SVALY SÚ SEXI

Nedávno som si 2x vybehla Lysú horu a počas náročnej cesty nahor, kedy som sotva chytala dych, nejaké decko vykríklo: " aha , oci, to dievča je divné, ona tu beží už po druhý krát j". Keď som konečne dobehla hore a poprosila som náhodného pána o fotku, pán sa pri stlačení spúšte pousmial a povedal: "slečna, vy máte nohy ako kobyla". Týchto pripomienok a vydesených pohľadov som si nemohla nevšimnúť a donútilo ma to zamyslieť sa, či by takéto pripomienky prichádzali, aj keby som bola muž. Hrozne ma zaráža, že aj v tak vyspelom é čase, sa ľudia čudujú, keď žena zdvíha železo (koľkokrát viac než muži) alebo si napríklad len 2x vybehne Lysú horu. Často počúvam nielen v posilňovni, ale napríklad aj v obchode narážky typu "ona vyzerá ako chlap, to už nie je pekné". Znamená to teda, že žena, ktorá má svaly, vyzerá ako muž a muž, ktorý svaly nemá, vyzerá ako žena ? Kto nastavil mieru svalnatosti u žien a povedal, čo sa naozaj hodí a čo už je veľa alebo málo ? S najväčšou pravdepodobnosťou vás "zhejtuje" človek, ktorý sa napcháva čokoládou, nie je schopný zdvihnúť zadok z gauča a do komentára ti  nezabudne napísať "fuj, vyzeráš ako chlap". Kým ty  vstávaš skoro ráno, makáš  a stravu dodržiavaš na jednotku. Sama so sebou si spokojná, ale tieto nemilé pripomienky ťa dokážu občas pekne rozhodiť.

Na popud týchto komentárov tu máme aj druhý typ žien, minimálne osvalené, ktoré si vytvárajú zbytočne strach zo svalov, z železa a z väčšieho množstva jedla, boja sa dvíhať váhy a myslia si, že za pár mesiacov v posilňovni budú vyzerať mohutnejšie než ich partner. Namiesto vyváženej  a nutrične bohatej  stravy, prichádza na rad uhorková diéta, detox pani Mačingovej , diéta "nejedz sacharidy a rozhodne nie pred spaním", a tak sú posilňovne z väčšej časti navštevované mužskou populáciou, zatiaľ čo ženy trávia hodiny v kardio zóne alebo na zumba lekciách .

Väčšina žien si neuvedomuje, že ženy majú od prírody menej svalov a menej hormónov, podieľajúcich sa na anabolických procesoch v tele ako muži, a preto nie je potrebné sa báť občas si zdvihnúť poriadny kus železa. Keď sa spýtate doma svojej drahej polovičky, alebo sa len rozhliadnete okolo seba, zatiaľ čo budete precvičovať svoj pevný, vytvarovaný a okrúhly gluteus, uvidíte nadšené pohľady a rastúci testosterón búchača okolo. Tak rovnako, ako sa chlapi pozrú radšej na poriadny kus "mäsa" aj my ženy sa s radosťou otočíme za dokonale vypracovaným mužským pozadím. Takže áno, buďte svalnaté, zdvíhajte a ak sa niektoré ženy rozhodnú byť osvalenejšie , než do miery, do ktorej to okolie považuje za ideálne, nenechajte sa odradiť a ukážte svetu s hrdosťou svoje krásne "kobylie" nohy.

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.