SÚŤAŽNÝ FITNESS ZDRAVŠIE KULTURISTKY ? ASI AKO SÁČOK OVOCNÝCH CUKRÍKOV S KOKSOM

Tak som sa dnes ráno dočítal, že nám do nadchádzajúcich volieb mieri nová generácia politikov, ktorí majú moderný, neopozeraný pohľad na svet. Paráda, chcelo by sa zvolať. Lenže v preklade to znamená, že tu máme ľudí, ktorí si na prahu tridsiatky a po rokoch štúdií humanitných odborov uvedomili, že na trhu práce kvôli tomuto typu vzdelanie akosi bitka neprepukne a sú si dobre vedomí toho, že teplá náruč štátu hneď tak nevychladne.

Takže keď sa zadarí a budú správne predstierať zápal o veci verejné v predvolebnej kampani, budú mať na štyri roky postarané. Ako to vyzerá v praxi, nám krásne dokladá náš udatný premiér. Pre pána, ktorý nikdy nepracoval, je skvelý výsledok hospodárenia, keď si požičiame len 70 miliárd miesto 120, aby sme to nejako od januára do decembra doklepali. V ten moment by sa zrejme ozval dievčenský hlások pána mladého Stropnického, ktorému pod nosom uviazlo ochlpenia po orálnom sexe s nejakou vyznávačkou batikových tričiek a sandálov, aby sa ohradil s tým, že to nie je pravda, lebo on pracoval. A to každé prázdniny na brigáde pri zbere plodín. Čo ho v jeho očiach kvalifikuje na experta v oblasti ekológie. Skrátka z cudzieho krv netečie, a keď je človek zvyknutý, že sa peniaze vždy odniekiaľ dostanú, nie je sa tejto mentalite čomu diviť. Koľkokrát si hovorím, či by nebolo lepšie, keby tam sedela partia šimpanzov. Nepoznám totiž jediný štátny podnik, ktorý by fungoval skvele. Okrem ČEZ a Budvaru. Čo sú však výnimky. Čiastočne preto, že ľud usúdil, že je lepšie svietiť žiarovkou miesto sviece, čo sa dá v monopolnom postavení ČEZu zmršit len ​​ťažko a čiastočne preto, že sme národ alkoholikov, takže nejaký ten halier zo všeobecnej závislosti dopadne aj do Budvaru.

 

Napriek tomu všetko čo som napísal, sme oboznamovaný  každoročne tisíckou nových definícií, ako by sme mohli porušovať zákon. Vlády nás buzerujú s tak neutíchajúcim nadšením, že aj právnici prežívajú deja vu z absolvovania svojich prvých krokov na Právnickej fakulte a ich štúdium je v podstate permanentné . Zákony a príkazy sa na nás chrlí takou rýchlosťou, že obyčajné zapálenie cigára v krčme sa nám zdá ako výjav z minulého storočia. Nápad, že by ste sa nepripútali v aute a nechali sa slobodne vystreliť cez predné sklo ako Gagarin v prípade čelného nárazu, je pre mladších čitateľov už úplne nemysliteľný.

Problém je v tom, že vláda väčšinou zpacká aj dodržiavanie tých zákonov. Ako napríklad ten o anabolikách. Pred nejakými šiestimi rokmi sa schválil zákon, že keď u vás nájdu 2 ampulky testosterónu, prepadnete hrdlom, vaše deti skončia v chudobinci a duša dávno upísaná diablovi nájde svojho ručiteľa. Ako to dopadlo? Zavreli sa 1-2 nešťastníci, aby sa na ostatných urobilo bububu a ďalej sa nestalo nič. Anaboliká dnes zoženiete v regáli medzi sunarom a dámskymi vložkami, previs ponuky nad dopytom spôsobil, že na rasťáky už si nemusíte brať hypotéku, ale zaplatíte ho z podpory alebo stravnými lístkami. Na peptidy sa robia reklamné kampane ako na kvapky do nosa a jediný efekt zákona je ten, že pomohol vytvoriť hrdinov , "ktorí sa neboja hovoriť otvorene a otvárajú oči ostatným" a dlhý rad zákazníkov. Zakázané ovocie holt vždy najviac chutí, márna sláva. To vedia úplne všetci, okrem tých šimpanzov, čo sa naučili uviazať kravatu.

Čo ma po dlhšej okľuke  privádza k téme dnešného článku. Už niekoľkokrát som čítal, že obľuba physique a bikiny fitnes spočíva v tom, že sú oveľa zdravší ako kulturistika. Ále choďte ... Rozprávali, že mu hrali. Iste, uznávam, že Bikiny fitness má na vizáž omnoho menej devastujúce účinky ako ženská kulturistika, ktorá sa medzičasom stala vyhľadávaným cieľom najrôznejších čudákov s kompletnou škálou sexuálnych úchyliek, ale inak sa nedá poprieť to, že o nejakom zdraví mnohokrát nemôže byť ani reč.

Pamätám zhruba pred tromi rokmi tisíce statusov a oslavných článkov nad mnohými novými tvárami, ktoré zbierali jednu medailu za druhou po dvoch rokoch cvičenia . Talentovaná dievčatá, dalo by sa povedať. Lenže teraz tu máme sériu statusov, kde sú vidieť diametrálne odlišné tela od tých vysústružených na pódiu. Samozrejme s dovetkami , že takto je to vlastne reál a že by nikto nemal mať mindráky zo súťažných foriem, pevných zadkov  a dokonalých proporcií. To ako vážne ? Kde sú tie statusy, keď sa chce, cesta sa nájde, plňte si sny a podobné táraniny ? Dôvodom precitnutia je skôr to, že po niekoľkých mesiacoch intenzívneho užívania rasťáku , hormónov štítnej žľazy, clenbuterolu a diét, kde dominantnou  číslovkou bola nula, je telo na pár sezón odpísané, ak to chcete robiť skutočne čisto a zdravo. Takže napáliť statusy o prirodzenosti je logickým vyústením tlaku na dievčatá, ktoré už asi nebaví odpovedať na večné otázky "ty už necvičíš?"

A potom tu máme ten zdravší variant v kulturistike menom Physique. Neviem prečo, ale pripomína mi to dávny rozhovor s Michalom Hradeckym, budiž mu zem ľahká, Majstrom SR v 65 kg kategórii vo Svete Kulturistiky v roku cca 2003. Mal obrovský titulok "Veľké svaly sa mi hnusia ". A potom mu našli osem zakázaných látok. Možno si pomýlil indikáciu a užíval tie lieky proti rastu svalov, ale pravdepodobnejšie bude, že po svaloch túžil ako každý, kto cvičí trochu vážnejšie. Ale holt mu to tak nerástlo, tak radšej verejne vyhlasoval túto kolosálnu lož.

Ja už sa kozmonautom asi nestanem, ale vyhlasovať, že sa mi nad stratosféru vlastne nechce, lebo  by som sa musel predierať vesmírnym smetím, nebudem. Alebo napríklad toto. Nedávno bol za mnou násťročný mladík so zoznamom ním používaných látok, súťažiaci práve v tejto kategórii, aby som mu povedal akýsi názor. Jeho tvár pripomínal skauta, ktorému načůráte do práve rozloženého  ohníka ihneď potom, čo som sa mu ospravedlnil s tým, že polku látok nepoznám ani z počutia od našich profíkov. Skrátka a dobre, neverím pretekárom tejto kategórie, že chcú byť svalnatí len trochu. A viete prečo? Pretože zakaždým, keď sa pozriem na ich videá, vidím ich izby oblepené plagátmi  Colemana, Cutlera, Levroneho, Heatha atd ... Potom je ako keby robotník v továrni hovoril, že by rád namočil do Playmate mesiaca júna a v skrinke mal vylepenú Halina Pawlowskú . O to viac je mi sympatický výrok Aleša Lamka v rozhovore tu na Extrifit.cz, kde na rovinu hovorí, že "mi zatiaľ viac svalov nenarástlo" a tak súťažiam v Physique. A o poznanie menej sympatický je mi prístup všetkých tých naládovaných borcov po okraj, ktorí blábolia o zdravšej ceste a funkčnosti svalov.

Čím sa dostávam k tomu, že polovica čitateľov je teraz na mňa naštvaných, že robím rozdiely v sypanii u kulturistiky a physique a bikín a druhá polovica, no .... odhadom skôr tretina, je zase naštartovaná za klávesnicou, aby mi vpálili, že sú čistí a hádžem ich do rovnakého vreca. Na tú prvú skupinu kašlem, tej druhej predvediem rektálny alpinizmus. Nemienim sa tu stavať do pozície nejakého mravokárcu  a bojovníka proti steroidom, to ani náhodou. Už len preto, že sám mám asi desať kíl masla na hlave, ale v týchto 2 konkrétnych kategóriách budem vždy na strane tých natural.

Veď je to smiešne, aby do seba dievčatá v bikinách fitness ládovaly rasťáky ! Rovnako vás vždycky porazí dobre stavaná naturálka s gráciou a charizma ala Sabina Pleváková, pretože keď budete mať krivý nohy a pochodovať na pódiu ako po opici, bude vám rovnako prd platné. A keď neviete schudnúť bez clenbáču ? Tak to s vami bude v offseason veľká prdel. Akurát že stále. A čo vy chalani ? Vážne musíte sypať, aby ste mali 43 cm cez ruku, buchtičky v páse a trochu širšie ramená ? Alebo ako to vlastne robíte ? Natiahnete len polku striekačky, pretože celá už by bola "moc" ? Veď rovnako žiadny veľký objemy mať nemôžete podľa pravidiel. Lenže vy chcete medaily hneď, že áno ? Cvičíte pol roka, stránka IFBB Bikiny fitness už je založená, lajky sa u vystrčeného plastu len hrnú, tak to chce nejako potvrdiť. Instantná sláva navarená, chce to nejakú koreničku . Chápem. Akurát je potom celkom blbé, keď necháte u dealera ekvivalent embečky a potom vás porazí natural Marek Sviridov, Lamka, Dlabajová a iste aj mnoho ďalších. Skrátka a dobre, vzdávam hold všetkým tým, ktorí pochopili, že bikiny a bikináři sú, alebo by aspoň mali byť, tou skutočne zdravou alternatívou k tým, čo naopak chcú dosiahnuť maximum možného. (Aj tým fandím) A prajem im minimum frustrácie z toho, že naše zákony sú každému Putna.

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.