SUPLEMENTY PRE VAŠE RÁNO

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-suplemenety-1_403c67b76088ba51c991cb216269b47e.jpg

 

 

 

 

Conchita Wurst, alebo ako sa ten prírodný útvar volá nám to síce trochu nabúrava, ale rovnako platí, že raňajky sú pre kulturistu jedným z dvoch až troch úplne hlavných jedál dňa. Ich  najdôležitejšou úlohou je zastaviť nočné hladovania a s tým spojený katabolizmus a naštartovať váš metabolizmus na tie správne obrátky. Nočné hladovania sa dá v podstate eliminovať príjmom špeciálnych proteínových výrobkov typu Long 80, ale rýchly príjem tých správnych živín je zrána niekedy skutočný problém. Poznáte to, nie vždy sa vám chce stávať s takým predstihom, aby ste si ráno  urobili ovsenú kašu, občas sa vám podarí zaspať a potom ste radi za každú sekundu. Zároveň je potrebné tiež  dodať, že nie všetci majú rozľahlý byt a nie sú natoľko oddaný kulturistike, aby zobudili ostatných členov domácnosti usilovným miešaním vajec. A tiež nie každý dokáže ráno do seba dostať potrebné množstvo adekvátnych látok.  Nech je to ako chce, ak sa prebudíte, začnete vykonávať nejakú aktivitu bez toho, aby ste prijali potrebné stavebné látky, ste na najlepšej ceste odpáliť si nejaké to deko z namáhavo budovaných svalov. A to rozhodne nechcete.

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-suplemenety-2_403c67b76088ba51c991cb216269b47e.jpg

 

 

 

 

 

Akokoľvek exotické sú vaše dôvody neraňajkovať pevnú stravu (čo neschvaľujeme), máme pre vás aspoň odporúčanie, ktoré suplementy vám dodajú potrebné látky, bez toho aby ste stratili cenné minúty pri  vašom sporáku.

 

 

SRVÁTKA

 

Ako som už povedal v úvode, ak nemáte k dispozícii dlho vstrebávateľný  proteínový mix typu Long 80, alebo Micelar, tak sa vaše telo zvyčajne ráno prebúdza po 7-9 hodinách totálneho  hladovania, počas ktorého rozkladá svalové bielkoviny a získava tak energiu. Najlepší spôsob, ako zastaviť tento proces, je prijať ihneď po prebudení  cca 40 g srvátkového proteínu. Srvátka je najrýchlejšie vstrebateľná bielkovina.

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-suplemenety-3_403c67b76088ba51c991cb216269b47e.jpg

Vyberte si srvátkový izolát alebo ešte rýchlejšie vstrebávaný proteín sa srvátkovým hydrolyzátom (srvátkový proteín rozložený na menšie fragmenty, ktoré sa ľahšie dostávajú do krvného riečišťa). Aminokyseliny obsiahnuté v srvátke rýchlo vstúpia do krvi a sú namiesto cenných svalových bielkovín využité ako palivo. Bielkoviny sa potom dostanú ku svalom a perfektne ich zregenerujú.

Srvátka tiež obsahuje peptidy, ktoré podporujú pružnosť (tzv. Dilatáciu) krvných ciev. Extrifit ako jedna z mála firiem ponúka skutočne silný produkt na báze peptidov srvátky pod označením ActiNox. To má za následok zvýšený prítok krvi do svalov, ktorý prináša nielen aminokyseliny, ale tiež napríklad cenný testosterón. Preto je dilatácia dôležitý proces obzvlášť v ranných hodinách, kedy sú hladiny testosterónu zvyčajne najvyššie.
 

 

Dávkovanie: 40 g srvátkového proteínu v kokteilu.

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-suplemenety-4_403c67b76088ba51c991cb216269b47e.jpg

SACHARIDY

 

 

Počas noci využíva pečeň skladovanie glykogénu (tj. Zásobné forma sacharidov), aby poháňali metabolizmus vášho spiaceho tela. Keď sa zásoby glykogénu znížia  pod kritickú hladinu, pečeň vyšle signál, aby si telo siahlo pre energiu do svalových zásob. Preto si ráno určite dajte koktail zložený s rýchlo vstrebávaných sacharidov, ktoré sú známe aj ako makromolekulárne. Dostanú sa do pečene rýchlejšie ako cukry z nejakého športového nápoja, doplnia  tam zásoby glykogénu a pečeň prestane  hľadať energiu vo svaloch. Tak sa dostanete z katabolickej  do anabolickej fázy. Spoločne so srvátkou a vysokou hladinou testosterónu sú tieto sacharidy zaručeným receptom pre svalový rast. Molekulárna hmotnosť je chemická veličina, predstavujúce hmotnosť molekuly určitej látky v gramoch. Makromolekulárne sacharidy sú tvorené veľkými molekulami, ktoré sú v porovnaní s inými veľmi ťažké. Tieto sacharidy, ako napríklad Vitargo, sú vyrábané z kukuričného škrobu. Rýchlo prechádzajú žalúdkom a črevami, kde sú absorbované. Vstupujú potom do krvi a putujú do pečene. Pomáhajú tiež tlmiť katabolickú aktivitu kortizolu (tj. Hormónu, ktorý súperí s testosterónom a podporuje svalový rozpad), ktorého hladina je po prebudení  veľmi vysoká.

 

 

Dávkovanie: Do svojho srvátkového koktailu zamiešajte 40-60 g sacharidov.

Tip: Použite Go Pro 30. V dvoch odmerkách získate 30 gramov špičkového proteínu a 50 gramov sacharidov.

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-suplemenety-5_403c67b76088ba51c991cb216269b47e.jpg

 

 


KARNITIN

 


Možno vás tento suplement v našom odporúčaní zaskočil, ale Karnitín je známy pre svoju schopnosť napomáhať transportu tukov do mitochondrialných  buniek (tj. Akýchsi bunkových elektrární), kde sa spaľujú. Vedci nám teraz hovoria, že karnitín môže tiež zvýšiť množstvo androgénových receptorov vo svaloch, na ktoré sa viaže práve testosterón. To má za následok intenzívnejšie využitie pozitívnych účinkov testosterónu. A pretože hladiny testosterónu dosahujú vrchol práve po prebudení, je nutné ho využiť k stavbe novej svalovej hmoty naozaj maximálne. Vedecké výskumy totiž ukazujú, že karnitín zvyšuje krvný tok, čo opäť pomáha testosterónu vykonávať jeho prácu. Užívanie karnitínu so  srvátkovo-sacharidovým kokteilom je veľmi chytré, pretože veľké množstvo inzulínu vylučovaného vďaka srvátke a sacharidom pomôže doručiť ešte väčší objem karnitínu k svalom.

 

 

 

 

Dávkovanie: 1-3 g L-karnitínu  

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-suplemenety-6_403c67b76088ba51c991cb216269b47e.jpg

 

 

 

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.