Kulturistika - najpokornejší šport na svete

Kedysi dávno, v časoch vďakabohu minulých, sme sa učili, že Sovietsky Zväz je krajinou, kde zajtra znamená včera. Nikdy som to moc nepochopil, ale je fakt, že taký FIAT 124, ktorý pre zastaranosť ukončil v Taliansku včera výrobu, sa zajtra objavil v ZSSR ako žigulík, výkrik modernej techniky a ostrá kára tuzemských zeleninárov.

Dnes sa dejú zmeny ešte o riadok rýchlejšie. Čo pred 5 minútami frčalo, teraz už je out, špičkový mobil, čo ste kúpili minulý týždeň, bude zajtra na smiech deťom na základke. Čo však zostáva vo všetkých týchto dobách konštantné, sú náreky kulturistov o nedostatočnom finančnom ohodnotení ich výkonnosti.

A majú pravdu, výhra best of best kulturistov na Mr. Olympia je podobná, ako okoloidúceho, čo sa omylom prihlási na Wimbledon a vypadne v prvom kole. Ak by ste chceli žiť z finančných výhier na súťaži, dopredu si zabookujte miesto v rade na polievku od Armády spásy.

Ak sa teraz nadychujete k tvrdeniu, že to bude raz lepšie, tak rovno hovorím, nebude. K tomu, aby vám pristála miliarda na účte, potrebujete divákov pri telke a ich záujem. A ten tu nie je. Kulturistika je totiž pre väčšinu populácie absolútne nepochopiteľná, ťažká a nudná ...

Drvivá väčšina bežných ľudí nedokáže rozoznať jednotlivé rozdiely medzi pretekármi. V kulturistike ešte ako-tak, ale vo Physique, alebo bikinách? Bez šance. Koniec koncov, facebookové reakcie po súťaži nasvedčujú, že to nedokáže ani znalá verejnosť. Možno teraz namietnete, že rozdiely nie sú ani potrebné v zjazdovom lyžovaní, kde víťaza od porazeného delí dĺžka jedného ťiahlešieho pšuntu, ale nenechajte sa mýliť, väčšina ľudí nie je prikovaných k telke, aby pozerala na špičkové výkony, ale s napätím čaká na chvíľu, kedy na trať vyrazia nemehlá.

Tyy, jo, to bolo o fúz, ten to skoro nevybral. To je fofr, mama, to je kvapík, ajajaj, ten to nedá. To bol držkopád, čo? No nehovoril som to? Videla si to mami, ako spadol na papuľu? To je mäso. Poď sa rýchlo pozrieť, ešte to 6x zopakujte spomalene ... V rally sa čaká, či pilot vyberie zákrutu, alebo to narve do stromu, v krasokorčuľovaní, kto si sadne na prdel, u bobov s okúsanými nechtami vyzeráme posádku, ktorá do cieľa dodrandí helmou dole .

U tímových športov je to jasné ako facka. Hrá sa o ponížení súpera, o to, aby sme sa kolegom, fanúšikom iných tímov, mohli celý týždeň pošklebovať v práci. No povedzte sami, môže kulturistika konkurovať takémuto divadlu? Kde sa vezme napätie? Možno, keby pár fitnesskám praskol vrchný diel plaviek, alebo keby sem tam niekomu vypadol semenník, možno by to niekoľko divákov z radov verejnosti prilákalo, aby si nabudúce vyčíhali podobnú situáciu a mohli sa od smiechu potrhať tak, že budú chipsy lietať všade okolo ...

Keď už sme pri tých plavkách, nedávno som dostal úplne úprimný dotaz na to, prečo kulturisti, ktorí sú tak obrovskí, používajú lesklé a trblietavé slipky? Ehmm, no, proste, ako by som ti to len ... súkalo sa to zo mňa pomaly, pričom som hľadal vhodné slová, ktoré by dodali na serióznosti nezvratnému faktu, že sa ako súťažná odev používa mikroskopický cíp látky, ktorý akoby zostal zabudnutý v šatni travesti klubu .

Lenže seriózne popísať neseriózny fakt sa nedá. Lenže ešte zdĺhavejšie je, popisovať niekomu, prečo majú kulturisti dlhé kraťasy. Začnete tým, že to nie sú kulturisti, ale Fyzici, čím sa okamžite dostávate do ďalšej pasce, lebo kto má brušáky, žilu na bicepse, je očiach laickej verejnosti a médií kulturista a basta.

A prečo, keď je teda kulturista, sa mu hovorí fyzik, keď hahaha, všetci vieme, že kulturisti sú skôr chemici. Chechtá a pomrkávání okom .. Keď potom zmobilizuje všetky zvyšky trpezlivosti, vysvetlíte rozdiely, neodvratne sa blíži chvíľa, kedy budete čeliť otázke: A prečo sa teda hodnotí len polovica tela, keď sa cvičia aj nohy? A ste v argumentačnom hajzly, pretože toto KO sa jednoducho racionálne vysvetliť nedá ...

... tým sa dostávam k ďalšiemu mätúcemu faktu pre verejnosť. Ľudia chápu, že sú rôzne kategórie. Porozumie tomu, že McGregor má teraz tri pásy z troch hmotnostných kategórií. Ale asi by ťažko chápali, keby im niekto hovoril, že v jednej kategórii sa dáva veľké prdy do xichtu a v inej také pohladenia.

Alebo že by atléti povedali, že niektorí nebehajú tak rýchlo, ale je im ľúto, že nemajú medaily, tak že by sme im mohli poposunúť štartovacie bloky. Divné? Ale nie, pohoda, prečo?

Mali by sa od nás učiť. Pozerajte. Kulturista, teda súťažná kulturista, ten na pretekoch, je najlepší, keď má najväčšie svaly a najmenej tuku. Čiže sú mu najviac vidieť. Ešte tam sú také drobnosti, ako že by mal mať dve ruky, nohy, ale inak je to vcelku jasné ako facka. Od toho sa v kulturistike určuje športová výkonnosť.

Lenže potom sme si povedali, že to je pre tých chudších nespravodlivé, a aby im to nebolo ľúto, že nemajú medaily, tak sme sa rozhodli posunúť im tie pomyselné bloky a povedali sme, tak a teraz budete trochu iný kulturisti. Klasický. Lenže prúser. Oni tí nevďačný parchanti začali behať nejako moc rýchlo. Nie teda tak rýchlo ako tí pôvodný, ale dosť na to, aby sa tu vyrojila ďalšia partia, ktorá by chcela sakra tiež tie medaile.

Ako to teda urobiť? Posunieme zase bloky, to je jasné, ale čo keď zase časom trochu zrychlia? Už to máme! Budem dávať ešte známky za krasobeh a posychrujem to tým, že budeme merať čas iba od vrchnej polovice, ehmm, myslel som od druhej polovice. To by snáď na chvíľu mohlo stačiť, nie? Kdyžtak zase na niečo časom prídeme. Evidentne sme kreatívny až až ...

Čím sa ale dostávam k brilantnému plánu, ktorý privedie finančné prostriedky do našich vreciek i bez záujmu verejnosti. Musíme sa obrátiť na EÚ, lebo či je niekto naozajstný macher v dotovanie niečoho, čo väčšinovú populáciu vôbec nezaujíma, je to práve ona. Máme všetky predpoklady, aby sme sa stali najobľúbenejším športom úradníkov v Bruseli. Prvý dôvod už som spomenul ... Dobrý, Slabý, tlustý, tenký, nakoniec vymyslíme spôsob, ako dať medaily všetkým. Na túto rovnosť musia v Bruseli predsa počuť. A keby nezabrala, máme ďalšie dobré dôvody ...

V kulturistike sa totiž musíte natierať farbou a holiť si nohy. Všimli ste si, že to je trošičku také tabu a nikto o tom veľa nehovorí? Keď nejaký laik vytasí túto podpásovku a vmätie nám, že vyzeráme ako vyleštené psie guľky, zmôžeme sa len na nejaké zmätené mumlanie, poprípade sa ako dobrý argument javí naša päsť v ksichtě oponenta. Ale s tým teraz bude koniec!

Pocit trápnosti vystrieda hrdosť, že sa zrazu môžete vydávať za Asada, Karima, Fatimu, že možno demonštratívne ukázať zaradenie novoevropanov medzi nás. Alebo aspon Lajoš Demeter, čo vám odváža odpadky a vyjadriť tak podporu lokálnej minorite. Nikomu nemusíme pchať, že tmavé svaly jednoducho vyzerajú lepšie ako svalové pletence celoživotného riaditeľa vápenky. Nikto nemusí vedieť, že sa holíte preto, že keď holt budete mať na kozách deku z ovce, dosť ťažko niekto spočíta vaše prúžky od bradavky ku kľúčnej kosti. Nie. Odteraz to Prezentujte ako boj za rasovú rovnosť a súcitenie s úpravou pokožky väčšiny žien, čo nežijú v lese ...

A ak ani toto nezaberie, nezostáva než vytiahnuť eso z rukáva. Skutočný tromf. Pokrový Royal flush. V poslednej dobe sa množia tie záležitosti okolo zmeny pohlavia a tak ... Jedni chcú nejaké práva, druhý okolo toho robia zase nejaký humbuk, ako že nie a podobne. Nechápem prečo. My v tom ideme už roky.

Pekné dievčatá meníme v chlapov lusknutím prsta aj s pindíkom priemerných Vietnamcov, podporujeme ich, fandíme a na koniec im dáme medailu, diplom a hromadu potlesku. Pokrokovejší už byť ani nemôžeme.

Pravda, zatiaľ je to trochu nevyvážené, ale čo som tak videl na súťažiach, chlapci v trenírkach už párkrát tiež vybalili šminky, riasenku a gél na vlasy (snáď to bol na vlasy). Zatiaľ nesmelo a v kútiku, ale aj v tomto smere ideme dopredu. Mám z nás radosť a možno by nám Andrej helfnul, on je v čerpaní dobrý. Tak kde teda máme vyplniť tie lajstre na dotácie?

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.