VÝHODNÁ CENA ? A ČO TO PROSÍM JE ?

Ešte nám ten nečas  poriadne ani nezačal a už mi to lezie na nervy. Správne, hovorím o počasí. Pochmúrne, sychravo a všeobjímajúca depresia. Nie nadarmo sú dušičky, kedy máme k mŕtvym o niečo bližšie, práve v tomto období. A ak si myslíte, že sa to nejako radikálne zmení, akonáhle napadne biely sneh, nenechajte sa vysmiať. Ráno, vystresovaný z toho, že nestíhate do práce, budete ešte naviac odpratávať sneh z auta, len preto, aby ste vzápätí zistili, že je susedove. Medzitým vám ten biely  bordel bude padať za krk, skrehnuté prsty by ste si najradšej amputovali a vaše fialové pery budú drviť jeden vulgarizmus za druhým. Ale úplne zo všetkého, a to mi všetci majitelia malej  hávede istoiste potvrdia, je obliekanie detí do škôlky. Nahádžeme na seba handry, pustíte sa do tohto šialeného úkonu a po obutej prvej topánke sa môžete ísť prezliecť znova, lebo  vám tečú prúdy potu smerom k análnemu otvoru. Po druhej už kolabuje horúčavou, dieťa tiež , ste na pokraji kolapsu a tešíte sa na popoludňajšie supersérie drepov s legpress, u ktorej si báječne oddýchnete. Mokrý vybehnete do prostredia, kde vládne chlad, vlhko a nevľúdne počasie, takže prechladnete  a o pár dní neskôr zomriete.

Ale hrozba istej smrti nie je to jediné, čo ma oveľa viac priťahuje k letu ako k zime. Sú to tiež  srandovné historky v televíznych správach. Zakaždým v nich figurujú nejakí nešťastníci, ktorý  rozprávajú , ako dali cestovnej kancelárii Ferdo travel 3256 korún za štvorčlenný zájazd do Grécka a potom boli trochu sklamaný tým, že Dimitrakis Syfilikis nevyprázdňoval   suchý záchod a miesto sľubovaného výhľadu na more pozerali na prevádzku miestnu krčmu . Sklamaný, vážne? To ešte stále niekto nechápe, že všetko má svoju cenu ? Zrejme nie. Neustále sa rodia nový a nový ľudia, ktorý si myslia, že keď obvyklá cena za zájazd v budove, ktoré je vhodná aj pre ubytovanie ľudí, s výhľadom, po ktorom vás nebudú prenasledovať nočné mory, činí násobok ich rozpočtu, tak oni objavili svätý grál s nápisom výhodná cena. Lenže niečo ako výhodná cena neexistuje. Dám ďalší príklad.

Taká Dacia Logan je často označovaná ako výhodná kúpa. Čiastočne by sa dalo súhlasiť. Za pár korún dostanete vozidlo, v ktorom je hromada priestoru, má volant, nejaké páčky, štyri kolesá a motor. Skvelá kúpa. Avšak len do doby, keď nepotrebujete ísť aj do kopca, pretože potom je lepšie vystúpiť a trochu akcelerácii pomôcť zatlačením. Ale späť do toho nesadajte, pretože Logan má brzdy vymiesené zo zmesi blata a lístia a cestou z kopca zhrdzavejú . Takže výhodná kúpa je to v prípade, že potrebujete jazdiť len po rovine, alebo zháňate trochu komfortnejšiu búdu pre psa.

A to isté platí napríklad pre šunku, keď jedna stojí 4 koruny desať deka a vyrába sa z pilín, kdežto druhá z mäsa a to isté množstvo stojí dvacku. A tiež pre handry, keď niektoré sú lacnejšie ako holuby z nosa a vyrábajú sa z  plastových fliaš a rovnako tak sajú pot, kdežto druhé sú bio a super  a drahé a tak môžeme pokračovať do nekonečna, len preto, aby sme zase dospeli k tomu, že takzvane výhodná cena je blbosť. Je len nízka cena, pretože výrobok je šmejd , alebo cena, ktorá vyjadruje kvalitu. Ak teda nepijete proteíny. Tam, ako sa zdá, táto raz daná pravda zrejme neplatí.

Inak si neviem vysvetliť, prečo niekto jasá nad tým, že možno kúpiť dvojkilovku proteínu za štyri stovky. Takže zatiaľ čo sa  chechtáme hlupákom , čo si myslia, že kúpili pobyt v štvorhviezdičkovom hotely  pri mori za cenu troch žemlí a balíka cukríkov,  namiesto smiechu berieme túto informáciu úplne vážne. Samozrejme, že sa dá kúpiť proteín za túto cenu. Číňania nemajú nič iné na práci, než posielať maily s informáciou, že "pane, chcem vám ponúkať proteín z oblasti Čeng Pio Phu, kde naša vláda vykonávať výskum na hnojivá z jadrový spad, ale vy nebáť sa, naš surovina je perfekt, vaš zákazník nepoznať nič a super price pre vas pane štyri koruny za kilo. a ak vy chcieť, pán Li namaľovať vám pekný obrazek certifikácie a pani Wo doplniť hodnoty aké vy chcieť a navyše poslať vrece ryže. " A veľa mudrcov túto ponuku využije, nakúpi, presype z jedného vreca s čínskym znakom do ďalších dvoch, jedného s označením super CFM DH 54 WHEY 110% HYDRO Izolát a do druhého s označenie GAINER brutal mass big. Predaj sa ide z garáže a super  cenovka je na svete.

Alebo je tu modrobiela firma, a modrobielou ja mám rád, pretože sú to farby Bielych tigrov Liberec, a ešte radšej ju majú zjavne Brňáci asi kvôli Kométe, ktorá na to ide superfikane. Na svojom obale rovno napíše, že obsah proteínu sa môže líšiť až o +/- 15% od deklarovanej hodnoty. Čo je samozrejme vždy mínus, pretože plus by znamenalo viac proteínu a mínus pre zisk značky. Super nápad, akurát trochu ojeb. Vlastne mi nie je moc dobre jasné, ako taká firma môže fungovať v prostredí kulturistiky a fitness, ktoré si zakladá na precíznom počítaní živín, jednotlivých nutričných hodnôt a odchýlky v rádoch desiatkach percent sú smrteľným kulturistickými hriechom, čiže porušenie diéty. Ja viem, ide o prachy, ktorých nie je nikdy dosť. Lenže stojí tých niekoľko málo ušetrených korún za to, piť proteín pochybnej kvality, s nedohledatelnými hodnotami, bez akýchkoľvek tráviacich enzýmov a úplne neochutené, takže humus? Tý správny tvrďáci, väčšinou tý, ktorých  spoznáte v posilňovni po čuchu, lebo voňajú  zhruba rovnako, ako chutí nespracovaný proteín, radi píšu, že proteín predsa nepiješ kvôli chuti. Že stačí zapchať nos, hodiť exáka do krku a prehltnúť. Lenže problém je v tom, že k správnemu procesu trávenia je potreba jedlo požuť, kedy za pomoci enzýmu - amylázy, obsiahnutého v slinách, začína štiepenie škrobov / sacharidov / na jednoduché cukry. Následne sa potrava dostáva cez hltan do pažeráka a ďalej do žalúdka. V pažeráku začína zložitý proces nazývaný peristaltika, potom to ide  do žalúdka, kde sa strava premiešava so žalúdočnou šťavou, ktorá obsahuje predovšetkým kyselinu soľnú, enzýmy pepsín, chymozínu a lipázu atdatd, až je z toho nakoniec to nepekné veľdielo. Koktail samozrejme nehryzie a to je dôvod, prečo sa do proteínov pridávajú tie isté tráviace enzýmy. Neochutené, nespracované proteíny nič také samozrejme neobsahujú, takže exákom to môže začať a zároveň aj skončiť. Takže stále sa bavíme o tom istom. Za málo peňazí kúpite leda šmejd , je mi ľúto a nie nadarmo sa vžil citát, tuším, že Rottshildov, o tom, že nie je taký bohatý, aby si mohol kupovať lacné veci. A fakt je ten, že keby sa tým veľakrát riadili naši rozhorčený  chudobný, boli by možno chudobný o poznanie menej ...

P.S. Ale predsa len jednu výhodnú kúpu poznám. Zakaždým, keď idem do Bulharska, kúpim si Fejkové ponožky slávnych značiek Nike, Adidas, Puma. A sú vážne kvalitné. Možno preto, že ich  šijou poctivo v Bulharsku a nie deti v Bangladéži, ktoré do práce pre tieto  koncerny naháňajú deväťchvostovou  mačkou. To je jediná výhodná kúpa, čo poznám. Avšak za predpokladu, že sa budete tváriť, že máte originál. Inak sú drahé ako každé iné.

 

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.