SABÍNA PLEVAKOVÁ - OBJEMOVKA BOLA MOJA NAJVäČŠIA CHYBA

Ahoj Sabči , pôjdeme rovno k veci a opýtam sa ťa, ako ide príprava na EVL 's ?

Príprava viacmenej teraz začala, som v nej 11 dní, takže to sa skoro ani nepočíta. Tzn. že som ešte stále happy, v pohodičce, zatiaľ si to užívam. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. Tá minulá príprava na preteky bola veľmi neočakávaná, v podstate vyplynula z naliehavej situácie, kedy sa mi otvorila možnosť prestupu medzi Profi, ak budem štartovať na MS, čo som pôvodne neplánovala. Túto aktuálnu som si teda mohla premyslieť, netlačil ma žiadny termín, aj keď som pôvodne chcela štartovať už na jar. Ale som rada, že som to posunula a teraz mám pred sebou EVL 's.

Pre teba to bude profesionálny debut. Znamená to úplne inú súťaž v tvojej kariére, alebo to bude pretek  ako každý iný ?

Myslím si, že si to úplne inak užijem. Je to pre mňa úplne nová meta a v tomto ohľade to bude pre mňa nové. Na súťaž ale plánujem prísť v mojej štandardnej forme, chcem ostať sama sebou a nemeniť štýl prípravy ani postavy, takže v tomto ohľade to bude rovnaké.

Medzi amatérkami  od teba každý čakal medailu aj na tých najprestížnejších súťažiach. Je na teba stále taký tlak, alebo teraz, keď si medzi profi, to očakávanie poľavilo ?

Laická verejnosť zase tak moc nerozlišuje medzi profi a amatérov, takže cítim, že aj naďalej odo mňa očakávajú nejaký super výsledok. Ale myslím, že som ten typ, ktorý to má v hlave zrovnané. Takže ja osobne nečakám nič a uvidím, ako to bude a ako budem konkurencieschopná. Takže ten tlak na mňa nijako nedopadá. Ale sú okolo mňa poznámky, že by to malo vyjsť a že to bude super atď .. Samozrejme ma teší, že mi ľudia veria a fandia mi, ale nijako ma to nestresuje.

Ale iste máš v hlave nejaký výsledok, ktorý by ťa uspokojil, nie ?

Tak nikto nechce skončiť posledný, to je jasné. Myslím, že v Európe budú pre mňa súťaže trochu ťažšie, kdežto v Amerike by mi to mohlo vyhovovať viac. Preto som plánovala skôr súťaže na jar v USA. Ale teraz je predo mnou EVL 's a ja sa budem snažiť urobiť skvelú formu.

Prečo myslíš, že by ti vyhovovali súťaže v USA viac ako v Európe.

Zdá sa mi, alebo to aspoň pozorujem na výsledkoch, že v Európe oveľa viac preferujú väčší svalový objem a trochu viac vyrysovania . V Amerike vyhrávajú skôr guľatejšie , nie tak vysekané pretekárky s väčším dôrazom na ženskosť, čo mi vyhovuje viac. Zatiaľ nemám presne naplánované ďalšie súťaže po EVL 's, ale momentálne volím tú cestu Európy a uvedomujem si, že tá konkurencia je obrovská. Čo už teraz viem, tak na EVL 's je prihlásených 5 kvalitných, ale naozaj kvalitných, pretekárok.  Takže na debut tá kvalita bude obrovská a sama uvidím, ako budem vedľa nich vyzerať, keď som oproti nim úplný drobček. Je to jedna kategória bez výškového rozdelenia, takže aj pre mňa to bude zaujímavé porovnanie a uvidíme ... Preto nechcem nijako odhadovať výsledok. Každopádne teraz plánujem nejaké štarty v Európe a na jar by som už chcela štartovala v Amerike.

Ty už si na EVL 's úspešne štartovala niekoľkokrát medzi amatérkami . Môžeš tú súťaž porovnať s ostatnými pretekmi , a aké máš spomienky na tvoje štarty na tejto súťaži ?

EVL 's je super súťaž. Najradšej si spomínam asi hneď na môj prvý štart, čo bolo v roku 2013 a bola to jedna z mojich prvých väčších pohárových súťaží. Tuším, že dokonca prvá . To bolo pre mňa úžasné. Už vtedy to bolo spojené s profi súťažou , takže bolo veľa ľudí, bola plná hala a to sa vždy dobre súťaží. Čo je skvelé, je to, že tu je vždy super pódium, bezchybné osvetlenie, ozvučenie a celé zázemie. Takže si to užije nielen pretekár, ale hlavne predovšetkým divák, takže je to obojstranne zaujímavá súťaž.

Aká súťaž je v pláne po EVL 's ?

Zatiaľ rozmýšľam nad San Marino Pro, ktoré pôvodne byť nemalo, ale nakoniec tam kategóriu Bikiny otvorili. Mám doma prihlášku a teraz len premýšľam, či podpísať obe naraz s EVL 's, alebo si to nechať až po tom, ako sa budem cítiť po Prahe . Teraz mám po dvoch rokoch konečne pauzu, nič ma netlačí a nenúti, takže súťaže si budem vyberať podľa toho, ako sa budem cítiť.

Ty si hovorila o pauze už niekoľkokrát v predchádzajúcich rozhovoroch s tým, že by sa ti hodila pre ďalšie sezóny. Teraz ju máš za sebou, ako sa zmenila tvoja príprava ? Máš iný tréning, ide ti to lepšie ?

Myslím, že ide hlavne o psychickú záležitosť. Je obrovský rozdiel, keď sa nemusíš stresovať prípravou na súťaž, kde štartovať ani nechceš. Takže teraz som si skutočne dala na čas, mohla som sa venovať aj veciam, na ktoré v minulosti nebol priestor, mohla som sa naplno zúčastniť nejakých rodinných akcií, osláv atď .. Takže som trochu splatila dlh a teraz som oveľa viac psychicky zrovnaná s diétou as tým, že teraz tieto veci zase môžu ísť na chvíľu bokom. Čo sa týka tréningu, nijako som sa nesnažila nabrať váhu a robiť nejaké akoby objemové veci. Ak som pribrala, tak len preto, že som si proste dopriala trochu bohatšiu stravu.

Hovoríš o pribratí, tak by ma zaujímalo, aký máš názor na tie objemovky u dievčat, resp. pretekárok ?

Ja som si raz veľkou objemovkou prešla a stále budem hovoriť, že to bola moja najväčšia chyba, ale tiež obrovská skúsenosť. Rozhodne už by som nikdy nešla do objemovek 10 kíl plus. Myslím, že aj 10 kíl navyše od súťažnej váhy je príliš veľa. Zle sa to zhadzuje, pokožka sa príliš napína, svaly potom nie sú tak tvrdé, telo vyzerá zle. Nie je to dobré zo žiadneho hľadiska, takže si myslím, že 6 kíl je maximum, čo by mala bikinárka mimo sezóny pribrať. Je dôležité, aby sa cítila dobre, mala peknú pokožku, byť zdravotne OK. O tom je bikiny fitness a tak by to malo byť správne.

Poďme sa chvíľu venovať Extrifitu . Už si vyskúšala nová masla ? Čo na nich  hovoríš ?

Tak teraz sa mi to úplne nehodí, pretože ich musím pred sebou schovávať. Jedna lyžica je do diéty fajn, lenže sú tak dobré, že by som ich jednoducho zjedla najradšej naraz. Ja ich mám samozrejme už dlhšiu dobu, pretože som si ich vyprosila už pred časom, kedy som bola na návšteve v továrni. Takže som ich síce nemala v tom krásnom obale, ale tá skvelá chuť už tam bola. Ja som rada, že je trošku tekutejšie , než ostatné masla, takže si to môžem rozotrieť a mať tak pocit, že toho mám trochu viac. Proste sa to krásne rozleje a tie kešu orechy dodajú sladkosť. Je to jednoducho veľmi dobré. A mám samozrejme aj Proteinut v kokose a to je tiež skvelý produkt.

Každý, kto je v diéte a teraz sa mu dostanú tie chrumkavé proteínové guličky do pusy, tak musí byť hotový. V tomto sa veľa ľudí nájde a je skvelé, že Extrifit si ide zase trochu inou, unikátnou, cestou. Pretože takýto produkt také chuti a v tomto zložení tu nie je. A o to viac, že ​​ide o vlastný výrobok, nič upravovaného odkiaľsi. To je obrovské plus.

A máš nejaké stálice, na ktoré sa spoliehaš v príprave ?

Tak hlavne v diéte sa sústreďujem na doplnky a ich kombinácie. Klasika je proteín, kedy preferujem Hydro Iso 90. BCAA, to je opäť klasika a je super, že mám v rámci sponzoringu tak obrovský výber, pretože keď potrebujem na kardio instantné, vezmem ich. Keď potrebujem po tréningu tabletovej, vezmem tabletové . Už dlhé roky hovorím aj o tom, že bez karnitínu sa nepripravujem. K tomu Synefrín a ďalšie podobné záchranné veci, ktoré samozrejme za vás prácu neurobia, ale určite pomôžu.

Tak dúfajme, že sa to odrazí na tvojej forme a ďakujem ti za rozhovor.

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.