SKÚSTE CHVÍĽU HOVORIŤ PRAVDU A NENÁVISŤ UŽ PRÍDE SAMA

Musím pochváliť organizátorov osláv 17. novembra s podtitulom, že láska a pravda zvíťazí nad lžou a nenávisťou, že si na promo akcii dali tentoraz skutočne záležať. Už týždeň môžeme sledovať súboj medzi dobrom a zlom, pravdou a klamstvom, a je to vážne napínavé ako povestná  tetiva luku Robina Hooda. A tiež sa pri tom  veľa dozvieme. Trebárs ja som si doteraz myslel, že Karel Svoboda trpel maniodepresívnou  psychózou, ale nakoniec vyšlo najavo, že mal len blbú náladu, keď si išiel zastrieľať. Súboj pokračuje výjavom, či sa išiel miliardárov synček opaľovať do turistickej destinácie komfortne na zadnej sedačke Audi A8, alebo ho tam doviezli s páskou cez pusu a v kufri hrdzavého  žigulíka . Nakoniec sa ešte dočkáme toho, že bocianie hniezdo nie je vôbec bocianie, ale vrabčie a môžeme si dať ďalšie a ďalšie kolá tohoto pravdomluvného súboja . Pretože pravdu, áno  tú chcú poznať všetci ...

Pravdovravnosť a úprimnosť sa dlhodobo pohybuje na vrchole popularity medzi žiadanými vlastnosťami človeka. V najrôznejších anketách sa dozvedáme, že pravdivý človek je vysoko cenený a úprimnosť vnímame ako cnosť. Častokrát avšak za predpokladu, že sa tá pravda dotýka druhých, pretože priepasť medzi pravdovravnosťou a nenávisťou, po novom  hajte, je užšia ako panenská štrbina. No schválne, ako dlho by vám asi vydržalo manželstvo, keby vás niekto dopodrobna a pravdivo informoval o tom, čo o vás hovorí manželka svojim kamarátkam ? Ako by vám asi chutilo, keby ste partnerke pred odchodom do reštaurácie popravde odpovedali na otázku, či nejako nepribrala ? A akým spôsobom by asi prebiehal váš ďalší tréning, keby ste si za rohom vypočuli, ako o vás Pepa hovorí, že ste síce ukňuraný debílek, ale nikto iný v pol deviatej ráno cvičiť nemôže. Niektoré informácie jednoducho vedieť nemusíte ..

... Rovnako tak nemusíte vytrubovať do sveta, že všetci sypú a že bez toho to v žiadnom prípade nejde. A tak zatiaľ čo zvyšok republiky vyhadzoval kvety do koša eštebákom a zároveň aplaudovali Štichom a podobným kariérnym komoušom, naša komunita žila víkendovú kauzou Kiro Markopulos. Ak neviete, o čo ide, musím skopírovať status od Lukáša Topinku , vynikajúceho reprezentanta ČR v kulturistike, ktorý vzbudil neočakávane veľký ohlas. Ten znie takto: "Na čo sa tento debílek hrá ? Nevyhral vôbec nič, IQ má ako opica a podporuje 19 ročných borcov ​​sypať a nahovára im ako je kulturistika strašne dôležitá. A potom to ešte verejne prezentuje ? Kde je teraz ADV, ktorá po mne "šliapala" 10 rokov, kde je ten pán Chlumský a takéto indivíduá necháva byť ? "

Jeden z tisícov osobných postojov, ktorý by asi minul moju pozornosť, ak by sa pod tým statusom nezišli snáď všetci, čo vo fitness komunite niečo znamenajú. A tak som si prečítal názorové defilé od aktuálnych Majstrov sveta Petra Tatarku a Jána Pálenička, cez Katku Kyptovú, veľa ďalších reprezentantov a aktérov všetkých možných federáciou a glosátorov fitness scény, až po spriaznené duše Kira ako je Tonda Hodan. Má to asi 280 komentárov a ja som teraz menoval skutočne len tie, na ktoré som si spomenul na prvú šupu . Nechcel by som, aby sa niekto cítil urazený, že má akýsi menší význam. Lebo  ten najväčší význam má beztak Kiro, lebo o ňom to celé bolo. A tak sa mu tam rôzne splietalo  a nadávalo a bola to vážne debata na pobavenie . Stačilo si vziať popcorn a sledovať, ako tam naskakujú komentáre. Bez debát to bol rozhodne zaujímavejší program než tradične večerné sobotňajšie mix travesti show a maškarného bálu na Nove. Keby som si chcel ušetriť dnešnú prácu, stačilo by použiť magickú kombináciu tlačidiel Ctrl + C s Ctrl + V, opraviť hrubky, pridať asi tak sedemnásť tisíc interpunkčných znamienok a mal by som rozhovor roka s českou scénou na tému Kiro Markopulos. Lenže myslím, že by to bola zle pomenovaná téma. Správne pomenovanie by malo znieť: Máme, čo sme si 17. Novembra vycinkali kľúčami a teraz sa čudujeme.

Aby bolo jasné, tiež nie som nadšený z tohto typu videí. Mám problém s tým, že kým predtým ste dostali informácie od najlepšieho borca ​​v okolí medzi štyrmi očami, ktorý ich odovzdal len ľuďom, ktorí boli zapálený a chceli pretekať, dnes ich odovzdáva kdejaký Jouda a kde komu. Na tie videá totiž nepozerajú len zapálený chlapci, ktorí majú ambície, vychytaný jedálniček a veľa vedomostí. Takých je pri kompe minimum. Drvivú väčšinu konzumentov týchto edukatívnych videí tvoria chlapci, ktorí o cvičení, strave vedia hovno, za to dostanú zaručenú informáciu, "že bez toho to nejde" a kto trochu vyzerá, tak 100% sype. No tak to tam logicky pošlú tiež . A že tam zaznie informácia o možných rizikách ? Ále ..., koho to v generácii adrenalínových feťákov asi tak zaujíma ?

Najväčší problém s pravdou je ten, že každý má tú svoju, a ešte sa dá dobre speňažiť. Kiro nie je ani prvý, ani posledný a rozhodne v tom nejde sám. Ten prvopočiatok by som videl v osobe dnes už zosnulého Riche Piano, ktorý si napálil do paží asi tri litre oleja a potom točil pravdy o tom, ako cvičiť biceps. Potom prešiel na rozdávanie pravdy o steroidoch, a keď tento apoštol pravdy mal dosť fanúšikov na to, aby ho skvele uživil predaj mikín, čiapok a šiltoviek, tak ho klepla pepka a bolo po ňom. Tomu sa hovorí pech. Odkazom mu budiz halda  lokálnych nasledovníkov, ktorí pochopili, že pravda môže za predpokladu existencie zakázaného ovocia dobre vynášať a pustili sa do toho tiež . Najväčší boom tu urobil Filip Grznár a štafetu potom prevzali ďalšie, lepšie či horšie, verzie.

Mám sa za to snáď na Kira hnevať ? Určite nie. Jasne, nepáči sa mi to, ale vinníkom nie je Kiro. Ten len využíva toho, čo mu doba priniesla na striebornom podnose. A využíva toho dobre. Pred 29 rokmi sme stáli na námestiach v hnusných šedých baloniakoch , kričali čosi o slobode slova, chceli sme cestovať, podnikať, mať sa dobre. Kiro si hovorí, čo chce, cestuje, podniká, má sa asi dobre. A nám sa tie jeho reči nepáčia , tak využívame našej slobody slova, aby sme napísali, že sa nám to nepáči, ale aj tak s tým neurobíme nič. Keď sa pred mnohými rokmi upozorňovalo na to, že kriminalizáciou AS sa z nich razom stane niečo s príchuťou zakázaného ovocia, protiargumentom bolo, že sa všetci díleri do jedného pochytajú a strčia do šatlavy . Takže sa pár lumpov chytilo a potom si šla Polícia po svojich. Výsledkom snahy pána Nekolu , tvorcu zákona o AS, je to, že dnes sa o tom točia videa, zohnať bobky je otázkou jediného dopytujúceho komentáru na socsieti a násťročné decká, čo nevedia urobiť drep, vedia, koľko majú dávať Trenbolónu . Facebook vás síce zablokuje, keď tam dáte odhalenú bradavku, alebo vyšpulený zadok, ale pochváli vás palcami, keď sa tam budete vypisovať z aplikácie AS. A aj keď tu kvôli zdravotným komplikáciám novo prezrelý Petr Vaniš vyhlásil svätú vojnu všetkým propagátorom AS, ja si myslím, že bez regulácie obsahu You Tube je to akurát stratená energia. Prečo?

Pretože keby mi bolo 16 rokov, (a títo mladí sú predmetom celého sporu), z Kira by som si ucvrknul do slipov. Byť solídne osvaleným cool týpkom s krásnou buchtou po boku, čo jazdí nabuseným BMW, je snom každého chlapca, ktorý nesníva o tom, že bude mať po boku krásneho buchťáka. Tiež som mal 16-rokov. A tiež mi o 30 rokov starší chlapíci dávali dobre mienené rady a tiež som si myslel, čo vy kurva viete, starý páprdovia  ... Mať svoju hlavu v dobe dospievania je normálne a hltať svoj o málo starší zhmotnený sen je ešte normálnejšie. A tiež je normálne, že si skôr či neskôr nabijete hubu. Ako tvrdo a s akými následkami, to ešte len ukáže čas. A že to bude skôr ako u tých páprdov, to je nepochybné, lebo doba je zrýchlená. Každý chce všetko hneď, trpezlivosť nefrčí. Nikomu sa nechce čakať na svoj naturálny potenciál. Je to škoda, lebo sa o fungovaní vlastného tela nedozviete nič, čo vás bude limitovať, až to tam budete musieť hádzať lopatou, pretože ste si vystrielali muníciu v 17-tich rokoch na titul, ktorý nikoho nezaujíma. Ale čo sa dá robiť, každý  na to musí prísť sám. Buďme teda aspoň radi za tých mlaďochov , ktorí naturálne vyzerajú oveľa lepšie než tí vierozvestcovia tvrdiaci vám z monitora, že bez toho to nejde ....

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.