Tipy na najlepšie prírodné spaľovače tuku

Ako schudnúť rýchlo a zdravo? Táto otázka patrí už viac-menej medzi generačné a svoje skúsenosti si medzi sebou predávajú úplní začiatočníci až fitness profíci. Dnes vám odpoveď na túto problematiku prezentujeme v podobe najlepších prírodných spaľovačov tuku. Ktoré sú to?

Výhody užívania prírodných spaľovačov tuku

  • Neobsahujú syntetické prísady
  • poskytujú univerzálne pôsobenie a používanie (v jedle, nápojoch, do kúpeľov, ako prísada do éterických olejov)
  • žiadne alebo len minimálne riziko vedľajších účinkov
  • mnohé z nich si viete sami dopestovať

Pozrite si ponuku Extrifit spaľovačov tuku

Prírodný spaľovač tuku v zelenine, ovocí a v koreninách

Začneme hneď zostra a predstavíme čili papričky a ich stimulanty pre účinné spaľovanie tuku. Skrýva sa v nich výnimočná látka kapsaicín na zefektívnenie procesu termogenézy. Tým, že kapsaicín stimuluje teplo, dochádza k výraznejšiemu spaľovaniu kalórií. Látka kapsaicín podporuje štipľavú chuť korenín. Neraz sa môžete stretnúť s pomenovaním kajenské korenie, čo sú pomleté čili papričky.

Viete, že brokolica je zo všetkých zelenín (1) najlepšia pri problémoch s prejedaním a maškrtením sladkostí? Jej výhodou je zvýšený podiel vlákniny (veľký objem a minimum kalórií), vitamínu C a antioxidantov. Reguluje vylučovanie inzulínu. Je vhodná pri redukčných diétach.

Do stravy zaraďujeme aj špargľu. Je zdrojom kvalitnej vlákniny, železa a draslíka. Napomáha pri dlhodobejšom nasýtení, ale aj pri odvodňovaní, vylučovaní toxínov z tela.

Účinný prírodný spaľovač tuku je aj obľúbená šošovica, fazuľa a iné strukoviny.  Obsahujú totiž veľa bielkovín a vlákniny. Bielkoviny na svoje rozloženie spotrebúvajú oveľa viac energie ako sacharidy či tuky (a to aj pri rovnakom množstve kalórií na g).

Skvelým spaľovačom tuku je citrusové ovocie, ananásy a vodný melón. Ich spoločným menovateľom sú silné antioxidačné vlastnosti, veľa vitamínu C, draslíka, železa a mangánu.

Pozor! Športovcom odporúčame grapefruit alebo hrušku ako úžasný prírodný spaľovač tuku, zdroj dlhodobejšieho zasýtenia a ako výživa pre svaly.

Grep ako prírodný spaľovač tuku

Svoju stravu obohacujte, nielen dochucujte o koreniny pre správne fungovanie organizmu. Mnohé majú vplyv nielen na redukciu hmotnosti, ale najmä na trávenie a správnu črevnú mikroflóru. Za prírodný spaľovač tuku považujeme kajenské, čierne a cesnakové korenie. Ďalej je to bazalka, škorica, kurkuma a orientálny kardamon s močopudnými vlastnosťami.

Zázračná sila bylín pri spaľovaní tuku

Na prípravu čajov alebo ako prísada do jedál na podporu trávenia je vhodná žihľava, púpava alebo čajovník. Najmä čajovník je významný pre svoje antioxidanty katechíny, ktoré korigujú pocit hladu a znižujú ukladanie tukov.

Potrebujete schudnúť, ale aktuálne sú pre vás prírodné spaľovače tukov nedostupné, resp. nemáte čas pestovať a udržiavať ich v bio kvalite? Možným riešením sú rastlinné extrakty v hotových výživových doplnkoch. Sú ľahko dostupné, vhodné na rýchle perorálne užívanie bez zdĺhavej prípravy vo vašej záhrade alebo v kuchyni.

Zdroj:

1. https://www.orlandohealth.com/content-hub/top-10-reasons-to-eat-more-fruits-and-vegetables

 

Produkty v článku

Obľúbené Extrifit Carni Liquid 120000

Extrifit Carni Liquid 120000

17,98 € 24,00 €

Súvisiace články

Ktoré sú jedlá bez sacharidov?

Ktoré sú jedlá bez sacharidov?

Tým, že sacharidy patria k základným makronutrientom, je náročné ich v strave obmedziť alebo úplne vylúčiť. S touto problematikou sa najčastejšie spája nízkosacharidová diéta, ktorej zmyslom je upraviť jedálny lístok v prospech bielkovín, zdravých tukov a komplexných sacharidov. Ako na to? Zobraziť celý článok

Ako na domácu posilňovňu?

Ako na domácu posilňovňu?

Najefektívnejší šport je ten, ktorý vykonávame maximálne sústredení a uvoľnení zároveň. Počas cvičenia len výnimočne odolávame tlaku a rušivým momentom zvonku. Vybraný šport sa postupne stáva súčasťou našej osobnosti – užívame si ho vo vlastnej fitness zóne, ktorej sme jediným majiteľom a klientom zároveň. Tým je domáca posilňovňa zostavená podľa často vyhľadávaných kritérií. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.