SLAVOJ BEDNÁŘ - CHCEM VYHRAŤ PRVÝ ROČNÍK LEE PRIEST CLASSIC

 

 

 

Rozhovor nebude len o súťaži, ale Slavoj prednesie aj svoj názor na tréning. Položil som mu teda pár otázok a k článku pripojil niekoľko aktuálnych fotografií.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-slavoj-1_36393d797cc639c3798d95038686ec90.jpg

 

 

 

 


Ahoj Slavoj , ty si teraz týždeň pred súťažou, čaká ťa ďaleká cesta, kedy konkrétne odlétáš?

 

 


Odlietam v stredu o 16:30 z Prahy, letíme do Dubaja, to je nejakých 8-9 hodín. V Dubaji budem v 8 ráno, kde mám nejakých 8 hodín na prestup. No a potom už rovno do Sydney.

 

 

 

Máš už nejakú predsúťažnú  skúsenosť s takto  dlhým presunom?

 

 


Vôbec. Lietal som síce do Štátov, ale nie v diéte a nie na súťaž, toto je moja premiéra.

 

 

 

Nebojíš sa toho letu z hľadiska formy ?

 

 


Myslím, že ani nie. Snažím sa ten let  nevnímať a sústrediť sa plne na formu. Letím dva dni pred súťažou, teraz nejakých 10 dní idem  na veľmi  nízkych cukroch, takže počítam s tým, že tú finálnu formu, tie jemné, ale dôležité detaily, budem riešiť až na mieste. Je super, že mám na to vlastne plné dva dni, lebo ja idem pretekať až večer po amatérskej časti. Beriem to ako nutné zlo, proste sadnem do lietadla, zavriem sa do seba, vystúpim a budem prípadne riešiť formu.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-slavoj-2_58fd7abcb55a084aa9821379f209649e.jpg

Hovoríš, že si teraz dlhšiu dobu bez sacharidov. Je to nový postup u teba?

 

 


Dá sa povedať, že celú prípravu som poňal inak ako predtým. V podstate som 3 mesiace neuhol z diéty, nedal som si nič. Predtým som jeden deň v týždni pustil, dal si čokoládku, sušienku, urobili sme si s mojou ženou Magdou pekný víkendový deň. Tento rok nie, nebola ani moja obľúbená Extrifit tyčinka, proste nič. Bol som fakt striktný , maximálne som si navýšil vločky, ryžu atď ... Teraz som videl, že je 14 dní do súťaže, forma je pekná, ale nie tak, aby nemohla byť ešte lepšia . Takže som to posledných 10 zarezal. Viem, že to urobí svoje a potiahnem to tak pravdepodobne až do Austrálie.

 

 


Slavoj , poznám ťa roky  a fascinuje ma, že neustále na seba lepiš ďalšie a ďalšie kilá svalov. Aj tento rok tomu nie je inak, dokonca by som povedal, že ten pokrok v masivite je ešte výraznejší. Koľko odhaduješ  kíl navyše?
 

 

 

Myslím si, že tak 2 kilá mäsa, v oblastiach kde chýbali, tam sú.

 

 


Keby  som na tebe mal niečo vyzdvihnúť, tak obdivujem tú tvoju masívnosť chrbta. Ako to robíš, že ho  máš taký  "hrubý", masívny ? Robíš  niečo špeciálne, alebo silové ?

 

 


Nepovedal by som, že špeciálneho, skôr sa snažím zapojiť mozog do cvičenia. Posledné roky sa snažím prepojiť sval s mojou mysľou. Mňa  neuvidíš cvičiť  mŕtvolu s viac ako 160 kilami. Ale uvidíš u mňa 100% mŕtvy ťah, kedy sa snažím precítiť každý sval od prvého centimetra pohybu. Uvidíš 100% techniku ​​a sústredenie a žiadne mrvenie  si chrbtice. Začnem si na metráku a v pohode sa naladím na ten cvik. Ten cvik väčšinou idem  ku koncu tréningu, kedy sú už svaly napumpované, predunavené. A podľa toho, ako ich  dokážem precítiť a posúdiť, či ten Mŕtvy ťah má pre mňa v danú chvíľu význam, prikladám si po desiatich kilách a zameriavam sa na každé vlákno, kedy s tým svalom pracujem. A takto to idem  so všetkými partiami. Myslím, že tá mentálna stránka veci je dôležitá. Tiež  som drepoval cez 230 kíl, ale dnes ma neuvidíš s viac ako sa 190 kilami. A nohy mi  rastú, pretože to je o pocite vo svale. Samozrejme, keď to dobre cítiš, pridaj váhu, ale s 230 kilami už nejdeš čisto len stehnami. Ide ti chrbát, ide  ti chrbtica, ide  ti všetko. Navyše už nie som dvatsaťročný  a treba tiež na to  trochu myslieť, aby neprišlo zranenie. Musíš si byť istý tou funkciou svalu. Aj pri tzv. Základných cvikoch ten sval v mysli izolujte. Pri  chrbte napríklad dokážem oddeliť zaťaženie stredu chrbta, spodného  chrbta atď ... Myslím, že to je tá príčina toho, že tie svaly sú tak efektívne zaťažené, čo vedie k ich rastu. Ale s tymto chcem do budúcnosti ešte veľa pracovať. V neposlednom rade je to tiež o tom, že mám od Extrifitu  zaistený prísun vecí, ktoré potrebujem . Dnes už každý vie, že aminokyseliny sú neoddeliteľnou súčasťou diét, NO sú skvelé, keď to fakt ideš  na doraz atd ... A ja toti  využívam masívne.

 

 

 


Máš tréning rozdelený na jednu, alebo dve partie ?

 

 

 

 


Idem  2 partie, ale teraz v závere, povedzme tie posledné 3 týždne, už viac ako hodinu tréningu nedám, takže nastupujú dvojfázové tréningy. Samozrejme sa snažím o maximálnu intenzitu a nasadenie. Ale klasický split idem  cez rok vždy. Chrbát s tricákom, prsia s bicák, taká klasika.

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-slavoj-3_58fd7abcb55a084aa9821379f209649e.jpg

 

 

 

 


Vráťme sa ešte k súťaži, ktorú možno nie všetci poznajú, alebo sa v tom jednoducho neorientujú. Povedz nám o tom niečo.

 

 

 

 


Je to prvý ročník Lee Priest Classic. Tá informácia o organizovaní  totiž vybehla relatívne nedávno, niekedy na jeseň. Urobili tomu veľké promo, je okolo toho humbuk a ja som to tak prehnal hlavou, že by som si do jesene oddýchol a potom na to vletel . Takže teraz sa to v tých paralelných federáciách hojne prepiera a ja si hovorím, že by nebolo zlé vyhrať na prvom ročníku. Navyše, situácia okolo NABBA sa trochu zmenila, zlúčila sa s federáciou WFF a hýbe  sa to slušným smerom. Súťaž Lee Priest classic by mala byť takou paralelou Arnold Classic, ktorá  sa už dnes koná snáď na každej dedine, teraz aktuálne  v Austrálii. Takže na jar by mal byť Lee Priest Classic ešte v Anglicku, tak by som tam išiel toež .

 

 

 

 

Lee Priest Classic je tiež  rozdelená na dve časti? Amatérsku a profi?

 

 

 


Tým, ako sa spojila WFF s NABBA, tak na Lee Priest Classic má NABBA profesionálov a WFF amatérsku časť. Takže najprv bude asi tisíc kategórií WFF a ako klinec tej súťaže bude zápolenie  profesionálov NABBA.

 

 


Máš nejaký doprovod so sebou?

 

 


No, zoznámil som sa s výborným chalanom, v podstate jedným z mojich sponzorov - firma Perskindol a toho to tak chytilo , že predal motorku, kúpil letenku a letí mi fandiť. ťažký srdciar, takých ľudí mám rád, čo sa dokážu nadchnúť pre vec.

 

 

 


A ako pretekár tam budeš sám z Česka.

 

 

 

 


Nie, ide so mnou ešte Filip Grznár, ktorý bude súťažiť v tej amatérskej časti súťaže.

 

 

 


A slovník sprostých slov so sebou máš?

 

 

 


(Smiech). Nie, manželka ma vybavila MP3.

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-slavoj-4_58fd7abcb55a084aa9821379f209649e.jpg

 

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-slavoj-5_9b4f2ce0f37c6c584403fb800fdbda27.jpg

 

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-slavoj-6_9b4f2ce0f37c6c584403fb800fdbda27.jpg

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.