AKÁ JE NE/VÝHODA BYŤ LIFTERKOU, STRONGMANKOU ... NO SKRÁTKA SILÁČKOU?

Dievčatá, ktoré ťahajú väčšie váhy než normálny muž, si okolo seba vytvoria akúsi bariéru. Iste, ste každá už počula slová: ,, Ty vole, teba by som doma nechcel, pretože máš väčší Bicák ako ja. '' alebo ,, Hej ty, keby si mi jednu natiahla, tak sa zlomím v páse '' a podobné hlášky .Nejviac ma dostáva hláška tipu: ,, Teba by som nechcel nasrať ! '' Áno, sme agresorky, keď ideme ťahať minimálne dvojnásobok vlastnej váhy. Ale to je na to skrátka potreba, vyplaviť adrenalín. Len tak sú výkony vysoko nad limitom ľudského chápania. Ale v súkromí je väčšina týchto žien, slečien a dám - milých, dobrých  a jemných. Niektorých  naša sila a osvalenosť odpudzuje a iných  priťahuje ! Tak to je, bolo a bude ! Ďalšia nie/výhoda no dievčatá  povedzte sami. Idete na nákup so svojím partnerom a klasická scéna ako u bežného páru. Držíte nákupný lístok, pomaly toho vo vozíku pribúda. Hlavne tých mega ťažkých vecí, čo potrebujeme do režimu. Mlieko, mäso, vajcia a áno nebudeme trocháriť. Kartón, kilá, plata. Prídeme k pokladni a zrazu z jednej malej plánovanej tašky sú tri veľké ťažké mrchy.

A tu to začne ha ... Skúste povedať partnerovi: ,, Miláčik, prosím ťa vezmeš to ? Ja to neunesiem. Najmenej 30 minútový monológ: ,, Aahaaaa tak madam to neunesie, tamto vytiahne 160kg, ale ona neunesie jednu taštičku s nákupom. Samozrejme to nestavia partnera do úlohy hulváta, ale len konštatuje smutnú pravdu.

Ďalšia nie/výhoda ... Predstavte si situáciu. Došiel nám benzín. K pumpe to je pár metrov to už tam dotlačíme. Noooo veď hej  ... nežná sexi bikinka by sadla za volant, aby korigovala vozidlo na ceste a my ?? Áno, presne tak, už počujem tú vetu: ,, Zlato, poď tiež tlačiť. Sily máš na to dosť ". Alebo teraz zo mňa je aj sťahovák ... túto telefonát volá mi kamarátka: ,, Veru, prosím ťa, pán mi doviezol chladničku, ale je sám. Môžeš mu ísť pomôcť to vyniesť ?? Prosííím. Ty si silná, ja nikoho iného nepoznám. Prídem pre teba. Sadnete do auta a zo strany vašej drobnej , krásnej kamarátky padne škodoradostná veta: ,, Počkaj, až ťa uvidí, tak odpadne, aký prcek mu došiel pomôcť, ale bude čumieť, akú máš silu heh "

Sú to nie/výhody toho čo robíme. Vždy je to niečo za niečo. Keď som začínala, alebo skôr, keď som sa vracala späť do fitness prostredia, zďaleka by ma nenapadlo, že sa niekedy budem naozaj aktívne venovať trojboju a že v ňom budem aj vynikať. Ale cvičenie ma natoľko opäť pohltilo, že sa to stalo mojím každodenným chlebom a zrazu mi postupne začali ubúdať kamaráti. Vtedy mi z toho bolo naozaj smutno, neraz som to oplakala . Áno, som citlivá žena, aj keď na to nevyzerám. Lenže teraz postupom času som zistila, že ich  vlastne chápem. Začala som robiť niečo, čo im bolo vzdialené. Stále som sa upínala aj v rozhovoroch na to, čo sme dnes cvičili  na tréningu a kedy je zase ďalší a že sa chystám na preteky. No proste pre nich to znelo asi ako BLA BLA BLA ... Niektorí ma dokonca aj začali neznášať !

V podstate, keď sa tak nad tým zamyslím, tak kto sú teraz moji kamaráti a známi ?? Áno, borci, čo chodia cvičiť, Lifteri a moje klientky. Nič medzi nie je !!! Samozrejme nepočítajúc hŕstku mojich skutočných priateľov. Tých  zaraďujem ako moju rodinu !

A potom tu sú takzvaný hejtri, čo vás nenávidia, bezdôvodne ohovárajú a hovoria nezmysly. Pýtam sa sama seba prečo ???? Úprimne dodnes tú odpoveď nepoznám ??? Áno, padlo tú zo strany mojich fanúšikov aj priateľov, tých naozajstných, že je to závisť. Ale sakra ! Prečo závisť ?? Veď je to sakramentská drina, bolesť, odriekania a tí dotyčný by nikdy tak drieť nechceli.

Možno závisť mojich úspechov ? To je, myslím, tiež slovo do bitky ! Čo je to vlastne úspech ?? Vyhrať titul, medailu ?? Ani to predsa nie je k závideniu !!! Teda aspoň z môjho pohľadu. A teraz, aby som nevyzerala ako najväčší sebec. Hneď Vám vysvetlím prečo ! V decembri 2016 mi umrela kamarátka na rakovinu. Zanechala po sebe krásnu 11ročnú dcéru Sandru. Bola len o rok staršia , než som ja. Cca 14 dní pred jej smrťou som ju ešte navštívila. Už nemohla chodiť, trpela obrovskými bolesťami, pretože už nemala skoro žiadny sval, čo by ju chránil. Mala posteľ pri okne, smutne hľadela von na slnečný deň. Pozrela sa na mňa a povedala polohlasne: ,, Ja vám tak závidím ! '' Srdce sa mi zastavilo, hrudník zovrel smútkom, pretože som presne vedela, čo bude chcieť ďalej povedať. ,, Závidím vám, že môžete ísť von, tiež by som strašne rada  chcela ísť von, alebo na nákup..Veru, ja už to nestihnem že  ?! '' V krátkom okamihu niekoľkých sekúnd sa vám jasne vybaví, ako ste do tej chvíle boli, hoci mnohokrát nevedomky, sebecký . Áno, jediné, čo sa dá závidieť, je zdravie !!!! Všetko ostatné si môžete vybudovať sami !!!!

Takže ľudkovia, komu je tento môj blog blízky, radím jedinú vec. Makajte, makajte a makajte, pretože kým robíte to, čo vás baví a napĺňa, potom žijete svoj život šťastne !!!!!

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.