BUĎTE VÝNIMOČNÝ , BUDTE KULTURISTI

Nedávno som o tom písal, ale táto  téma je ako hlúpe nápady z hlavy Bohuša Sobotku. Jednoducho nevyčerpateľné. Ide o tému "mladí chlapci". Zmienka o sledovaní čohosi "mladými chlapcami " sa objavila na mojom monitore hneď  2x počas pol hodiny. Raz pri videu Milana Obořila, kde si "mladí chalani" nemali brať príklad z vykonaných zhybov a hneď na to pod článkom Nora Zajaca o jeho objemovke, kde si "mladí chalani" zase nemali brať príklad z ehmm, objemovky reprezentanta Slovenska V kulturistike .. no fajn, ja poznám tiež pár "mladých chalanov", sprevádzajúci "mladé dievčatá" a sledovať zase tieto exempláre, je ako pozorovať apokalypsu dôchodkového systému v mikropriestoroch  ..

O čo ide. Chodím cvičiť do posilňovne Fitmexx v Liberci. A keďže mám k zadku priskrutkovaný nástroj určený k pohybu s krycím názvom automobil, musím ho chtiac nechtiac občas odložiť a popojít niekoľko mrzutých metrov do fitka. A vzhľadom k tomu, že parkovisko je v miestnom obchodnom centre, musím  týchto pár metrov preplávať  hutným marihuanovým dymom, ktorý  produkujú oni mladíci, aby som potom ľahko omámený  prekročil obďaleč ležiaceho ožrana objímajúceho  sa so svojou obľúbenou značkou krabicového vína za 18 Čk.

Fitmexx nesídli v nejakej žumpa štvrti, ako by sa mohlo z týchto riadkov zdať. Naopak, je to skvelé fitko uprostred mesta a svoj priestor má v Dome kultúry. Čo je momentálne stredisko začínajúcej plesovej sezóny, keď mladí, vyobliekaný  ľudia vstupujú dovnútra a von odchádzajú v  špinavých  handrách s bledými tvárami  hľadajúci oporu pre svoj vratký pohyb. Aj taký je obrázok tých "mladých ľudí".

Možno sa teraz pýtate, čo má spoločné ten úvod so zlým príkladom prevedenia cvikov ? Veľa. Hoci sa niekto môže na hrazde trýzniť ​​ako králik pri kopulácii, stále je to príklad kulturistov, ktorý má svoju cestu, akokoľvek po nej ide zvláštne. Poďme zbaviť pochybností predovšetkým teda tých  mladších  chlapcov, ktorí stoja ešte len na rázcestí, kde jeden ukazovateľ je trochu ošúchaný, železný a veru, veľa  zábavy nesľubuje. Na rozdiel od toho neonového, blýskavého, sľubujúci zábavné noci s priateľmi zakončené na policajných staniciach alebo neviazaným sexom v prítmí postrannej uličky.

Ale poďme si rovno povedať, že ak si vybrali za svoj šport kulturistiku, môžu byť na seba patrične hrdý . Niet sa totiž za čo hanbiť a je potrebné si uvedomiť, že máte veľa argumentov pre vašich rovesníkov , ktorí nechápu, že nosením krabičiek s jedlom do školy alebo vášho zamestnania sa len približujete bližšie a bližšie k svojmu cieľu.

Vlastne to ani nemusíte nikomu vysvetľovať. Majte toto vedomie v sebe. Prečo tiež vysvetľovať niečo človeku, ktorý si myslí, že je hustý, pretože vie zabaliť jointa? Prečo by ste sa mali cítiť trápne pred partičkou spolužiakov, ktorí postávajú  na parkovisku pred obchoďákom, fajčia  trávu a v momente, keď sa vraciate zo svojho tvrdého tréningu, už vyzerajú ako chechtajúce vrecúško plné dementov ? Dokonca ani to zvracanie do misy po prežitej alkoholovej noci na diskotéke nie je tak cool, akokoľvek sa to môže z veselého rozprávania zdať. Nie, buďte hrdý na svoje presvedčenie, buďte pevný v nastúpenom smere a buďte hrdý, že ste iný.

Ale toto sa netýka len teenagerov. Často sa stretávam s nepochopením zo strany svojich rovesníkov, ktorí majú k teenagerom rovnako ďaleko ako Arab k židovi. Trápi ich  otázka, prečo to vlastne ešte robím ? Prečo sa ešte driem v posilňovni ? To ma to ešte baví ? Veď už si  starý , hovoria občas, roky nezastavíš a podobne. Často zazriem aj taký jemný posmešný úškľabok ... Strašné kydy, poviem vám. Jasné, že ma to baví. A baví ma to práve preto, že je to drina a že je to ťažké a opýtajte sa mojej ženy, ako som znechutený , keď mi to práve nejde a zdvíham menej ako inokedy.

Lenže pozor ! Myslíte si, že môžete čakať nejaký obdiv za svoju tvrdú prácu ? No tak na to veľmi  rýchlo zabudnite dámy a páni. Tvrdá práca je pojem, ktorý má váhu v Amerike, určite sa bez nej nezaobídu v Ázii, ale v Európe ? Tu hrdosť za tvrdú prácu skončila s príchodom Millenia. Ja totiž teraz nehovorím práve  o búchaní v továrni, alebo dolovaní uhlia v baniach, hovorím o tvrdej práci ako o pojme, ktorý vyjadruje cestu, neústupnosť, zodpovednosť a odhodlanie zdolávať všetky prekážky. Tento pojem, tento prístup, vystriedali v Európe pojmy ako dotácie, pomoc, podpora, dotácie, solidarita, humánnosť atď.

Vážne si myslíte, že vás ocení národ, kde každý piaty človek volí komunistov  a s natiahnutou dlaňou čaká, čo dostane ? Myslíte si, že vás za vašu snahu ocení národ, ktorý z polovice pozerá na úspešné individuality ako na zlodejov , hajzlov a asociálnych   podvodníkov. Hmm, asi nie. Je preto až prekvapujúce, koľko mojich priateľov zmýšľa pravicovo. Ale má to svoje vysvetlenie. Kulturistika totiž produkuje ľudí, ktorí sú zvyknutý , že svoje prehry nemôžu zvaliť  na niekoho iného. V kulturistike ste sám. A aj napriek tomu, že vás podporuje vaše okolie, máte sponzora, tak napriek tomu všetkému  ste za svoje výsledky, nech sú akékoľvek, zodpovedný predovšetkým sami sebe.

Ale aby ste tento článok nepochopili zle. Vôbec som ho nenapísal preto, aby som si posťažoval, poplakal, ako nás nikto nemá rád, a všetci nám ubližujú. To rozhodne nie ! To by znamenalo hrubé nepochopenie myšlienky, ktorú sa vám možno trochu kostrbato snažím oznámiť. Naopak, vlastne tyhle sebaľutujúce  kecy z duše nenávidím. Práve  tak nenávidím kecy kulturistov v diéte. Máš hlad, si unavený, máš chute a si nepríjemný ? No tak to nerob. Nikto ťa do toho nenúti. Kulturistika je, a vždy bude predovšetkým koníček, hobby. Je natoľko osobitým a vymykajúcim  športom, že z podstaty veci nie je možné, aby sa stala nejakou  masovou záležitosťou a ak chcete milióny peňazí a dennodenné žiaru reflektorov, bežte rovno robiť niečo iné.

Možno za to môže samotná súťažná povaha kulturistiky. Veď uznajte , že je snáď jediným športom, kde sa tréning skladá z úplne inej činnosti než samotná súťaž. Tomu sa hovorí skutočná športová anomália. Ale práve vo výnimočnosti kulturistiky tkvie jej krása.

Tento článok som napísal preto, aby sme si uvedomili, ako úžasný náš šport je, ako skvelé vlastnosti v nás po roky buduje a ako sebavedomé osobnosti tvoria práve z mladých ľudí. Kulturistika vás odlíši. Vo všetkých smeroch. Budete mať iné telo, inú chôdzu, iné myslenie a iný životný štýl. Teda ak to s kulturistikou budete myslieť aspoň trochu vážne. Budete výnimočný .

 

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.