Tak čo vlastne chceme?

Tak som sa včera vydal do obchodu na nákup. Nie teda, že by sme doma vyžrali všetky tie vianočné srajdy, nasyslené pre prípad momentálnych sviatkov obžerstva, to nám ešte chvíľku zaberie, ale každá zámienka vhodná na opustenie toho vládou naordinovaného domáceho väzenia, je vítaná.

A tiež som chcel na vlastné oči vidieť tie oblepenie regály, aby som mal autentický zážitok kvôli historke pre vnúčatá, až im budem rozprávať, čo sme to v roku 2020 vyvádzali za blbosti. Každopádne vám ale poviem, že tak nutkavú potrebu kúpiť si ponožky, špongiu do auta, alebo detskú omalovánku už som dlho nemal. A keď som si to nemohol kúpiť, chcelo sa mi to aspon ukradnúť. Slušné vychovanie ale nakoniec zvíťazilo a ja som odchádzal len so štátom starostlivo vybraným sortimentom. Ale poviem vám ..., takto intenzívny pocit ochutnania zakázaného ovocia som mal naposledy v ôsmy triede, keď som sa s kamošmi opil v popoludňajšej prestávke medzi vyučovaním ...

... čo ma hladko privádza k téme dnešného článku, čo je ďalší kúsok zakázaného, ​​ale toľko príťažlivého ovocia, akým je doping. Nebudem sa ale zaoberať tým, nakoľko škodí, nakoľko je nebezpečný a ako zlá vec jeho užívanie je. O tom sa už povedalo, a ešte povie mraky slov.

Na dopingu je zaujímavá iná vec. Ako brutálne dokáže vyvolať vášnivé diskusie, čoho značne využívajú plniči obsahu jednotlivých stránok či profilov na sociálnych sieťach. Všetci tak nejako tušíme, že Facebook funguje na vyvolávanie nenávisti a rozoštvanie spoločnosti, hoci sa Zuckerberg tvári ako cukrblik a sľubuje, ako s tým rázne zatočí.

Lenže márna snaha, pokiaľ viaznu čísla, hodíme tam príspevok, fotečky, pošťuchneme to nenápadnou zmienkou o dopingu a potom len s potešením sledujeme, ako si idú v diskusii ľudia po krku a viralita príspevku tým stúpa do kozmu.

Facebook stránky Ronnie.cz je v tom preborník, my sa ich snažíme tromfnúť a všetci ostatní tiež. A tak som nedávno so záujmom sledoval diskusiu nad akýmsi pretekárom nevalných kvalít, ktorý získal IFBB Pro kartu a je to natural, čo nikdy nezjedol doping, ako povedal popisok.

"Jasne, veď je chudý ako prútik" "Ešte aby nebol, vyzerá ako tlstý chrt" "Samozrejme, veď to je upratovač, čo šiel len okolo na pizzu" ... a pod. sa to hemžilo vo väčšinovo negatívnych komentároch. Bolo to vážne pútavé čítanie, pretože na našich stránkach sa pre zmenu rieši pravý opak ...

"Natural?" "A teraz ešte napíšte, čo tam dáva" "Nasypanci" a podobne je taký kolorit, keď si doprajeme nejakú fotečky členov Teamu v súťažnej forme. Samozrejme tu nemienim obhajovať kulturistických profesionálov a tvrdošijne vás presviedčať o absencii látok dopingového charakteru v ich krvnom obehu, ale skôr si hovorím, čo tam mám teda dávať, aby boli všetci spokojní?

Keď je tam evidentný naturálny športovec, spustí sa hromada komentárov, že to je sračka a prečo ho propagujeme?  Ehmm, je to pekná motanica, to vám poviem ... Logika veci velí, že ideálom by bol skvele vyzerajúci naturálny športovec, ovenčený titulmi, s čerstvým dopingovým testom vo vrecku, samozrejme s negatívnym výsledkom.

Trebárs ako taký Caha, Prchal, Lamka, alebo Kočvara. Lenže tý sú na tom úplne najhoršie. Ty to totiž schytávajú úplne od všetkých. Od nadšencov do obrích objemov za to, že sú chudý, od fanatikov do natural bodybuildingu zase za to, že čistý určite nie sú, lebo takúto formu čisto urobiť nejde, a ešte sa k nim pridajú nasypané krvaéá tlačenky, ktoré to tam napchávajú ostošesť, vyzerajú aj tak  blbo a nedokážu prijať fakt, že by niekto vyzeral lepšie ako oni bez ihly v zadku.

Byť natural dnes musí byť strašná otrava, keď vás z dopingu podozrieva každý moula. O dopingu zvyčajne najviac kážu borci, ktorí v najväčšej federácii IFBB toho veľa nevyhrali, alebo skôr nič, a vlastne nič ani s veľkým odstupom v druhej najväčšej, akou je NABBA.

Takže keď nemám výsledky, ale chcem zaujať publikum, musím rozsievať múdrosti, ako keď vdýchne Bibliu a rozprávať všetkým, kto čo berie, koľko a za koľko, bez toho aby som mal šajnu, či to tak skutočne je. Odborný termín takéhoto výkladu znie: Cmúľanie z prsta. Ale musí to tak byť, samozrejme, keď oni vyhrávajú, že áno?

Tá predstava, že je niekto lepší kvôli tým niekoľkým tabletkám naviac, je tak strašne lákavou výhovorkou pre svoju nedostatočnú vôľu, nedostatok talentu, genetiky, životosprávy, alebo tréningovej  usilovnosti, že sa jej chytá kde kto.

Nemám bicák a tamten áno? Sype, to je jasné. Trochu som pribrala a tamtá cuza je ako prútik? Niečo berie, to je jasné. Nepribral som ani deka a tamten pribral päť kíl? Trenbolonek, to je bez debát. Môže to tak byť, samozrejme. Ale to nijako neovplyvňuje váš progres ...

Vyzeráš ako kopa hnoja? Za to ten, čo sype, nemôže. Vykysla si ako buchta v rúre? Máňo, ale za to tá fitnesska z Instagramu fakticky nemôže. Že si sa za rok nezlepšil? A akú to má súvislosť s ostatnými? Proste cvičíš na hovno, veľa žereš, alebo robíš v tréningu chybu. Pouč sa.

A o tom to je. Dobrý borec, natural, toto nikde nepíše. Maká, ide si svoje, má svoju víziu a dobre vie, že Mr. Olympia z neho nikdy nebude, pokiaľ z tej natty cesty neuhne.

Ale tiež vie, že sa dá skvele vyzerať a víťaziť a porážať aj tých, čo im v žilách všeličo koluje a že aj od tých nepodctivcov sa hocičomu môže priučiť. Má svoj dôvod, prečo sa nedotkne dopingu a rovnako tak chápe dôvody tých, ktorí ho berú.

Ovarová hlava radšej v komentári napíše, to je na nič výkon, keď sype. Že proteín je na nič, pretože z neho tie svaly nemá. Borec, čo si neodpustí chlast a cígo ani na profilovke, ťa bude poučovať o zdraví. Šesťdesiatikilová metla sa bude hádať, že pribrať na 80 kg bez dopingu nejde, "pretože on žerie ako Mlyn a nepriberá."

Nedávno ma niekto usilovne presviedčal, že keď tam pošlem bobky za dva lopaty, budem vyzerať ako Winklaar. Kiež by! Bol by som o dva melóny chudobnejší, ale o nezmysel širší. Hneď by som to bral, keby to bolo takto jednoduché.

Lenže nie je. Bohužiaľ. Stále o výsledku rozhoduje to, či na to máte vôľu, aby ste dodržali ten lifestyle, psychiku, talent, tréningovú morálku a tiež dosť šťastia. Ak niečo z toho nemáte, dve mega sú vám k prdu. Samozrejme, ak dvaja budú cvičiť a jeden z nich bude užívať steroidy, má výhodu. Nepochybne. Pokiaľ ale kritizuje dopujúceho niekto, kto nenesie žiadne známky tréningu, namiesto aby sa od neho priučil, je to jeho smola. Mohol by byť lepší.

A tak na tie siete dávame obrázky produktov, ktoré chlapci sami radi užívajú. Nemusia ich brať. Ale berú ich, pretože majú pocit, že im sú na prospech. Ak veľkým dielom, alebo tým úplne pidi, je vcelku jedno, pretože ani bez toho najmenšieho dielika sa puzzle zložiť nedá.

Sú ľudia, ktorí sa nad tým zamyslia, spýtajú sa, premyslia to, vyhodnotia svoje potreby a urobia si pre seba výsledný obrázok. A potom sú ľudia, ktorí to zmazanie tým, že borci beztak sypú, takže to je na nič. Každého vec. Snažíme sa zavďačiť všetkým, ale nejde to. A asi to nepôjde ani v roku 2021. Tak si užite aspoň zvyšok toho tohtoročného a Šťastný Nový lock.

Produkty v článku

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.