SLAVOJ BEDNÁŘ - MÁM DOHODU SO SVOJÍM ŤELOM

 

 

 

 

Posledným členom Extrifit Teamu , ktorý zakončil jarnú časť sezóny, bol Slavoj Bednář . A nemohol uzavrieť súťažnú sezónu lepšie . Slavoj sa svojím víťazstvom na Majstrovstvá Sveta profesionálov federácie NABBA stal nielen výstavnou  tvárou českej odnože tejto federácie , ale už svojím druhým profesionálnym triumfom tiež etalónom profesionálnej divízie federácie NABBA . Nielen o jeho postavení  v tejto organizácii , ale aj o motivácii a výhľade do budúcnosti sa bude točiť tento rozhovor .

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-slavoj-1_471989bc48811b5f1510b0c7dd68accc.jpg

 

 

 

 

lavoj , MS profesionálov NABBA bola tvoja posledná súťaž v tomto roku?

 

 


Pôvodne nemala byť, ale rozhodol som sa , že áno . Aby som to uviedol na pravú mieru . Ja som  sa mal za 4 týždne ešte zúčastniť súťaže Lee Priest Classic v Anglicku , lenže som sa dozvedel, že tam nie sú žiadne prize money . Vzhľadom k tomu, že som v tejto chvíli najlepší profesionál NABBA , budem tú chvíľu sedieť na tróne , nechcem už nikomu zadarmo zvyšovať úroveň súťaže . V tomto ohľade ma podporil , resp . , Dokonca ma na túto myšlienku sám naviedol prezident federácie NABBA , takže ja som s týmto okamžite súhlasil . Predsa len sa chcem v rámci federácie urobiť vzácnejším a som našťastie v pozícii, kedy si môžem vyberať len tie súťaže , kde už o niečo pôjde .

 

 



Možno by čitateľa zaujímalo , či aj tu boli prize money a koľko robila tvoja výhra ? Ak si to nechceš nechať pre seba .

 

 


Jasné, boli tu peňažné výhry . Ja som  si odniesol 2500 Euro .

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-slavoj-2_471989bc48811b5f1510b0c7dd68accc.jpg

Ako to vidíš do budúcnosti ? Myslíš si, že sa podobné súťaže budú rozrastať, alebo sa profi divízie neuchytia ?

 

 


Ťažko povedať. Ja som samozrejme veľmi rád za vznik profi divízie, pretože to je pre mňa nová motivácia. Hoci pre mňa samotná súťaž nie je úplne tá prvoradá motivácia. Jasne, chcem vyhrať Universe, Svet, ale dôležitejšie je pre mňa vidieť to, že som sa niekam posunul, že som dokázal zlepšiť to, čo som chcel. To je ten môj motor. Lenže bez súťaže, bez reálneho cieľa v podobe tej súťaže, človek nikdy nejde do takého extrému, ako by mal. Pretože ten dotyk na dno síl a schopností, tak ten ťa ešte len posunie o kus ďalej. Tento rok som sa skutočne vyžmýkal nadoraz čo sa prejavilo na forme a výsledku, ale tiež sa to iste prejaví aj v následnej príprave na ďalšiu sezónu. Ale aby som sa vrátil k otázke. Dotované súťaže sú v túto chvíľu len dve vo federácii NABBA. Mr. Universe profi a MS profi, tzn. začiatok leta a jeseň. Pre mňa by bolo optimálne, keby som si mesiac odfrkol, a pripravil sa na Universe, ale vzhľadom k tomu, že som si dal ešte Lee Priest Classic na jar, nechcem si spôsobiť nejaké zdravotné ťažkosti a tak jeseň vynechám. Teraz si dám pol roka oddych  a budúci rok sa nachystám práve na tieto dve najväčšie súťaže NABBA.


 

 

 

Možno ti budem oponovať, ale podľa fotiek čo som videl, mi prišlo, že máš od súperov pomerne odstup. Prečo teda nevyužiť onej dominancie a nepôjdeš  aj na jeseň, hoci v rovnakej, alebo možno aj trochu slabšej  forme, ale napriek tomu by bol takmer istý boj o titul. Čo myslíš?

 

 


To máš pravdu. Súper čo bol za mnou, vlani vyhral Pre Universe NABBA, takže to je pre mňa dobrá správa. Ale ide o to, že som 8 týždňov v plnej príprave a môžem len ďakovať svojmu telu, že to zvládlo. Je to samozrejme veľmi  o psychike, kedy som toho mal miestami plné zuby , ale podvedome hovoríš svojmu telu: "neboj, všetko ti vrátim, všetko dostaneš späť, energiu, motiváciu, odpočinok". A ja by som tymto podviedol sám seba. Pre mňa je pauza od cvičenia a odpočinok strašne prospešný a ja sa radšej nachystáme na ďalší rok. Svet je v Brazílii, tam som nikdy nebol. Pozriem sa tam rád, vyhrám to tam rád (smiech) a potom si to pretiahnem až do Anglicka na Universe. Ja sa teraz samozrejme trochu rúham , že to vyhrám, ale ja myslím na všetko. Na kĺby, na šľachy, takých vecí, čo sa môže pokaziť  je príliš veľa na to, aby som niečo podcenil. A preto potrebujem teraz pauzu. Mám skrátka dohodu so svojím telom a tú musím dodržiavať, inak sa na mňa nabudúce vykašle.

 

 


Ty si vyhral Mr. Universe, dve profi súťaže za sebou, musíš byť v rámci NABBA strašne populárny , alebo sa mýlim?

 

 


Na tej Malte bolo dosť nových ľudí, čo ma ešte nepoznali, ale čo sa týka tých pravidelnejších tvári , tak mávam neskutočné prijatie zakaždým, keď dorazím. Ďalší  profík Tony Scout ma videl po roku a hneď sa ku mne hrnul  ako za najlepším kamošom, Taliani sú úžasný ... Tá NABBA je trochu priateľskejšia  a ľudia  dokážu uznať kvality súpera. Napríklad  s tým Davidom čo skončil druhý, sme sa videli prvýkrát v živote a bolo to napäté , keď sme išli na pódium. Ale akonáhle som vyhral, ​​dokázal ma úprimne oceniť, pogratulovať a okamžite zhodiť tú masku rivality. A to je pritom fakt obrovský  chlap, mamut. Ja si vedľa neho pripadám ako junior, ale predsa len na pódiu rozhoduje aj niečo iné než len objem a ja som rád, že federácia toto dokáže oceniť.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-slavoj-3_471989bc48811b5f1510b0c7dd68accc.jpg

A čo fanúšikovia? Aké máš postavenie medzi nimi. Zafandí aj "cudzincov"?

 

 


No práve! Na Fanúšikoch  vidíš, že sa na tvoje vystúpenie vyložene teší. Že prišli na preteky a sú schopný ti povedať, že prileteli na Maltu, aby sa pozreli na Slavoja. To ti musím povedať, že toto je to najväčšie víťazstvo. Zároveň je to vec, ktorá ťa najviacej ťahá dopredu, pretože ich  nechceš sklamať. Chceš tam prísť pripravený a ukázať im tú šou, na ktorú oni čakajú .

 

 



Zdá sa, že si sa stal etalónom profíkov NABBA. Nebudeš mať problémy s motiváciou v budúcnosti? Nezatupí ťa to v tom hlade po víťazstve, ak budeš vyhrávať jeden, druhý, piaty Mr. Universe ?

 

 

 


Ja myslím, že nie. Ja som ten tip, čo musí mať veľmi dlhú víziu. Musím mať ciele, ktoré presahujú rok a viac. Potrebujem sa takto nastaviť. A ja teraz už presne viem, čo budem robiť do októbra 2016. To je strašne dlhá doba. To je rok a pol, keď ja mám motivácie strašný kotol. Ja sám rád rozdávam motiváciu, ale túto si nechám, pretože to bude moc dlhá sezóna a budem ju potrebovať. Aj keby som mal 3x po sebe obhajovať rovnaký titul, myslím, že mi to vydrží. Ja milujem ten šport, milujem ten proces, milujem tú zmenu figúry, mám rád to okolie športu, som šťastný, že môžem byť s vami, s EXTRIFIT a celou partiou okolo, mám rád to, že sa zo mňa stáva osobnosť. Už teraz som prvý Čech, čo vyhral profi svet a Universe a chcem vyhrať v jednom roku i svet a Pro Universe. To je momentálne motivácia ako blázon. Jasne, ja čítam tie diskusie, a viem, že mnohí považujú za motiváciu len účasť na Olympii. Jasné, to by bola motivácia, dobrá . Ale nakoľko to je tiež  reálne ? Nechcem nijako šprtať  do IFBB, ale všetci vieme, nakoľko je  profi divízia spolitizovaná, vidíme, že nevyhrávajú tý  najlepší  atď ... Jasné, určite by som to chcel vyskúšať, nehovorím, že nie. Ale tu mám absolútne výsadné postavenie, istotu, že budem vždy súťažiť s tými najlepšími a nech si každý hovorí, kto chce, čo chce, ale je fakt, že súťažiam len s víťazmi MS a Universe. Len s víťazmi. O tom je Profi NABBA. Dobre, je nás tam 30 profíkov. Keď sa polka nachystá, tak 15, ale stále je to 15 Mr. Universe a Majstrov sveta. Tak tam kurva choďte a vyhrajte to. Vždy tam je minimálne šesť nadupaných, tvrdých borcov v kategórii, čo budú stáť proti vám. A zas tak moc Čechov to Universe nevyhralo. Pre chlapca, ako som ja, čo nikdy netušil, že pôjde do Anglicka na slávnu súťaž, je víťazstvo neuveriteľným zážitkom. A mne sa tieto  pocity nemenia . Ja si pripadám ako vo sne. Kde to som, čo sa deje? Ja som vyhral dva Universe a teraz profesionálnu  NABBA? Ako toto som mohol dokázať ? Ja neviem, ale som vďačný  za to, že sa to stalo. Takže či budem mať motiváciu? To si kurva píš, že jo! Obrovskú. (Smiech)

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-slavoj-4_471989bc48811b5f1510b0c7dd68accc.jpg

Musím ti pochváliť fotky, ktoré som videl na facebooku, pretože to je vážne pastva pre oko. Asi vám prialo aj slniečko ...
 

 


... Prosím ťa Pavle, ja ti do toho musím skočiť, pretože to je neskutočný príbeh a navyše musím týmto trochu splatiť dlh. To fotil Peter Mihol a ten chlapec je jednoducho úžasný. On ma videl v Prahe na exhibícii, zistil, že nás pár ide na Maltu a sám po vlastnej osi za nami prišiel. So všetkými tými svejma krámami . 20 ročný  nadšený  chlapec, čo rád fotí a robí milión ďalších vecí. Prišiel dva dni dopredu, prechodil Maltu krížom krážom, vytipoval si všetky tie lokality, no proste strašnú prácu si s tým dal. Lenže, ja som bol po pretekoch úplne hotový , tak som vstal, bolo to suché , pekné , tak vezmem telefón a volám mu, ako je na tom, že teda ideme fotiť. Lenže on mal ešte ďalších  dvoch  pretekárov, takže lietal ako blázon od jedného k druhému a hovorí mi, jasne, za 15 minút na recepcii. Tak tam idem a do toho sa mu tam Zaplietol ešte niekto iný  a tak si pre mňa prišiel niekedy po hodine a pol. Ja vyřízenej, bez raňajok hladný , ťahám sa za ním snáď 5 kilometrov  na to jeho vysnívané miesto a po chvíli mu hovorím, hele Peťo, kašleme na to, ja to nedám, odveď ma späť. Lenže on bol z toho tak strašne smutný, takže ako sme sa tiahli zase späť, tak ma prosil, nech aspon niekde zastavíme, že ma vyfotí. Tak ja nasraný , vyflusaný , som vyliezol  na nejakú strechu a tam sme urobili skutočne len pár fotiek, ktoré  sú ale úplne dokonalé . Nádherné . Takže ja sa mu musím ešte raz ospravedlniť, pretože to dnes vidím inak. Mal som sa najesť, prd by sa stalo a ísť potom v pokoji s ním, pretože je vidieť, že to mal chlapec fakt zmáknuté . Poučenie pre mňa nabudúce.

 

 


Na čom chceš teraz pracovať?

 

 


Zhruba dva roky staré som si povedal, že mám zlé ramená v šírke a prsia. Myslím si, že sa s tým dosť  pohlo, ale určite je potrebné na tom ešte veľa pracovať. Musím zlepšiť aj triceps z pohľadu spredu, takže zväčšiť vonkajšiu hlavu tricepsu. Chcem popracovať na zadných Deltách a všeobecne zlepšiť detaily. Nechcem pribrať desať kíl slaniny, to je na nič. Chcem ešte niečo málo nalepiť, ale rozhodne sa už nechcem hnať za ďalšími objemami . Tento rok si myslím, že som prihodil 1-2 kilá, pretože keď som odlietal, mal som 113,8, tam som sa nevážil, ale pochybujem, že by to išlo na nejakých 106 kíl vodou. Odhadujem, že som mal skôr okolo 107-108, takže tam je niečo navyše. Každopádne oveľa dôležitejšie je teraz pre mňa zachovať koncept tej postavy a pracovať na tvrdosti a detailoch. O váhe to úplne tak nie je. Je to skôr o stavbe, o štruktúre svalu a o detailoch a kvalite. Zober si, že Heath má tiež  nejakých 110 kg, je o 2 cm menší  ako ja, ale ako to vyzerá? A keď vedľa neho stojí borec o 15-20 kg ťažší, tak to ani nie je vidieť. Alebo Shawn Ray, 95 kg, dneska by sa tam postavil a všetci by išli do kôpru. Pre mňa je už roky toto obrovská motivácia. Ja nepotrebujem naháňať kilá, potrebujem pekný, boulovatý, separovaný svaly plný detailov.

 

 

 

Ešte posledná otázka. Začína leto, prázdniny, podľa fotiek to vyzerá, že ste si to tam náramne užívali všetci. Odporučil by si Maltu ako turistickú destináciu?

 



Komu stačí špicový  hotel a bazén, tak práve ten Dolmen resort, kde sme boli, by mu mohol vyhovovať. Ten je fakt super. Ale všeobecne tá Malta v tých uličkách celkom žila. No rozhodne to pre mňa boli suverénne najkrajšie a najpríjemnejšie preteky , kde som štartoval. Zober si, že prídeš vo štvrtok dopoludnia, hneď sme išli k bazénu, ešte môžeš relatívne dosť piť, takže pod slnečníček na opalovačku ladiť formu .... Ženuška si dávala Mojito, žiadný  stres, všetko pohodička. Presne  tak v piatok, keď si v krásnym prostredí, kde si oretekáš , urobíš výsledok, no proste skvelý  zážitok na celý život, čo ti budem rozprávať ...

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-slavoj-5_471989bc48811b5f1510b0c7dd68accc.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.