VOJTO KORITENSKÝ - MUSÍŠ TO MAŤ V HLAVE ZROVNANÉ 2. ČASŤ

Pokračovanie rozhovoru ....

Vrátim sa ešte k tým česko-slovenským súbojom. Motivuje ťa to viac, keď si môžeš zmerať sily s tuzemskou špičkou ?

Skôr som rád, že tam sme a že sa tam takto stretneme. Odsúťaží  sa a ideme spoločne na večeru, na pivo, je to jednoducho oveľa príjemnejšie, než keď tam si sám. Každopádne je to celkom unikát, že sa v Amerike na profi súťaži zíde toľko ľudí z tak malého regiónu, ako je Česko a Slovensko. Súťaží tam Milan, Tomáš Tabačiar, Tomáš Kašpar vo velkých, Andrej, Honza Kubík ... No ale ten tam išiel hlavne na ryby a na výlet. Ten to pretekanie má úplne na pohodu. No ale zober si to, koľko ľudí tam majú Nemci, že  ? Nikoho.

Keď si spomenul Honzu Kubíka, ten to potom na webe v diskusiách trochu schytal za tento prístup. Čo si o tom myslíš ty ?

Nikto z tých ľudí mu na to nedá ani korunu. Je to absolútne jeho vec, ako sa k tomu pretekaniu postaví. Honza to má hodené úplne na pohodu, ako koníček, chce si užiť preteky a celý ten výlet do Ameriky. A tak by to malo byť, nie ?

Asi áno , každopádne, u teba už ďalší pokus na postup na tohtoročnú Olympiu nebude, že ?

Nie, to nie. Posledná šanca je teraz v Tampe, kam už ale nejdem. Už by mne nechýbali dva body, ale štyri, bude to veľmi  našlapané a navyše už ani nedržím diétu. Takže tento rok sa Olympia nekoná, bohužiaľ.

Aký je teda ďalší plán ?

Plán je, že pôjdem až v roku 2018. Určite pretekať chcem, chuť mi nechýba, takže sa pripravím hneď na nejaké prvé preteky roku 2018.

Na EVL 's showdown ťa teda zase neuvidíme ? Nemrzí ťa to ?

Uvidíte. Na stánku. Ale áno , jasne že ma to celkom mrzí, že tam nebudem pretekať. Veľmi  dlho som o tom premýšľal, rozoberal to s Tomášom, ako to urobiť, ale ... To telo už je unavené. Po tých posledných pretekoch si požiadalo  o pauzu, pretože úplne nefungovalo, ako malo. Ja som taky unavený ako psychicky, tak finančne, pretože aj keď vďaka Extrifit môžem pretekať, mám preplatené letenky a pobyt, ale napriek tomu tam jednoducho nejaké koruny necháš. Musíš sa najesť, niečo si kúpiš a tak. Udržiavať sa 4 mesiace v špičkovej forme sa odrazí aj na penaženke , takže držať ešte 2 mesiace diétu, odísť jedny preteky a potom zase dlho nič, to je jednoducho nerealizovateľné . Samozrejme, keby som postúpil na Olympiu, je to niečo úplne iné, to tie dva týždne ešte vydržíš, ale takto sa to budem snažiť vynahradiť všetkým fanúšikom na stánku Extrifit. Myslím, že nebudú ľutovať.

Sezona teda pre teba skončila a nastúpil si rovno do objemovky ?

Takú ľahšiu, ľahučké objemovku som nasadil. Neplánuju nejaké brutálne kilá nahor. Mám nejakých 400 gramov sacharidov na deň, do toho sem tam vložím nejakú dobrotu, na ktorú mám chuť, a ono to ide stále hore. Ako to telo bolo teraz dlho hladné, tak to krásne lezie hore. Mám momentálne nejakých 98 kíl, tak to nechám zatiaľ takto . Nechcem hneď teraz po súťažiach skákať do nejakých prežieračiek . Počkám ešte tak mesiac a potom to trochu najem.

Zmenila sa nejako skladba doplnkov ?

Najväčšou zmenou je to, že teraz skoro neužívam proteín. Asi každý vie, že pijem po tréningu Hydro 77, alebo Super Hydro DH32, ale to som teraz vymenil za Go Pro30 a náramne sa na to teším vždy. To je tak strašne dobré ! Ako Hydro, alebo proteíny fajn, ale to Go Pro je tak príjemne sladučké , že sa na neho tak strašne teším vždy. Taká sladká odmena po tréningu. Takže namiesto proteínov teraz pôjdem Gainery, inak Glutamín, aminokyseliny, vitamíny to je furt rovnaké. Inak som nasadil kĺbovú výživu Flexain, pretože som mal teraz problémy s ramenom. Bol som s tým aj u doktorky a zistila mi, že mám vyhodený kĺb , takže mi to nahadzoval späť, ale mám tam ešte nejaké úpony chytené. Flexain vlastne beriem na odporúčanie doktorky, ktorá mi sama povedala, nech tam toho ládujem  fest. A tiež mi povedala, že už nikdy nesmiem prestať cvičiť. Takže som ju povedal, že pekne ďakujem. (Smiech) Povedala mi, že tie svaly drží ten kĺb na tesno pri sebe a že sa mám vykašľať na nejaký obstreky, pretože to sú kortikoidy, a keby tie svaly povolili, môže sa stať nejaký úraz. Takže mám od doktorky nakázané cvičiť, cvičiť, cvičiť. Nie nejaký nezmysly s váhama, čo už rovnako nerobím, ale trochu s rozumom.

Ako posledné by ma zaujímala téma On the Top. Kanál, na ktorom bežal On The Top je zrušený. Prečo ?

Posledný diel sme natočili niekedy pred tou Aljaškou, čo je mesiac a potom You Tube zablokoval kanál, kde ten seriál bežal. Dôvod bol ten, že boli opakovane porušené nejaké podmienky pre zdieľanie nevhodného obsahu, čo je nám skutočne záhadou. Nie som si vedomý, že by tam bolo niečo nevhodné  ​​takže toto sa momentálne rieši priamo na centrále českého You Tube v Prahe. Posledná informácia je tá, že by to za týždeň malo byť sprevádzkované. Ale bez ohľadu na to, či to pustia alebo nie, založíme nový kanál, ktorý sa bude volať Vojta Koritenský- On the Top, alebo niečo také a tam budú postupne nahádzané všetky videá On the Top. Teraz cez víkend som už točil nový diel, kde sa vrátim ešte k tým pretekom  na Alijaške, pretože mám dosť doposiaľ nepublikovaného materiálu, určite sa vrátim k tomu, čo sa stalo a ešte raz to vysvetlím a začneme sa venovať novej sezóne. Materiálu bude dosť, máme pred sebou spoločné nakrúcanie s Teamom, Extrifit Day, EVL 's a samozrejme tu moju objemovku a tak. Takže sa nebojte, ide sa ďalej.

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.