TOMÁŠ TABAČIAR - MÁM DOBRÚ ŽENU

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifit-slovakia-tabaciar-1_8440301085365d3a903c77f06ca2a62a.jpg

 

 

 

 

Tomáš je mimo iného Majster Európy z roku 2010, bronzový z Majstrovstiev sveta a tohtoročný medailista Majstrovstiev Európy. Českého  fanúšika zaujal predovšetkým excelentnou  formou na Olympia Amateur 2015, kde vyhral svojou kategóriu a mnohými odborníkmi bol pasovaný aj na favorita na získanie absolútneho prvenstva. Ďalší cenný triumf si pripísal práve túto nedeľu, v čase nášho rozhovoru.

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifit-slovakia-tabaciar-2_8440301085365d3a903c77f06ca2a62a.jpg

 

 


Ahoj Tomášovi, gratulujem  tí k prvému miestu na Diamond Cup. Po EVL s Prague je to už druhá súťaž, kde sa hrá predovšetkým o vstup medzi profesionálov . Je to tvoj hlavný cieľ ?

 

 



Áno, tam smerujem svoje kroky. Uvidíme, či sa mi to za pár hodín podarí (rozhovor vznikol pred vyhlásením abs. Poradia ) a potom je čas na ďalšie plány.

 

 


Koho považuješ v boji o absolutku za najväčšieho súpera ?

 

 



Každý víťaz kategórie je tu veľmi dobrý. Samozrejme, najväčšiu  obavu vždy budia  tie najťažšie kategórie a tu je víťaz do 100 kíl aj nad 100 kíl veľmi kvalitný, takže uvidíme, ako to dopadne.
 

 

My sme sa tu zišli predovšetkým kvôli podpisu sponzorskej zmluvy medzi tebou a Slovenským zastúpením značky Extrifit. Ako k tomu došlo a čo si od toho sľubuješ ?

 



V prvom rade by som chcel Slovenskému zastúpeniu poďakovať za ponuku, ktorú som dostal, pretože to je obrovská pomoc pre pretekára. Každý pretekár potrebuje doplnky výživy a tie od značky Extrifit sú na veľmi vysokej úrovni. Ja sa budem naopak snažiť, aby som sa za túto pomoc revanšoval dobrými výsledkami a príkladnou  reprezentáciou značky. Extrifit samozrejme sledujem. Poznám ten team, poznám ich doplnky a napríklad Agrezz som používal komplet celú tohtoročnú prípravu. To je dobrá predtréningovka.

 


Ja trochu odbočím a musím sa ti priznať, že ma fascinuje to, že hoci si vo vrcholnej forme, diéta sa na tvojej  tvári nijako nepodpísala. Iní borci majú strhané tváre atď .., ale ty vyzeráš o 10 rokov mladší. Ako je to možné, máš na to nejaký tip ?

 

 

 

 

 

Áno, to mi hovoria často. Odpovedám na to s nadsádzkou, že na to, že mám 3 deti, vyzerám dobre. Dokonca ani strie nemám. (Smiech)

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifit-slovakia-tabaciar-3_8440301085365d3a903c77f06ca2a62a.jpg

Tomášovi, čím sa živíš ?

 



Robím osobného trénera tu v Žiline.

 

 


Dá sa z toho prevádzkovať kulturistika na takto vrcholnej úrovni, keď máš ešte navyše pomerne početnú rodinu ?

 

 



Zarobím si pomerne slušné peniaze, ale musím sa snažiť. Dá sa to.

 


Napriek tomu, si otec  rodiny, máš tri deti, súťažíš na vrcholovej úrovni, to musí byť náročné, to všetko skĺbiť, nie ?

 

 



Samozrejme, niekedy to náročné je, ale ak máte pri sebe ľudí, ktorí vám pomôžu, dá sa zvládnuť všetko. Ja mám obrovskú oporu v mojej žene Zdenke. Je mojím poradcom, trénerom, ona je tým človekom, ktorý má obrovskú zásluhu na tom, že môžem robiť kulturistiku na takto vysokej amatérskej úrovni.
 


Hovoríš, že je aj trénerom ... Je na teba prísna ?

 



Keď prídem z posilňovne, kde ma každý poplácává po ramenách, hovoria mi, ako dobre to vyzerá, tak ona mi doma povie pravdu. To znamená, že mi povie aj to, čo práve  nechcem počuť. Ale hovorí to preto, aby som bol čo najlepší.
 

 


Takže ona ti vyložene fandí ?

 



Nielen to. Fandí mi, ale hlavne ma v tom maximálne podporuje. JIdem  z tréningu a zavolám jej: Zlato, priprav mi 40 gramov bielkovín a 100 gramov sacharidov. Nehovorím z čoho, alebo ako, ale viem, že to tak jednoducho bude a bude to pripravené správne presne z takých surovín, aké práve  v danú dobu potrebujem. Je to veľmi  dobrá žena.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifit-slovakia-tabaciar-4_8440301085365d3a903c77f06ca2a62a.jpg

Nevyvoláva to doma hádky , keď ti povie niečo k forme, čo práve nechceš počuť ?

 



Samozrejme, nikto nechce počuť kritiku, alebo niečo také, ale ona ma má už tak načítaného, ​​kulturistike rozumie, že to jednoducho musím akceptovať. Navyše má aj dobrý odhad, kedy mi  v backstage  povie, vyhráš to ty, alebo ukáže na niekoho iného. Vždy to zatiaľ vyšlo.

 


Tvojou najsilnejšou stránkou sú bezpochyby paže. Venuješ im viac pozornosti, alebo je to záležitosť genetiky ?

 



Je to genetika. Ruky mi rastú samé .

 

 


A je nejaká partia, ktorá ti proste nerastie, ale tréningom ju dostávaš na úroveň ostatných partií ?

 

 



U mňa je to chrbát, resp. jeho  šírka. Ale myslím, že už sme na to trochu prišli, ako ich dostať na vyššiu úroveň. Nemôžem skryť, že mám jednoducho krátke kľúčne kosti, čo spôsobuje užší vzhľad. V základnom postoji strácam, pretože chlapci s širšími ramenami vyzerajú mohutnejšie, pôsobivejšie. To viem. Ale môžem bojovať inými zbraňami. Dobrou formou, precíznym pózovaním, hlbokým svalstvom atď ..

 

 


Dnes sa tu pohybuje Phil Heath, päťnásobný Mr. Olympia, ktorý tiež nie je zrovna prototypom širokoramenného kulturistu . Nakoľko je to pre teba motivačné ho tu vidieť ?

 

 



Veľmi. A je to tak, ako hovoríš. Keď nastúpil Phil Heath na pódia, ľudia  o ňom hovorili, že je dobrý, ale nikdy nemá šancu vyhrať Mr. Olympia, pretože je príliš úzky v ramenách. Dnes je na vrchole a motiváciou pre kulturistov ako som ja.

 

 

 

 

Tomáš Tabačiar- Diamond Cup 2016

 

 

 

Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.