SABÍNA PLEVÁKOVÁ - ROMANTIKA K ŽENE PATRÍ

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-1_0967a25d4f52349853fa853b19431189.jpg

 

 

 

 

Ahoj Sabina, tvoja minuloročná sezóna by sa dala označiť za zlatú, na tú tohtoročnú sa hodí prívlastok strieborná. Na tých najvýznamnejších súťažiach si skončila druhá. Čo to pre teba znamená?

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-2_0967a25d4f52349853fa853b19431189.jpg

Celá tá tohtoročná sezóna bola dosť podivná. Na tých súťažiach som skončila vždy iba o bod druhá, dokonca aj na tej poslednej, Olympii Amateur v Anglicku. To sú veľmi tesné rozdiely. No  striebro som ešte doteraz nemala, teraz  ho mám hromadu. A čo to znamená ? Asi viac motivácie, určite mnoho skvelých zážitkov, takže do tej zbierky, ktorá sa skladá zo života vo fitness svete, zase pribudlo niečo iné. Určite je potrebné sa zamyslieť, čo musím zlepšiť.

 

 

Ty si spomenula, že si bola zakaždým porazená o bod. Ten, kto sa pohybuje v kulturistike a fitnes vie, že to je nebadateľný rozdiel vo výkonnosti. V podstate nie je možné určiť rozdiel. Ako si vysvetľuješ to, že sa ti to stalo 3x za sebou?

 



Neviem. To možno ani vysvetliť nejde. Proste to tak je. Možno je to tým, že som už okukaná a musela by prísť skutočne veľká zmena. Lenže v kategórii Bikiny sa nedajú  robiť nejaké radikálne zmeny. Práve preto by som chcela prestúpiť do profi. V amatérkách už som všade bola a asi ťažko budem prekvapovať. Uvidíme budúci rok. Určite sa nevzdám a budem bojovať ďalej. Je potrebné vybrať tie správne súťaže.

 


My spolu o tej sezóne hovoríme s nádychom neúspechu, ale faktom zostáva, že si bola strieborná na prestížnych súťažiach typu Olympia Amateur v Prahe, v Anglicku, ďalej potom na súťaži vo Fínsku atd ... Dalo by sa povedať, že nemať auru fitnessky, ktorá už všetko vyhrala, bola by to skvelá sezóna. Ako na túto skutočnosť reaguje tvoje okolie ?

 

 

 


90% ľudí za mnou chodí s tým, že nevedia, či mi majú gratulovať, pretože je to skvelý výsledok, alebo či ma povzbudiť, pretože by som mohla byť smutná. Ja sa z tých výsledkov ale radujem. Podľa mňa to bola dobrá sezóna, ale už som rada, že je jej koniec.
 

 


Čo bude teraz ďalej?

 



Za necelé 4 mesiace je Arnold Classic v USA, takže som rovno skočila do prípravy, z ktorej nebude cesty späť. Ešte som chvíľu uvažovala nad súťažou  v Moskve, ale už som sa cítila veľmi unavená, takže som ju vypustila. Do Moskvy som rovnako nakoniec odišla v rámci propagácie Extrifit na tamojšej výstave , kde som bola spoločne s Tomášom Kašparom na stánku Extrifit a veľmi  som si to užila.

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-3_0967a25d4f52349853fa853b19431189.jpg

 

 

 

 

Keď si hovorila o výrazných zmenách, čo to pre teba bude znamenať ?

 



Budem musieť zapracovať na svalových objemoch. Viac definovať svaly, viac ich  vyrysovať. Potrebujem nabrať na tie moje nešťastné ramená viac hmoty.

 

 


Teraz prebehlo MS, ktorého si sa zúčastnila tentoraz ako divák. Aká bola úroveň z tvojho pohľadu a kam smeruje kategória Bikiny fitness?

 

 



Úroveň bola obrovská. Predtým  sa našlo pár dievčat, ktoré tam jednoducho nemali čo robiť, ale dnes ? Možno jedna, dve dievčatá majú trochu ovisnutý zadok, ale to je tak všetko. Dnes je väčšina štartového poľa neskutočne vyrovnaná a zlú babu tam jednoducho nenájdeš. Tohtoročné MS bolo veľa o tvrdosti, o plastickosti svalov a neviem, či je to úplne dobre. 90% dievčat bolo skutočne veľmi tvrdých, veľa vysekaných a v podstate by stačilo iba vymeniť plavky a pózovanie a môžu ísť do kategórie bodyfitness. Príde mi to až také zvláštne, pretože bodyfitnessky mali síce bohatší vršok, ale spodok už nebol tak separovaný. Aj zadky mali koľkokrát oveľa mäkšie. Kdežto tento rok v tých bikinách bolo koľkokrát vidieť skutočne masívne svalstvo na zadku a nohách. Neviem, či sa to bude uberať týmto smerom, alebo je to zase len chvíľkový trend.

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-4_0967a25d4f52349853fa853b19431189.jpg

Už minulý rok  sme zaregistrovali ten trend masívnych zadkov , neváhal by som to koľkokrát označiť za konské zadky, ty si vlastne tiež  musela prispôsobiť tomu tú svoju postavu, kam sa to bude uberať ďalej? Niekedy tie postavy, prezentované predovšetkým na sociálnych sieťach pôsobia až absurdne.

 



Myslím, že to bude pokračovať a myslím, že to bude samozrejmou výbavou úspešnej  pretekárky. Myslím si, že sa to uberie smerom, že to nebude už ani moc pekné. Už teraz je na pováženie, ako to vyzerá mimo súťaž. Ten zadok je sval a stačí pribrať 2-3 kilá, čo je nič, a vyzerá to veľmi  zvláštne.

 

 


Možno  sa dá Jennifer Lopez na súťaženie ...

 

 



No jasné, možno že budú mať tieto  južné  tipy výhodu ..

 

 


Dobre, poďme odbočiť od fitnessu a bavme sa o normálnych veciach, si za  ?
 



No jasné. Sama si myslím, že už to pre ľudí musí byť nuda, čítať neustále o tom, čo jem a aké doplnky užívam a koľko sérií cvičím.

 

 


Ty to asi nevieš, ale ako sme tu mali nedávno rozhovor s tvojím priateľom Patrikom o tebe, bol z toho neskutočný trhák. Úplná bomba, ktorú prečítalo strašne veľa ľudí. Prekvapuje ťa to ?

 

 

 



Ani nie. Ľudí majú radi bulvár, navyše je to o tom, čo som povedala pred chvíľou. Ľudí určite zaujíma aj iný pohľad na športovcov, než ako si varí ryžu. Ja som si to tiež rada prečítala, bolo to pre mňa netradičné, že sa niekto baví o mne, ale som za ten rozhovor rada.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-5_67b50dce7019c864f9aada3e85750a19.jpg

 

 

 

Čítaš rada bulvár ?

 


To ani nie. Keď už si nájdem  čas na čítanie, čo je častokrát pri kardiu na bicykli, tak si prečítam niečo o cvičení, o jedle a tak .. Ale taký ten klasický bulvár, kde sa riešia vzťahy slávnych, ma veľmi nezaujíma, pretože to sú väčšinou vymyslené kačice s dobrým nadpisom, kde sa človek rovnako nič nedozvie.

 

 


Na tvojom súkromnom facebooku občas vídam romantické fotky s tvojím priateľom Patrikom. Si romantický typ ?

 

 


Asi áno. Napriek tomu športu čo robím, kde som často v posilňovni, ťahám sa so železom a párkrát si vypočujem nejaký korenený hovor. Napriek tomu si myslím, že k žene patrí  dávka romantiky.

 

 


Čo je taká až gýčovitá predstava romantiky Sabiny Plevákovej , ktorú je ale reálne zažiť ?

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-6_67b50dce7019c864f9aada3e85750a19.jpg

Úplne jednoduchá vec, ktorá sa v dnešnej dobe ale už moc nenosí. Bohato mi stačí, keď by partner zdvihol telefón, vyzdvihol ma doma a išli sme do kina, na večeru, alebo ja neviem kam. Skrátka bežná vec, ale bez žiadneho dohadovania, bez plánovania. Jednoducho spontánne akcie v podaní partnera. Jednoducho vieme, aký ten druhý má program a keď to ide, vyrazíme. Jednoduchá záležitosť.

 

 


A deje sa to?

 

 



No väčšinou sa u nás deje to, že riešime, kedy pôjdeme, kam pôjdeme, plánujeme, vyberáme a tak ... (smiech)

 

 


Tak keď už sme pri tom  kine, na čo sa  rada pozeráš ?

 

 



Väčšinou to sú filmy s nejakou pointou. Nenávidím filmy, ktoré majú otvorené konce. Ja to vždy beriem hrozne vážne a potom sa tým zaoberám a riešim to ... (smiech). Ale veľmi rada mám filmy s Di Caprio, tie nikdy nesklamú, alebo teraz som videla doma film s Johny Deppom, vynikajúcu  gangsterku.

 

 


Počkaj, to má teraz ešte len premiéru. Takže ty nelegálne sťahuješ filmy ?

 

 



Vážne, fakt ? Hmm , tak to mám teraz prišitú nelegálnu činnosť. Asi žijem v budúcnosti (smiech). No každopádne odporúčam teda návštevu kina, je to vynikajúci film.

 

 


Šoféruješ  rada ? Aké je tvoje vysnívané auto ?

 

 



Áno, veľmi rada, ale žiadne vysnívané auto nemám. Nikdy som nemala. Moje auto musí byť malé, aby som sa všade vošla, pretože neznášam parkovanie a úsporné, aby som išla dlho. Veľmi rada cestujem na dlhé trasy, takže som rada, keď natankujte a idem napríklad do Košíc a späť. (Z Púchova pozn. Red.) Teraz mám momentálne Cross Polo v oranžovej farbe a s panákom Extrifit. Bomba.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-7_67b50dce7019c864f9aada3e85750a19.jpg

 

 

 


To ťa tak navnadila tá čerstvo podpísaná zmluva s Extrifitom ? Respektíve predĺženie spolupráce. Dá sa povedať, že tá spolupráca sa ešte viac utužila. Si spokojná ?

 

 



Ja som veľmi spokojná. Dúfam, že aj Extrifit so mnou. Tá prvá zmluva bola podpísaná na rok s tým, že uvidím, aká bude spolupráca, ako sa to bude vyvíjať ďalej. Ale ako je vidieť, všetko ide ku vzájomnej spokojnosti. Na Extrifite je vidieť , ako ide veľmi dopredu, ako sa vyvíja a ako sa v ňom  pracuje. To samozrejme prospieva aj mne . V poslednej dobe uvádza Extrifit isté novinky a tým nemyslím len v ich výrobnom programe, ale novinky v zmysle úplne nových druhov výrobkov. Teraz mám na mysli samozrejme celú tú novú gélovú radu, ktorá je úplne super. Takže nie som odkázaná v rámci sponzoringu na pár vecí, ale dnes mám skutočne široký výber, čo je dobre pre mňa a moje telo, pretože nestagnuje a dostáva sa mu neustálej zmeny. Ale nie je to len o výžive, je to aj o rôznych akciách. Nedávno som bola na prednáške o výžive, kde bolo 350 ľudí, hneď na to som letela do Ruska, teraz je pred nami Extrifit Day v Hradci, čo je vždy skvelá akcia, kde ťa tý fanúšikovia doslova nabudia  energiou. To je samozrejme motivujúce aj pre mňa, a keď je medzi ľuďmi o tieto  extrifiťácké akcie záujem, znamená to, že to robíme dobre.

 

 

 


Celý ten náš rozhovor vedieme trochu v osobnejšej  rovine, takže si neodpustím tému, ktorá rezonuje v spoločnosti ako v Čechách, tak isto aj na Slovensku . A tým je súčasná utečenecká vlna, teroristické útoky a to všetko okolo. Ty máš na svojom facebooku vyše 50 tisíc fanúšikov, mnoho ľudí ťa berie ako vzor, ​​čiže dnes už si pomerne známa verejná osoba, možno by ich zaujímal tvoj názor. Aký je?

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-8_67b50dce7019c864f9aada3e85750a19.jpg

Ja som nad tým veľa  premýšľala , pretože som človek, ktorý má v sebe veľa silné sociálne cítenie. Keď to začalo, najprv mi tých ľudí bolo hrozne veľmi ľúto, lenže keď nad tým potom premýšľaš dlhšie, je jasné, že tých ľudí je príliš veľa. Rozprávala som sa o tom s mamou, a aj ona mi hovorila, že zažila emigrantov, ktorí prichádzali sem. Ale to bolo možno 5-6 rodín za rok, nie takáto obrovská masa ľudí. Toto sa malo zastaviť hneď od začiatku, ale dnes sme všetci chytrí, chápem, že toto nikto nečakal. Je jasné, že sa sem dostávajú aj ľudia, ktorí tu nemajú čo robiť, na druhej strane som proti tomu, aby vybuchovali ľudia  tam. Pozerala som na video, kde bol nejaký arabský reportér a vybuchla za ním bomba z nejakého bombardovania. OK, ja chápem, že sa to musí nejako zastaviť, ale nepáčia sa mi tie komentáre pod tými videami, kde ľudia  písali, že by sa mali všetci vyhladiť a tak. Myslím, že nie je potrebné podporovať ľudí v tom, že budú pri každej fotky človeka so šatkou na hlave písať, že sa musí zabiť. To, že niekto žije v tej oblasti, nevyhnutne neznamená, že je zlý. Je tam proste veľmi veľa civilných obetí, s ktorými by sme mali súcitiť. Ale súhlasím s tým, že je potrebné tú vlnu nejako zastaviť, pretože selektovať komu pomáhať a komu nie, tak sa to nezastaví nikdy. Všetci chcú pomoct.
 

 


A kam ty by si najradšej emigrovala ?

 

 


Tak to viem úplne presne. Vzala by som tašky a išla späť do Liverpoolu, kde bola tá súťaž Olympia Amateur. Súťaž bola taká, no ... neorganizovaná, dokonca som nedostala ani medailu, musela som si pre ňu dôjsť druhý deň a to bola ešte zabalená. Čo im však nezabránilo v tom, skutočne dôsledne mi skontrolovať kartu, pas a všetko, aby zistili, že som to skutočne ja, ale mesto bolo nádherne uvoľnené. Boli sme tam práve v období Halloweenu, kde sme sa dostali na takú česko-slovenského párty a mesto ako také bolo veľmi krásne, veľmi čisté. Čisté, že by sa dalo z krajiny jesť a zároveň sa mi nezdalo, že by bolo príliš drahé. Vyzeralo to tam na príjemný život, kde má každý prácu a kde sú všetci v pohode.

 

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-9_67b50dce7019c864f9aada3e85750a19.jpg

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.