Diéta? Ani nie, ale mizerného výhľadu na váš penis vás zbaví určite

Existujú dve neklamné známky toho, že starnete. Tou prvou je situácia, keď jedinou reakciou vášho potomka na osvedčené vtipy, ktoré ešte nedávno zabezpečili obrovské  záchvaty smiechu, je obyčajné významne zdvihnutie obočia a s nemenej významným, ľahko opovržlivým, výrazom v tvári. Druhým ukazovateľom je, keď vás médiá svojím článkom zaradia do škatuľky "staršej generácie".

To sa nedávno podarilo portálu idnes, ktorý zverejňuje akýsi seriál o YouTuberoch , pričom začal svoj pilotný diel nadpisom "Staršia generácia YouTuberov  nepochopí". Nemôžem než súhlasiť. A tým sa zaradiť do fronty na škatuľku. Ale na rozdiel od pokračovania nadpisu, ktorý znel: "Nemá k tomu ochotu", ja sa tomu snažím prísť na kĺb. A musím sa pochváliť, že mi to ide dobre. Trebárs už rozumiem tomu, prečo je zábavné pozerať na tlsťocha , ktorý si na hlavu strieka šľahačku. Je to totiž rovnaké, ako keď sa naši dedovia rehotali pri  filmoch s Chaplinom, ktorých scenár sa skladal z kĺzania po banánových šupkách a hádzania  tort do tváre.

Tiež už chápem to, prečo moja dcéra pozerá na o niekoľko málo rokov staršie decko, ktoré si zvládne namaľovať pusu o niečo lepšie ako klaun. To ju kvalifikuje v očiach dievčenských adolescentov do úlohy experta, ktorým je vyvedie  nástrah varietného líčenia, pretože na mamičkovské rady nie je zatiaľ priestor a chuť ani z jednej strany barikády. Čiže doposiaľ sa ohavnému označeniu staršej generácie úspešne vzdorujem . Ale márne. Spadnem do nepochopenia obľúbenosti YouTuberov  ihneď potom, čo narazím na sporťáckych YouTuberov .

Vážne mi nejde na rozum, prečo o športe hovorí niekto, kto onen šport v podstate nerobí a diváci ho pritom berú vážne. To je ako keby som radil ja ako sa stať Jágrom, či Pastrňákom, pretože viem prejsť klzisko s hokejkou v ruke, zabrzdiť a keď pánboh dá a nestačí mi nikto uhnúť, dokonca aj niekoho naraziť na mantinel. Toto asi vážne nepochopím, takže som starec . Ale ešte nie je tak zle. V ten istý deň som sa dočítal o Morganovi Freemanovi, že slávnym sa stal až v 56 rokoch a teraz je na roztrhanie. To sa mi uľavilo, lebo som mal za to, že v tom čase by som sa mal už pomaly obzerať po notárovi . Lenže, ako sa zdá, na slávu mám ešte more času. A tiež sa zdá, že ma nakoniec snáď ešte stretne. Doba tomu praje.


Všetky tie siete a záľuba v reality šou dokážu vyprodukovať záujem, o aký sa nikomu pred pár rokmi ani nesnívalo. Taký Kajínek by možno  rád dožil niekde v ústraní, ale teraz chudák nevie, do akého rozhovoru skôr skočiť, lebo  obecenstvo si žiada veselé historky zo života dvojnásobného vraha. Na túto kariéru sa ale tak úplne nechystám a tak mi bohato stačí facebook, kde využívam momentálneho kultu oslavy priemernosti, aby som sa ešte na pár rokov vybral  na výslnie popularity. A darí sa mi to. Od tej doby, čo som tam narcistický vylepil vyššie uvedenú fotku svojej súčasnej fazóny, ktorá je na hony vzdialená môjmu výkonnostnému vrcholu, stál som za uplynulých 14 dní na viacerých spoločných fotografiách, než za 14 rokov pretekania. Asi je to tým, špičková výkonnosť už nie je IN, stačí obyčajný podpriemer a pár tehličiek na bruchu. A to spĺňam vrchovato. A preto aj ja momentálne napodiv odpovedám na otázky, týkajúce sa diéty, pretože, ako sa zdá, mnoho ľudí ma vníma ako pána vo forme. Problém je v tom, že žiadnu diétu nedržím. Teda aspon doteraz som si to myslel. Lenže nie všetci to vidia rovnako, o čom svedčí jedna okopírovaná diskusia. (Anketára pochopiteľne nezverejníme a úvodné frázy tiež  vynechám)

T: Ako dlho držíš diétu?

Ja: Nedržím žiadnu.

T: Takže ješ knedle?

Ja: No .. to nie.

T: A pivko si dáš?

Ja: No .. ja pivo nepijem ..

T: A nejaká grilovačka? Prasiatko, kolienko a tak?

Ja: No .. ehmm, to som nikdy nejedol.

T: Tak čo kecáš, že nedržíš diétu ...

Atd atd ...

Takže ak mienite čítať ďalej a máte brušáky  ako strúhadlo, pokojne skončite, toto nebude nič pre vás. Smiali by ste sa tej "diéte" tak, až by sa vám tehličky poskladali do kruhu. Nasledujúci príklad jedálnička je skôr návodom pre nespokojných majiteľov dvojitej brady a obmedzeného výhľadu na svoj penis. Nečakajte vyvážené množstvo nutrientov, zložité počty, najmodernejšie postupy učených diétnych poradcov ani pestrý jedálniček.

Napíšem tu denný príjem jedla, ktorý s predsúťažnou diétou nemá vôbec nič spoločné, ale zabezpečí vám normálne bežné fungovanie bez hodinových príprav na druhý deň. A mne zaistí materiál, ktorý budem posielať v odkaze zakaždým, keď sa ma niekto spýta, ako jem  a ako by mal jesť on. Ideme na to.

Po prebudení:

No, vzhľadom k tomu, že obvykle pracujem do 1-2 hodiny v noci, kedy píšem napríklad  tento článok, je moje vstávanie celkom bolestivý proces. Rozhodne už nie som ten typ, čo by sa okamžite hrnul k platni. Na to sa potrebujem dôkladne zoznámiť s okolitým svetom. Ale mám pripravené BCAA Instant, ktoré s chuťou vypijem, dohliadnem na zjedenie raňajok detí, ktoré odveziem do vzdelávacích zariadení a potom ...

Raňajky:

... idem domov, kde si urobím raňajky. Tie  sa skladajú  z 5 celých vajec, 2 toastových chlebov so šunkou a kávy. S umelým sladidlom a trochou mlieka. Vajcia si robím na tuku. Tu predídem prvému nedorozumeniu. Moja mamička rozumie pojmu "robím to na tuku", ako nakydanie  niekoľkých lyžíc masti na panvicu. Ja rovnaký pojem vnímam ako ľahké postriekanie panvyce olejom v spreji. Potom idem makať, čo je eufemizmus pre láskavé a milé písanie NIE na lavínu žiadostí o sponzoring a naopak vybavovanie a plánovanie sponzoringu už dohovoreného. Samostatnú kapitolu tvoria sponzoring členov Teamu, ktorí, ak by mali zverejňovať na svojich profiloch, čo všetko si objednávajú a konzumujú, dostalo by sa im neutíchajúcich pomenovaní do predajných dievčat s pochybným charakterom ....

Desiatujem :

To je jednoduché . Keď je čas, dám si palacinku. Takže tu si dám výnimočne. Skôr to dopadne na nejaký proteínový koktail. Väčšinou "obyč" High80, alebo CFM 80. Ale zpráve  včera som si urobil jahodový High 80 s čerstvými jahodami a ľadom a páni ... .. To bola dobrota. Ovocie neriešim, dávam si, koľko chcem a kedy chcem. Keď už nemáme tie fronty na banány ...

Obed :

Ryža 150 gramov s mäsom 150 gramov. Ak sa teraz radujete nad tým, že ste ma prichytili pri klamstve ohľadom počítania, musím vaše nadšenie z objavenia inšpektora Colomba vo vašej duši zase schladiť. Nepočítam nič. Vlastným ale najväčší vynález od čias objavenia varešky a tým je ryžovar. Do neho mrsknem  4 odmerky ryže, zapnem to a ďalej mu odmietam venovať pozornosť, kým nebudem počuť cvaknutie signalizujúce: Hotovo.

A potom tu máme hard verziu prípravy mäsa a nie tak hard. Tou hard verziou mám na mysli sofistikovaný postup, ktorý u michellinského kuchára neuvidíte nikdy. Proste jebnu mäso do vody, a zapnem prúd pod hrncom. Hotovo. Až sa to za pol hodiny urobí, nakydám na to sojovku, prihodím kukuricu a jem . Ak sa mi chce mazať sa s nejakými serepetičkami , nakrájam  to na kúsky, vystriekam zase panvicu olejom a jebnu to na ňu. Miešam, miešam, mäso belie, ja naberám pocitu, že by mohlo byť hotové a tiež  je. Nakrájam k tomu 1-2 paradajka (to prťavé) a jem.

Ani to mäso nevážim . Kupujem zmrazené kúsky po 150 gramoch. Takže tam hodím 3 ks. No a z toho si vezmem na obed. Ak by som nebol kuchársky antitalent, korenie a zeleninu by som taiež neriešil a vytvoril by som čosi farebnejšieho a krajšieho  než obrazy Andyho Warhola. Keď som v meste, chodím do reštaurácie, kde si dávam obyčajný prírodný rezeň a varené zemiaky. To budú mať aj u vás.

Olovrant :

 Čo by ste asi tak čakali ? Na rade je buď protejňák, alebo Break. Väčšinou Break, pretože idem cvičiť. Break mi všeobecne náramne vyhovuje. Hlavne , keď som na cestách. To je zvyčajne najväčšia pasca na vaše odhodlanie nebyť pojazdným aspikom . Buď si musíte nachystať jedlo so sebou, čo sa väčšine ľudí nechce, alebo ste odkázaný na fast foody, bagety, hot dogy a potom už len cestou počujete napúčanie tukových buniek ako u pukania popcornu.

Príprava Break ale nezaberie o nič viac času než objednanie párkov v rožku a následného čistenie tričká od kečupu. Jeho príprava je rovnako rýchla ako zamiešanie cukru v presíčku, latéčku a ďalších sádlotvorných variantoch. A propo .. Čo piť ? No ja s vodou nie som celkom kamarát . Takže ak nechcem piť  šťavu, pijem light varianty CocaCola, sprites apod .. áno , viem, že to je zle, že vám to nemám odporúčať atď .., ale ja mám nakročené skôr na smrť smädom, než k správnemu pitnému režimu vody. Ale urobím vám antiumelosladiči radosť. V poslednej  dobou pijem Flexain. A to pomerne vo veľkom. Nielen, že to skvele funguje na kĺby, ale ako vynikajúca šťavička  mi zaisťuje aj pitný režim.

Tréning

Nedávno som sa dostal do debaty s niekým, kto tvrdil, že NO produkty sú na nič a že by ste mali mať skvelý pocit z cvičenia len tak. Svätá pravda. Sex s kondómom je tiež  naskrz zábavná činnosť, lenže bez neho je to oveľa viac na roztrhanie. Takže ja si väčšinou vystačím s HellGelem, alebo Agrezzem pretože ma to potom na tréningu oveľa viac baví. Cvičím po tom radostnejšie, nadšenejšie a tvrdšie. A potom že je to k ničomu ... Po tréningu ... ..si dávam Hero. Vôbec nechápem tie kalkulácie, čoho, koľko a kedy. Je tu jeden produkt, ktorý to vyrieši komplet. Jedna odmerka a frčím domov  na jedlo ...

Večera.

... a to už mám dávno nachystané z obeda. Ryža s mäsom. Obed i večera mi nezabrali viac ako 30 minút a to sa to vlastne rovnako robilo samo v hrncoch a rýžovarnom aparáte.

2. večera

Tu záleží, aký som mal hlad po tréningu. Je tu variant, kedy som zožral všetko jedlo a potom si dám proteín puding na noc, alebo mi zostalo a potom si dám mäso a trochu ryže. Puding preferujem pred nočným proteínom preto, že kapacita močového mechúra sa povážlivo tenší  a vynikajúci kašička ma nenúti absolvovať nočnú Tour de Byt.

Porušenie :

Asi ste čakali väčšie odviazanie , že ? Ale nebojte, keď som napísal, že diétu nedržím, tak ju nedržím. To sa prejavuje predovšetkým v konzumácii zmrzliny. Idete s deckami na výlet a smutne pozeráte, ako sa olizujú až za ušami ? Neriešte to a dajte si tiež . Ak sa trochu hýbete, tá sladká voda s vami zase tak moc nezamává. Len si nedávajte 5 kopčekov ako obvykle, ale stačí 1-2. Alebo si dajte taký ten vodový zmrznutý šizuňk.

Záver :

Myslím si, že toto sa dá vážne zvládnuť. Máte tam dosť jedla, ktoré si možno solídne ochutiť. Je tam ovocie, zelenina a kaša , ktoré skvele chutia a majú bezva zloženie. Celé to kuchtenie zaberie pár minút. Ale ak sa nedokážete vzdať obvyklých ovarových seáns, chipsov a čokolád, poradím vám inú vec. Nadviažte skutočne láskyplný a dôverný vzťah so svojou pneumatikou, pretože budete tvoriť nerozlučný pár do posledných minút vášho života a nebolo by od vás pekné, sa na ňu  stále mračiť. Budete potom vyrovnaní a veselší. Ako Švejk.

 

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.