TVOJE STEHNÁ SÚ UŽ VEĽA ! TO BY MALO STAČIŤ .

Pred niekoľkými týždňami navštívil ČR jeden z nadčasových velikánov kulturistiky. Viete který ? Ten s tými brutálnymi  nohami. Tom Platz. Legenda. Vraj urobil 23 drepov s 225 kg na jeden záťah. Mal tak vypracované stehná, že by ešte tri roky po svojej poslednej súťaži mohol vychytať amíkom postup do semifinále na olympiáde v Nagane (1998), keby tam nastúpil ako hokejový gólman. Ani Jágr by nič nezmohol a to by tam Tom mohol stať len v plavkách. S tromi percentami podkožného tuku. Nehybne. Obvod jeho stehna sa pohyboval okolo 80 cm. Také to boli betóny. Kam sa na neho hrabem  so svojimi špajdlami s obvodom 63.

Uhol pohľadu

Po konci smeny mi v šatni čumí týpek nad kolená a hovorí: "To už je moc." Tomu som sa síce zasmial, ale nečudujem sa pohľade z jeho pozície. On totiž necvičí s činkami ani závažím. Má široký chrbát, ale podľa mňa objem jeho stehien zaostáva oproti zvyšku tela kvôli tomu, že cvičí len s vlastnou váhou. Na tých workoutových preliezačkách príliš mocných kvadrákov tiež nevidno , takže jeho uhol pohľadu je jasne ovlivněnej. Tak ako ten môj.

Ležím pri vode, cítim ako slnko prehrieva moje kvadrišpajle a tak si nad tým rozmýšľam. Uvedomujem si, ako máme všetci na veľa vecí rozdielný pohľad a ako sa ten pohľad v priebehu života mení. Vnímam to aj tu pri relaxovaní pri vode. Na druhom brehu hľadám nejakú chatku, ktorú by som poznal. Žiadnu nenachádzam. Javia sa mi nejaké menšie. Bol som tu naposledy takmer pred tridsiatimi rokmi. Spoznávam iba  tak most na druhú stranu priehrady. Ale aj ten je kratší . Čím to je ? Vyrástol som. Bol som malý chlapec , nie je divu, že sa mi tu skôr všetko javilo oveľa väčšie, než dnes. Poznáte to tiež ? Vidím to aj na ľuďoch. Spomínam si, ako mi Kevin zo Sám doma pripadal velký , pretože som bol menší. O nějaký  rok neskôr som sa čudoval, že po Marvovi a Harrym hádže tehly malé decko. A v dospelosti to mám podobne. Než som začal cvičiť a rásť, Wesley Snipes mi vo filme Blade pripadal ako jedinec s perfektným svalovým rozvojom. Nabušený  bol pre mňa i Bruce Lee. Bol to každopádne borec, ale dnes sa mi vo svojich filmoch javí nejaký vychrtlý .

Takmer denne sa vidím s borcami , čo v pohode vykonajú drep s štvrtkou tony na chrbte, hmotnosť záťaže pri ich tréningu benčpresu sa blíži dvom metrákom a na ich postavách to ide samozrejme vidieť. Sám som za posledných pár rokov zvýšil telesnú hmotnosť o necelých 40 kíl a na facebooku sledujem väzbičov  z Extrifit tímu. Niet teda divu, že miesto ľudí, ktorí majú rovnaké proporcie ako ja pred šiestimi rokmi, vidím len kostry obalené kožou.

A práve tý  mi hovoria: "Ty už si moc. To už by ti malo stačiť. "Jasné, zaznamenal som určitý rast, a keď mi pár drobcov dnes povie, že to preháňam, tak zajtra už nemám chodiť cvičiť ? Keby to tak fungovalo, tak by ma mal vypočuť borec zlaňujúcí z najvyššej z Adršpašských skál, keby som mu povedal, že to už je moc a že na vyššie skaly by už liezť nemal.

Chcem byť velký , väčší a mať ten zážitok z tvrdosti a napumpovania . Videli ste tie stehná Toma Platza ? Musel mať úžasný pocity, keď mali tie jeho železa maximálnu tvrdosť. Chcel by som ich mať také ako on. Ak sa mi to podarí, je už vec iná (nepodarí :-D), ale neprestanem cvičiť kvôli iným uhlom pohľadov ľudí, ktorí o tom vôbec nič nevedia. Ani kvôli pohľadom tých, ktorí si myslia, že vedia. A to sú mudrci, čo nás zaškatuľkovali do diagnózy bigorexie. Podľa nich máme podobný problém ako anorektičky. A podľa mňa je bigorexia len iný uhol pohľadu.

 

Produkty v článku

Obľúbené EXTRIFIT® Hero

EXTRIFIT® Hero

61,00 € 81,60 €

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.