Čo je BCAA?
Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok
Kateřina Holmanová, Majsterka ČR v kategórii Bikiny fitness, si pre vás opäť pripravila pestrý výber zdravých a predovšetkým nutrične skvelých dobrôt. Nikdy nebolo jednoduchšie dodržiavať vyvážený jedálniček, než tomu bude po získaní týchto skvelých receptov. Maškrťte zdravo a rozumne !
Okrem jabĺk a škorice všetky suroviny spracujeme na cesto a dáme do chladničky odležať. Medzitým si nastrúhame jablká, ktoré zmiešame so škoricou a citrónovou šťavou. Cesto si vyvaľkáme na plát, ktorý poukladáme jablkami a zarolujeme. Pečieme asi 30 min na 170 ° C.
Všetko zmiešame, na plech kladieme v tvare koliesok a pečieme v rúre asi 20 minút na 180 ° C. Po upečení a vychladnutí môžeme zmáčať alebo zdobiť rozpustenou vysokopercentný čokoládou.
Zmiešame sypké suroviny dohromady, k nim pridáme nastrúhanú mrkvu, jogurt, citrónovú kôru a nakoniec opatrne vmiešame vyšľahané bielky. Zmes vlejeme do tortovej formy s priemerom asi 20cm a pečieme v rúre 170 ° C asi trištvrte hodiny. Po upečení necháme vychladnúť a medzi tým si pripravíme krém. Najskôr si pripravíme casein, ktorý zmiešame s vodou tak, aby nám vznikla veľmi hustá hmota. Do nej zašľaháme mäkký tvaroh, med a citrónovú šťavu. Vychladnutý korpus rozrežeme a plníme krémom. Časťou krému natierame vršok torte, ktorý ešte môžeme dozdobiť mletými orechmi.