TOMÁŠ TABAČIAR - VÍŤAZIŤ JE POCIT K NEZAPLATENIU

Ahoj Tomáš, máš za sebou  profesionálny debut. Môžeš s odstupom času popísať niektoré dojmy ktoré ti utkveli v pamäti ? 

Táto súťaž bola pre mňa skvelým testom. Potreboval som najmä vedieť a vidieť , ako budem vyzerať medzi profesionálmi. S odstupom času už môžem  povedať, že do Chicaga som neprišiel vo svojej top forme, pretože som skúsil nový záver, novým spôsobom, ktorý mne absolútne nevyhovoval . Nefungovalo to podľa predstáv , a preto sa musím vrátiť k svojim obvyklým a overeným postupom.

Niečo sa pre teba osobne zmenilo  tým, že súťažíš medzi  profesionálmi ?

Samozrejme, to sa veľmi zmenilo . Celý spôsob  prípravy v profesionáloch sa úplne líši od prípravy na súťaž v amatéroch a práve v tomto teraz zatiaľ vidím veľké rezervy. Musím v prvom rade zapracovať na svalových objemoch, pretože súperi sú oveľa objemnejší. Tu nestačí byť len vyrysovaný, ale aj objemný, a aby som to dosiahol, chcem tomu prispôsobiť celú svoju prípravu.

Čím môžeš podľa teba zaujať , aká je tvoja  silná stránka a na čom  musíš  najviac zapracovať v porovnaní s konkurenciou ?

Zaujať môžem  svoju pripravenosťou . Na tom som staval medzi  amatérmi a chcem to  preniesť aj medzi profesionálov. Bohužiaľ, toto je presne to, čo mi chýbalo na  súťaži v Chicagu, a to je v súčasnosti prvá vec, ktorú môžem zmeniť tak, aby som bol pre rozhodcov  zaujímavý. Ale ako som už povedal, nebude to stačiť. Mojou silnou stránkou musí byť aj objem svalov, ktoré dokážem dobudovať , pretože 95% mojich súperov je takmer o hlavu menších než ja a pri hmotnosti 212 lb vyzerajú obrovsky.

Zmenila sa stratégia v tom, že plánuješ ísť na niektoré preteky na plnší  a na niektoré menší, ale na suchší ?

Po prvé, musím prísť na každú súťaž 100% pripravený . Či už mám kilo viac alebo menej, nezáleží na tom.

Dávaš teraz na niečo väčší  dôraz , či už v tréningu, strave alebo doplnkoch ?

Myslím si, že toto je neoddeliteľná súčasť a plne sa sústreďujem na všetky tri body mojej prípravy. Tréning , stravu a  doplnky sa snažím držať na 100%

Teba čaká prestížna súťaž EVL 's Prague. Aké umiestnenie by pre teba znamenalo úspech ?

Chcel by som sa dostať do top 10, ale chcem mať lepšiu formu ako v Chicagu a ak bude umiestnenie ešte lepšie, než by som chcel, budem samozrejme o to radšej.

Ty si v Prahe úspešne pretekal ako amatér. Čo by si povedal o organizácii súťaže a môžeš ju porovnať s mnohými súťažami, ktoré si absolvoval vo svojej kariére?

Mám veľmi rád túto súťaž, pretože bola vždy dobre organizovaná a vždy som sa na nej prezentoval v Top forme. Tá súťaž má svetové parametre a aj preto chcem využiť túto príležitosť a zabodovať tu už ako profesionál.

Na ktorú súťaž spomínaš asi úplne najradšej a prečo ?

Existujú dve súťaže, na ktoré spomínam za celú svoju doterajšiu kariéru. Tou prvou sú Majstrovstvá Európy v roku 2010, kedy som sa stal Absolútnym víťazom. Stáť na stupňoch víťazov ako ten najlepší a počúvať svoju národnú hymnu, to je pocit na nezaplatenie. Druhou súťažou je práve Olympia Amateur v Prahe, kde som zvíťazil v kategórii a mal som svoju životnú formu. Tam ma naviac potešilo veľké množstvo fanúšikov, ktorí ma prišli podporiť.

Najväčším lákadlom EVL 's je pre kulturistov možnosť získania Profikarty IFBB. Ty už ju máš a tak mi dovoľ jednu kacírsku otázku. Stojí to za to ?

Od roku 2015 si idem tvrdohlavo za tým jedným. A tým je zisk Pro Card, čo mi nakoniec vyšlo a uspel som. Profi karta sama o sebe bola môj cieľ, takže boj o jej zisk za to určite stál. Avšak, ako sa to bude ďalej vyvíjať, je len na mne, mojich cieľoch a bude zase opäť záležať len na mne, ako toto všetko dokážem naplniť.

V minulom roku kategória do 212 libier nebola , ale tento rok áno, a budeš jedným z účastníkov. Láka ťa súperiť a absolútnou špičkou , ako je FlexLewis, ktorý EVL’s  vyhral niekoľkokrát ?

Práve preto som bojoval o PRO kartu a stojí za to, že ju vlastním. Stáť  na jednej scéne s najlepším z najlepších a bojovať  s nimi o víťazstvo.

Máš obľúbeného pretekára do 212 libier, alebo sleduješ niekoho viac ako ostatných ? A prečo?

Môj obľúbený v 212 je Flex Lewis.

Aké  to je, pozerať dlhé roky na  účastníkov Mr. Olympia a zrazu  stáť vedľa nich a bojovať o postup do tej  súťaže ?

Na túto otázku som už vlastne odpovedal v predchádzajúcej otázke. Je to nepopísateľný  zážitok.

Tvoja  popularita rýchlo rastie , spoliehaš sa na to, že sa to prejaví v hľadisku  v Prahe ?

Budem rád za  každého fanúšika, ktorý príde a podporí ma  na takej dôležitej a prestížnej súťaži . Veľmi odceňujem ich podporu .

Si tiež dobre známy tým, že sa venuješ  rodinnému  životu, máš tri deti. Mnoho mužov oddiaľuje  plánovanie rodiny tým, že sa musí vzdať cvičenia  a kulturistiky. Máš nejaké rady pre týchto ľudí alebo odkaz ?

Súťaženie  v kulturistike je v prvom rade len veľkým koníčkom a rozhodne nič nenahradí rodinu. Na svete neexistuje žiadna taká vec. Vždy som chcel mať deti, bola to moja priorita a nikdy by som túto prioritu neodsúval  iba pre súťaženie . Ale ak máte správneho partnera, môžete úspešne kombinovať šport a šťastnú rodinu.

Ďakujem Tomáš za rozhovor a tešíme sa na teba  v Prahe na EVL’s .

 

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.