V PONDELOK SOM ZAČAL , V PIATO KONČÍM , ALE MEDZITÝM NUTNE POTREBUJEM PODPORU ....

Niekedy minulý týždeň som sa dočítal, že mladí sociálni demokrati v Nemecku sa už konečne trochu osmelili a začali nahlas rozprávať, o čom má vlhké sny každý kovaný ľavičiar. Totiž že by bolo treba sa pozrieť na zúbok spoluobčanom, či takto náhodou nemajú viac bytov ako jeden, lebo  mladí socialisti potom majú drahý nájom a nezostávajú im peniaze na lístky ekobusom  za nejakou tou demoškou. A keď už budú robiť tú inventúru cudzieho majetku, že by rovno žmurkli na zúbok samotnému BMW a tak trošičku by ho znárodnili, čo je taký milý výraz pre čorku vo veľkom, čo si nechali patentovať o pár generácií starší ľavičiari. K nim sa pridávajú červený , čo sa medzitým prezliekli do Zelenej a v rámci záchrany planéty chcú dvíhať dane za všetko, čo sa pohybuje, takže všetci nakoniec budeme jazdiť rikšou. Skrátka, socializmus je medzi mládežou zasa IN a ide nám pomaličky do módy. Uff, to som si vydýchol, pretože ako sme na tom pretekárskom okruhu kapitalizmu mali furt doháňať ten Západ, tak sa ukazuje, že len stačilo trochu počkať a on nás vlastne dobehol sám. U nás socializmus totiž z módy nikdy nevyšiel ...

... Stačilo sa mrknúť do diskusie pod fotkou, na ktorej  sme vyfotený , ako nesieme darčeky našej niekoľkonásobnej  Zlatoslavičke  Lucii Bílej a jej priateľovi Radkovi Filipimu. Možno teraz čakáte detailný popis interiéru, počet lokajov a iných služobných a obsah odpadkového koša, ale to prenechám kolegom z Blesku a iných podobne serióznych plátkov. My sme tam len prišli na pozvanie pani Lucie a Radka, lebo Radek dlhodobo cvičí, užíva Extrifit, baví ho Extrifit a Lucia cvičí síce krátkodobo, no o to intenzívnejšie a s jasným cieľom. S akým, to si necháme napríklad na niekedy inokedy, každopádne sme boli oslovený s tým, či jej  s tým cieľom dokážeme pomôcť. Extrifit ? Lucce Biele ? Tvl .. Jasán !! Teraz to asi znie, že som nejaký kovaný fanda, čo si ráno pri obliekaní  dudre Neposlušné tenisky ja mám, pri venčení psa v parku Láska je láska, v hlave mi naskakuje melódie Rúra zakaždým, keď sa chystá manželka variť a po večeroch sa štylizuje za Draculu. (I keď piť ľuďom krv mi ide). Ehmm, nie je to úplne tak. Preferujem predsa len iný žáner, ale stretnutie s niekým, kto sa dokáže na totálnej  špičke v obore udržať bez výkyvov cez 30 rokov, mi bezpečne vyrobí knedlík v krku počas sekundy, či už je ten odbor akýkoľvek. Ak sa teda nejedná napríklad o odbor nájomných vrážd, to by som mal knedlík razom inde. Každopádne myslím, že šefik to má podobne, a tak logicky nechcel prísť naprázdno . Takže sme nabrali plný kufor kombíku.

A potom už nám otvorila tá pani z televízie, my sa šefik sme sa  nepozorovane štuchali  lakťami  (tvl..Bílá, videl si ju ?, fakt Biela, tvl ..), spoločne sa odfotili, potom sa príjemne rozprávali, na oplátku sme si zase my odviezli darčeky a hlavne zážitok, že to je suprženská a že to asi nehrá, keď je v tej  televízii taká  fajn. No a potom si šli každý po svojich .. Večer dala na svoj IG Lucie Bílá tú spoločnú fotku s poďakovaním za návštevu, čo nás zahrialo pri srdci a ja som to  klasicky zdieľal  na náš IG a FCB profil a už to išlo ...

... Najskôr sprďák za igelitky, lebo  sme zabudli, že je tá nová móda ohľadom toho zachraňovania planéty. Tu musím spätne napísať, že som osobne vytipoval veľa igelitiek, u ktorých som pojal podozrenie, že by mohli udusiť Nema, alebo by ich mohla zožrať kosatka Willy a tie som vzal späť a doteraz sa mi váľajú v kufri. Sľubujem, že pre nich nájdem ekovyužitie . Možno  ich budem využívať na odchyt moču, až môj mechúr bude vynikať elasticitou spráchnivetého  dreva a ja sa opäť ocitnem v piatok popoludní na Južnej spojke. No a vzápätí sprďák za to, prečo jej to ako vozíme, keď má predsa prachov dosť. A že si to môže kúpiť. A že to je nespravodlivé . A suverénne najviac lajkov, asi sto, nazbieral príspevok, prečo to radšej nedáme nejakému mladému začínajúcemu chalanovi ?

Takže ako som napísal na začiatku, starostlivosť o majetok druhých tu máme tiež . Roky . Ale ok, poďme sa o tom pobaviť. V prvom rade je Extrifit generálnym partnerom Zväzu kulturistiky a Fitness, takže dáva doplnky dokonca aj na Fitness detí, (čo by som najradšej zrušil, ale som na Zväze v menšine), na dorastencov mladších  i starších  až po juniorov atd ... Čiže áno , dávame  doplnky mladým začínajúcim chalanom aj dievčatám. No a potom tu máme ešte každoročný  projekt Odmena za výsledok. To je unikátny vec, ktorú tu robí len Extrifit, kedy medailistom v dorastu alebo juniorom vracia 50 -100% investície do doplnkov výživy, ktoré použili vo svojich prípravách. Takže áno , Extrifit dáva doplnky stále ešte začínajúcim a možno aj nádejným mladým chalanom a dievčatám.

No ale vy by ste asi radi počuli, že by sme tie tašky mali dať nejakému Jožkovi, čo práve začal cvičiť a bol by strašne rád dobrý, akurát nemá lóve , že áno ? Hmm, a prečo by to mal niekto robiť ? Z obrovského počtu dorastencov a juniorov, ktorých  sme tento rok videli na pódiách, ich za desať rokov uvidíme zbierať medaily maximálne 5. Sponzorovať chalana, čo v šestnástich začal, v sedemnástich sa zamiloval a v osemnástich skončil, je hlúposť. Ale to, že si niekto začne vzájomne trieť prirodzenie nie je to najväčšie úskalie . Tým je prechod z maminej náruče do vlastného života, akokoľvek je dnes teda veľmi  oneskorený. Je sakra rozdiel, zarábať, hodiť  rodičom pár stoviek na jedlo a prispieť na nájom a zvyšok minúť za koníčky, alebo zarábať a platiť celý nájom, všetko jedlo, všetku elektriku, všetku vodu, všetko jedlo, celú opravu práčky, všetko ... no je to tak depresívne, že už to ani písať nechcem. Tu je úmrtnosť kulturistických ambícií vyššie ako pri vylodení v Normandii.

Ale po tom všetkom ma úplne najviac zaráža tá myšlienka, že niekto začne cvičiť a mal by ho hneď niekto podporiť ... Nechápem. Nechcem, aby som znel, ako že mám  600 rokov, alebo tak nejako, ale keď som začínal, nebol facebook, Instagram a tieto srajdy. Ostatne nebol ani mobil. Takže jediný dôvod, prečo si chodil cvičiť, bol ten, pretože ťa to jednoducho bavilo. Miloval si ten pocit napumpovania , to chvíľkové opojenie z veľkosti svalovej hmoty. To, že sa pomaly, ale iste začínaš odlišovať od ostatných, že ťa ľudia začínajú vnímať inak a že sa ti dostáva väčšieho rešpektu okolia. To všetko tvorilo vzťah k tomu športu a k tomu životnému štýlu. Partia spriaznených duší okolo a komunita, kde sa vzájomne súperilo. Niekto začal, aby už nebol ako stoh slamy , iný zase tlustoprd, iný zase chcel lepšie baliť dievčatá . Ale všetci to robili pre seba a len a len im to prinášalo radosť. Verím, že to tak je u väčšiny ľudí doteraz. Ale ak niekto začína s tým, že ho má iný podporiť inak ... Inak čo ? Vykašle sa na to ...?

Viete, ja kulturistiku milujem, ale faktom je, že svet sa bez ďalšieho kulturistu pokojne zaobíde. Nenapadá ma jediná situácia, keď by sa niekto zamyslel a povedal by si, tak a teraz by mi  helfnul nejaký pekný pohľad na cudzí  naleštený biceps. Zato ma napadá hromada situácií, kedy si človek povie, že by mu helfnul maliar izieb, mäsiar, inštalatér, alebo že by si zašiel niekam za kultúrou. Trebárs na muzikál s Bílou . Kulturistiku proste robíme hlavne pre seba a ak sa nájde nejaký blázon, čo vám na to pridá, radujte sa, lebo  takých je málo.

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.