Sabina Pleváková - Drepujem s 90 kilami

 

 

Ahoj Sabi, keď sme spolu naposledy robili  rozhovor, bolo v podstate ešte pred sezónou. Potom nasledovali Majstrovstvá Slovenska, Mozolani Classic, Majstrovstvá Európy a všetko si s úplnou dominanciou vyhrala. Čakala si taký nástup do sezóny?

 



Ahoj ... Možno neuveríte, ale nie, nečakala. :-) Každý rok je to ťažšie, je viac dievčat, veľká konkurencia, nové tváre, nevieš, na čo sa pripraviť. Dala som do prípravy všetko a s tým som aj nastupovala na pódia. Nech to dopadne akokoľvek, nie je si čo vyčítať. Nakoniec to dopadlo tak, ako sa mi ani nemohlo snívať.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-plevakova_f4d9cae15e7c138bcb6798c29315a46a.jpg

 

 


Či  chceš, alebo nechceš, stala si tými víťazstvami takým etalónom triedy. Vnímajú ťa súperky dnes inak, než napríklad pred rokom? Snažia sa ťa napodobniť?

 

 


Vidím, že áno. Už pri prezentácii vidím pohľady, ktoré si ma obzerajú , podobné účesy, pohyby, ... ale mám medzi pretekárkami aj mnoho fanúšičiek, ktoré to myslia dobre a to poteší, keď ste pre niekoho vzorom.

 

 


Kde vidíš najväčší posun v tvojej postave?

 

 

 


Porovnávala som tri fotky z troch ročníkov Mozolani classic. Posun je všade. Hlbší - širší chrbát, guľatejšie ramená, ale najvýraznejšie sú nohy a zadok.

 


Vnímam Bikiny ako kategóriu s predsa len obmedzeným priestorom pre progres. Čo všetko sa dá podľa teba vylepšiť tak, aby si vyhrávala?

 

 


Mnoho ľudí apeluje na to, aby som mala vyrysovanejšie brucho - viac svalnaté, hlbšie brušáky. Ja si myslím, že to nie je trend v bikini. Takže skôr v tomto prípade uprednostňujem jemnosť v brušnej partii .. A určite by som do budúcna chcela zapracovať ešte na ramenách a chrbte.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-plevakova--1_f4d9cae15e7c138bcb6798c29315a46a.jpg

Je nejaký  návod  pre pretekárku že zadok má vyzerať tak, a že brucho musí byť vidieť len tak akurát?

 


Myslím, že v bikinách je to tak, ako som spomínala, pás by mal byť tenký, s jemným vyrysovaním , nie hlboké brušáky. Čo sa zadku týka, mal by byť,  veľký, ale nie vysušený. Veľký myslím ako pevný - svalatý .

 

 


Čo považuješ za najlepší cvik na zadok a brucho?

 

 

 


Na brucho určite skracovačky na lopte a zadok jednoznačne drepy. Ak nedrepujete a nedrepujete, okamžite môžete zabudnúť na bikini a krásny guľatý zadok. Keď som v objemovej príprave, drepujem  tak 80 - 90 kg. Čo na mojú váhu 50kg nie je tak zlé. Naozaj sa netreba báť závažia :-)

 

 


Akým spôsobom teda cvičíš? Preferuješ veľa opakovaní, alebo sa snažíš o vyššiu váhu s cieľom zaťažiť sval poriadne do hĺbky?

 

 

 


Záleží, v akom som období pred súťažou. Ak je to objemová fáza, cvičím s čo najväčšou váhou s dopomocou trénera, nie príliš veľa opakovaní. Napr. v poslednej sérii pri drepoch s 80kg končím 6 opakovaniami. Ale nie vždy. Počúvam svoje telo, a pretože viem, že ma tréner istí a môžem sa na neho spoľahnúť, tak idem do maxima. Keď som pred súťažou, snažím sa udržiavať čo najvyššie váhy. Ale čím som dlhšie v diéte a čím som chudšia, tým je telo slabšie. To robím tak 12-15 opakovaní.

 

 


Aké doplnky teraz momentálne používaš a prečo?

 

 

 


Po Mozolani classic mi bolo vytknuté, že som už príliš vysušená. Mala som črevnú chrípku a ono sa nám to takto odrazilo. S trénerom sme sa rozhodli, že nie je čo stratiť a pokúsime sa trošku ponaťahovať vodu do svalov, aby vyzerali plnšie. Predsa len sme vedeli, že za dva týždne hmotu nadorobíme:-D  . Z EXTRIFIT stánku na Mozolani classic som si teda rovno odniesla kreatín etyl ester. Okrem toho V52 - komplex vitamínov a minerálov, pretože moja imunita bola na tom už fakt biedne. Túto stránku prípravy som dosť zanedbávala a nebolo to správne. Športovec potrebuje prijímať oveľa viac minerálov a vitamínov ako bežný človek. A klasicky tiež BCAA.

 

 

 


Akú veľkú časť dňa, alebo tréningu, ak chceš, venuješ nácviku pódiovej prezentácie?

 

 

 

 


No väčšina dievčat ma za toto bude asi nenávidieť, ale tento pol rok som nacvičovala prezentáciu dva krát a to večer pred súťažou pri skúške bikín cca 5 minút. Ja to pódium milujem a nikdy mi nerobilo problém sa tam postaviť a odprezentovať. Pre mňa je to prirodzené a užívam si to ... Predtým som sa venovala modelingu a asi aj preto je pre mňa prezentácie tak prirodzená.

 

 


A akým dielom sa na úspechu v kategórii Bikiny podieľa ona pohybová stránka veci?

 

 

 


Veľkým. Ak sa dievča nevie dobre odprezentovať a zakrýva svoje klady, nedáva šancu rozhodcom rozhodnúť o jej kvalitách. V budúcnosti by som sa rada venovala niečomu takému, ako je škola pózovania. Veľa dievčat ma s tým už oslovilo a myslím, že od jesene by sme mohli začať.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-plevakova--2_f4d9cae15e7c138bcb6798c29315a46a.jpg

Spýtam sa ťa trochu neobratne. Majú dievčatá bez silikónových pŕs na súťaži, najmä tých medzinárodných, šancu?

 

 


Ja s tou otázkou nemám žiadny problém. Vždy o tom hovorím otvorene, je to  súčasť toho a nebudem sa tváriť, že mi prsia nepomáhajú, aj keď v mojom prípade je to také zvláštne :-) Určite majú šancu aj dievčatá, ktoré prsia nemajú spravené. Ja som začínala presne tak, pretože operácia nie je najlacnejšia záležitosť a chvíľku trvá než na ňu našetríte. A hlavne pri škole a súťažení. Moja prvá súťaž vonku bola bez silikónov. V kategórii bolo 30 dievčat - open kategória. Prvá bola Christina Fjior dnes už PRO pretekárka, prsia mala, ale vyhrala jednoznačne svojou postavou, čo potvrdzuje všade, kam príde. Druhá bola Ukrajinka Alibajeva, ktorá prsia nemala urobená a o bod za ňou som skončila ja, tiež bez silikónov. Za nami skončilo veľa dievčat, ktoré prsia urobené mali. Čo sa mňa týka, myslím, že skôr mi to uškodilo, ja osobne totiž nie som spokojná s výsledkom. Musela som veľmi vymýšľať ako s plavkami, aby to dobre vyzeralo. S tým mi pomohla Vivien Brook z Bikini Box, ktorá mi šije plavky. Pred tým som mala dosť zlé ohlasy na vzdialenosť - medzeru, ktorá je medzi prsiami - kazí mi to totiž symetriu. Najskôr som si myslela, že to tak má byť. No ale po konzultácii u iného doktora - Mudr Patrika Paulis (uznávaného českého plastického chirurga) - u ktorého by som chcela podstúpiť reoperáciu, sme sa zhodli na tom, že chybu urobil doktor - nesprávny výber implantátu a jeho uloženie. Doktori v ČR používajú úplne iné metódy a pristupujú ku klientke viac individuálne. A preto túto tému tak rozvíjam a nebojím sa o tom hovoriť. Určite však prsia nie sú vec, ktorá vám zabezpečí víťazstvo. Je to už len doladenie všetkého. Ak však chcete uspieť aj vo svete fitness modelingu je ich určite potrebné. Ale najskôr tvrdo makať.

 

 


Teraz ťa ešte čaká Olympia Amateur a  s ňou útok na Profi kartu. Si nervózna ?

 

 

 


Som a strašne. Veľmi sa teším na túto akciu. Je to jedna z najprestížnejších súťaží s vysokou úrovňou a preto aj očakávam veľkú konkurenciu zo sveta. Uvidíme či sa nám podarí aj záver sezóny.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-plevakova--3_f4d9cae15e7c138bcb6798c29315a46a.jpg

Ty , ak už výnimočne prehráš, tak je to až v boji o absolútne prvenstvo. V ten moment je tvoja menšia výška hendikepom. Dá sa toto nejako zlomiť?

 

 


Nemyslím ani, že to je výškou. Mám veľmi symetrickú postavu a väčšina ľudí si myslí, že som vyššia. Napríklad na Mozolani classic som prehrala aj kvôli tomu, že sme večer pred súťažou mali dopingovku a musela som vypiť veľa vody, takže forma už nebola taká, ako v sobotu a mala som nevýhodu voči súperkám. Okrem toho záleží, čo konkrétne rozhodca uprednostní. Vyhrala Denisa Lipovská, ktorá má oproti mne určite lepší vršok - ramená a chrbát. Ja mám zase oproti nej lepší zadok. Na juniorke na ME sa mi podarilo zobrať absolutku - a tam sme boli dve výškové kategórie. Takže ak dokončím ešte trošku vršok, dúfam, že výška nebude handicapom. Okrem toho v PRO dominujú nízke ženy, väčšina známych bikini fitnessek je pomerne nízka - cca 160cm, napr India Paulino, Nicole Nagrant, Nathalia Melo.

 

 


Olympia Amateur začína byť, prinajmenšom v kulturistike, ako veľmi zaujímavé stretnutie. Myslíš si, že tam pribudnú nejaké súperky navyše, alebo si zopakujete súboje z ME?

 

 


Myslím, že moc nových dievčat už nepríde. Práve naopak. Ešte nejaké asi odpadnú, pretože je to záver sezóny. Ak príde niekto nový, môžu to byť mimoeurópske pretekárky - Brazília a podobne. A tie môžu zamiešať karty.

 

 

 


Tvoja popularita strmo stúpa, aspoň tu v Česku. Spoliehaš, že ti trochu pomôžu v Prahe fanúšikovia? Predsa len už si sa vďaka Extrifit Teamu u nás trochu udomácnila.

 

 

 


Ja sa veľmi teším všetkým novým fanúšikom, ktorých  som získala aj vďaka našej spolupráci. Zdá sa mi, že český fanúšikovia nie sú tak kritickí a viac doprajú úspech. Posúva ma to vpred a za to všetkým veľmi ďakujem. Ja dúfam, že budem mať v Prahe silnú podporu.

 


A keď už sme u toho. Na Mozolani Classic, na stánku Extrifit, si sa mohla zoznámiť s mužskou časťou tímu. Ako sa ti páčili naši chlapci?

 

 


Chlapci sú super, veľmi milí. Berú ma ako súčasť tímu a som rada, že hneď som sa vďaka nim mohla cítiť ako doma ... Veľmi sa teším na ďalšiu výstavu .. :-)

 

 

 


Však si to v Prahe zase zopakujete a užijete si s fanúšíkmi hromadu priazne a pozornosti. Na čo by si ich chcela v súvislosti s Olympia Amateur a priľahlému Expu  pozvať?

 

 


Ja sa veľmi teším na všetkých fanúšikov. Je málo príležitostí, ako sa stretnúť osobne, či už so mnou alebo s chalanmi. Budeme na stánku a určite sa s vami radi porozprávame, ak máte nejaké otázky. Od toho sme na Expe a veľmi sa tešíme, ak nás prídete pozdraviť :-)

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-plevakova--4_f4d9cae15e7c138bcb6798c29315a46a.jpg

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.