VÝMYK MI JE NA NIČ FUNKČNÝ ŠĽACHOVCI , RADŠEJ BUDEM FUNIEŤ

Už roky tápem  nad slovom funkčné. Mám rád funkčné veci. Trebárs keď stlačím tlačítko v aute, zíde mi okienko, som celkom spokojný, že to tlačidlo je funkčné. Hoci to na ňom nie je napísané. Akosi to očakávate. Ale na niektorej  bielizni to napísané napríklad je . Takže by som očakával, že bude odolávať hnedej diaľnici na koncových svetlách, ale ono ide iba o to, že sa v tom potíte len ako človek a nie ako prasa. Iné zase dokáže funkčne vytvarovať telo aj rybe v aspiku. Napriek tomu si myslím, že ich najväčšou  funkciou je, že nebudem nahý.

A o to práve ide. Keď niekde narazím na pojem funkčný tréning, akosi vychádzam z toho, že je vykonávaný svalmi , ktoré svojou funkciu plnia . Tj., Že pohybujú rôznymi časťami vášho tela. Takže ide asi o to, tie funkčné svaly ešte viac zfunkčnit. A pretože možno nie som sám, kto tomu tak úplne nerozumie, treba to nejako priblížiť, najlepšie vymedzením sa proti normálnemu posilňovanie. Takže funkčný tréning je vraj o tom, že budete mať svaly, ale nie ako tí kulturisti, lebo tý sú naskrz nefunkčné. Mohutná postava je zlo a synonymom pre nefunkčný pohybový aparát je svalovec . Ale vážne to tak je ?

Čo to vlastne znamená mať funkčné a praktické svalstvo ? Chápem, že pred niekoľkými stovkami a tisíckami rokov by sa vám praktická funkčnosť svalov Jana Železného pri hode oštepom hodila pri zháňaní potravy, ale dnes prídete pred supermarket, vyvalíte sa z auta a pomalým  krokom idete uloviť nejaké to zmrazené a naporciované kurča. Je tiež rozhodne fajn vedieť zabehnúť krátku vzdialenosť rýchlosťou metelesku blesku, ale ja si márne vybavujem okamih, kedy by som musel nejako výraznejšie rozpohybovať kolená v pohyb, vzdialene evokujúci beh. Ak vám ujde niečo z vozového parku MHD, v civilizácii sa toho zas tak moc nedeje. Za chvíľku príjde niečo iné. Praktickej  schopnosti ovládať hokejku a puk už neprikladáme vôbec žiadny význam, okrem toho, že v prípade nadpriemerného zvládnutia tejto zručnosti už do konca života nemusíte vykonávať praktický pohyb už takmer nikdy. A toto všetko dohromady je stále ešte praktickejšie, než schopnosť urobiť pekný výmyk .

Ale viem, na čo naráža väčšina šlachovcov , emotívne bojujúcich za svoje kúsky na železnej tyči. Totiž keď ste veľký , funíte po schodoch , funíte často aj v kine, funíte aj pri sexe a predstava, že budete funieť aj na nejakej úplne zbytočnej prechádzke, nekompromisne útočiacej na polohu ručičky na vašej váhe je vám zo srdca protivná. Nebehám. Osobne nechápem, prečo by ste to v dobe automobilizmu mali robiť, ale rozumiem, že tento detail môže nejaký puntičkár nadhodiť. Furt len ​​žeriete. Z časti preto, že proti šlachovcom  nie ste leniví. Nie ste leniví sa poriadne nažrať. Atď atď ...

Jednoducho, niečo by sa na kulturistov určite našlo, to je jasné, ale že by to bolo nejako extra nepraktické ? Alebo nedajbože nefunkčné ? To asi nie. Naopak, ja vám predložím, niekoľko rýdzo praktických dôvodov prečo prevádzkovať kulturistiku. A tieto dôvody sa vám budú sakramentsky hodiť v osobnom živote. Nebudeme sa zaoberať absolútnou kulturistickú špičkou, ktorým neprakticky nefunkčná postava zaplatila odporne nepraktické Lamborghiny Aventador, alebo napodobeninu nejakého gotického hradu aj s priľahlým parkom. Pozrieme sa na výhody mohutnej 90 kg + vážiacej postavy v bežnom pracovnom a osobnom živote.

Získate železnú disciplínu.

Nie je v kulturistike nič dôležitejšie, mimo výrazného talentu, než disciplína a vôľa. Kulturistika sa skladá z kamienkov mozaiky ako je dobrá strava, kvalitný tréning a životospráva. Ale nie na mesiac, pol roka, alebo rok. Je to dlhodobý a hlavne dennodenné proces. Bez ohľadu, či máte v diéte chuť na pizzu, párky, alebo čokoládu. Neúspešný človek podľahne, šampión vydrží. Je jedno, či je 35 stupňov v tieni, alebo -15 pri čakaní na zastávke. Na tréning sa musí. Chápem, že odchádzať z rozprúdenej  zábavy je srdcervúce, ale ponocovanie do rána s výhľadom na to, že váš nasledujúci tréning asi za moc stať nebude, vás k víťazstvu na súťaži rozhodne nepriblíži. Toto a mnohé iné príhody formujú váš charakter, vašu vôľu  a sebadisciplínu, ako nič iné na svete. A tieto vlastnosti sa vám raz budú náramne hodiť aj pri vašom pracovnom nasadení.

Prinesie vám rešpekt.

Je to tak, mohutná postava prináša rešpekt viac než čokoľvek iné. A teraz nehovorím o nejakom tupom hlúpom rešpekte, ktorý je skôr strachom z toho, čo vám ten nabuchaný  magor vykoná. Hovorím o kultivovanom rokovaní s ľuďmi. Tento stav je všeobecne známy. Vysokí a mohutný ľudia majú v rokovaní so svojimi menej obdarenými kolegami psychologickú výhodu. Možno je to nefér, možno by vysokí ľudia mali chodiť v podrepe, aby nediskriminovali menších , ale sťažujte sa u pani prírody, čo zariadila tieto pudy, ktoré chcú naši socialisti silou mocou potlačiť.

Avšak všimli ste si, ako sú v predvolebných debatách rečníci rovnako vysoký ? Ako to ? Nuž, to je preto, že za rečníckymi pultíky je stupienok, ktorý eliminuje výškový rozdiel a dbá na to, aby vyradil túto psychologickú prevahu jedného z kandidátov. U svalnato mohutnej postavy je to to isté. S tým rozdielom, že tu nikomu žiadny stupienok nepomôže. Vaše slová budú mať razom dôraznejšiu  váhu, vaše myšlienky budú vnímané intenzívnejšie a toto vás môže vcelku rýchlo katapultovať do pozície lídra pracovného kolektívu. Pokiaľ teda nebudete trepať  nejaké nezmysly.

Pomôže vám na pracovnom trhu.

Jasne, hovorím o najrôznejších bezpečnostných zložkách od vyhadzovačov cez políciu až po armádu. Tiež je v dnešnej dobe v kurze pomoc  exekútorom , všelijaké ochranky atď ... Áno, spoločenská prestíž býva silne kolísavá, ale v dnešnej dobe, je každá zručnosť, ktorá vám rozšíri pracovný trh, dobrá. A ja ako daňový poplatník radšej uvidím v radoch Mestskej polície poriadne urobeného chlapíka , ako 70-kilového suchára . Hoci by to bol napríklad Majster sveta vo  funkčnej rychlochôdzi.

Získate pozornosť

Kedykoľvek vstúpite do priestoru zdieľaného s ostatnými ľuďmi, počítajte s tým, že si vás každý všimne. Čo všimne ! Zapamätá si vás. Blbé to je v okamihu, keď sa chcete producírovat niekde s milenkou. Ale v ostatných prípadoch to má len pozitívne dôsledky. Keď tentokrát vynechám pracovný priestor, tak výhoda spočíva v nadväzovaní kontaktov. Áno, hovorím teraz o dievčatách. Asi ste sa niekedy niekde dočítali, že veľké svaly sa dievčatám hnusia . Bohužiaľ, niektorým áno. Tie sú však plne vykompenzované skupinou dievčat, ktoré po vás naopak pôjdu ako osa po cukríku . A to len kvôli tomu, že máte svaly. Najhoršie na tom je, že obe tieto množiny sú tvorené spravidla totálnymi blbkami. Tým normálnym dievčatám je totiž úplne ukradnuté, ako vyzeráte. U tých si to musíte odmakat charizmou a hubou. Teda ehmm, verbálnymi schopnosťami som chcel povedať. Ale aj u tých máte istú výhodu, lebo ako sme si povedali na začiatku odseku, je jednoduchšie, keď niekoho oslovíte s vedomím, že o vás niekoľkokrát zavadil okom, než vtierať  sa do priazne osobe, ktorá o vašej existencii nemá ani páru.

Zaujmete

Tento bod je v podstate pokračovaním predchádzajúceho odseku, len sa presunieme do profesijnej oblasti. V dnešnej dobe už bohužiaľ to, že niečo viete a poznáte, neznamená automaticky zaistené pracovné miesto. Pretože ľudí, čo niečo poznajú a vedia, sa zídu v prijímacom pohovore 3-4. A potom sa tam vyskytne ďalších 15 ľudí, čo predstiera, že niečo vie a niečo pozná. A niektorým to predstieranie ide pekelne dobre. Stačí sa pozrieť do parlamentu, tam je predstieračov  hneď 200 pohromade.

Ak teda poznáte nejakého personalistu, spýtajte sa ho, čo je na pracovnom pohovore najdôležitejšie. Ja som to urobil. Odpoveď znie: Vedieť zaujať. Bingo ! Toto je ten najväčší bonus mohutnej postavy. Schopnosť zaujať. A to dokážete. To, ako si budete počínať ďalej, už nemá s vašimi fyzickými prednosťami nič spoločné, ale až personalista bude triediť , koho pošle do ďalšieho kola, garantujem vám, že si určite spomenie na "toho urobeného " Ale ak nebudete mať v súlade s telom tiež funkčný mozog, možno to zaujatie bude v súvislosti s vetou "toho urobeného  už nechcem nikdy vidieť"

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.