho v takej hlbšej miske, zalejte trochou vody, pridám trochu kokosu, moťno  aj pár orieškov. Ono to urobí taký puding a ja si na ňom vždy pri telke pochutnávam . Takže občas, keď mi niekto hovorí, že nedokáže vydržať bez toho, aby niečo pri telke  nejedli , tak im poradím toto. Mňe  to fakt chutí a do diéty absolútne super. V poslednej dobe do toho primiešavam ešte glutamín, takže svaly rastú a ešte si pochutnáte. (Smiech)

 


Takže sa ti funguje dobre s Extrifit?

 

 


To áno. Výborne.

 

 



Čo bude nasledovať po Arnold Classic?

 

 

 


Tento rok to bude asi dlhé. Samozrejme si dám chvíľočku pauzu , ale cvičiť budem ďalej, len si zvýšim jedlo. Ale to bude trvať len pár dní, pretože potom ma čakajú dve súťaže na Slovensku. Dve sú nominačné, tretia je pohárová. To je Mozolani Classic. A potom keď motyka spustí a nominujú ma na ME, tak bude nasledovať Majstrovstvá Európy.


 

Koho považuješ za najväčšiu konkurenciu na Slovensku ?

 

 


V mojej výškové kategórii sa objavilo jedno nové dievča, to je Vanessa Hrubovčáková, tá bude veľmi dobrá podľa mňa a ak by sa jednalo o absolutku, tak by som vymenovala Oliviu Oohánkovú, tam je to jasné.

 

 



Nakoniec by som ti skoro  zabudol položiť čisto turistickou otázku. Ako sa vlastne tešíš do Ameriky?

 

 


Veľmi veľmi. Dúfam, že sa nestratíme, že sa v tom chaose vyznám, že nájdem pódium, ale teším sa veľmi .


Nezostaneš tam pár dní na relax?

 

 

 


Pôvodne som chcela, ale tým, že ma čakajú ďalšie preteky, by to  bol skôr stres pri zháňaní ubytovania, fitka, vhodného jedla a tak. Navyše ja som z tých ďalších preletov vždycky úplne zabitá na týždeň. Je zaujímavé, že keď letím na súťaž, časové posuny a vzdialenosť mi nič nerobia, ale stále  ma to rozhodí na týždeň. A to si nemôžem dovoliť. Ale určite by som tam niekedy chcela ísť na dovolenku. Takže nabudúce.

 

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-favoritka-5_ff41bb1f96809f8c483dc0428b311051.jpg

 

 

 

 

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.