VÍŤAZSTVO TOMÁŠA KAŠPARA NA ELITE PRO BRAZIL

Brazílske mesto Goiânia sa v sobotu 10. marca stalo dejiskom ďalšej tohtoročnej profesionálnej súťaže medzinárodnej federácie IFBB, keď sa tu odohralo zápolenie IFBB Elite Pro Brazil. Preteky, ktoré bezprostredne nadväzovali na pripojenú amatérsku súťaž IFBB Brasil Amateur Elite Pro Qualifier, sa stali príležitosťou pre profesionálov nastupujúcej v kulturistike mužov open, physique mužov, wellness fitness žien a bikiny fitness žien. V každej kategórii boli v hre finančné odmeny, bojovalo sa ale tiež vždy o jedno priame postupové miesto na World Professional Championship určené víťazovi.

Pre kulturistiku mužov open brazílske zápolenie predstavovalo štvrtú IFBB Elite profesionálnu súťaž v histórii. Cestu na pódium si našlo celkovo osem pretekárov, ktorí okrem postupu na World Professional Championship bojovali aj o odmeny v celkovej výške 12.000 dolárov. Najvýraznejší podiel z tejto sumy mal samozrejme pripadnúť víťazovi. Tým sa pri svojom debute medzi IFBB Elite profesionálmi stal Tomáš Kašpar, ktorý má za sebou aj štyri sezóny strávené pretekaním v profesionálnej lige IFBB Jima Manion, kde sa prebojoval napríklad aj k štvrtému miestu z Nordic Pro 2016. Hoci český profík už teraz môže rozmýšľať nad svojim štartom na septembrových  majstrovstvách sveta profesionálov, ktoré pre IFBB Elite profíkov predstavuje vrcholnú udalosť sezóny, pretekať znovu plánuje už skôr. Nemal by chýbať na pódiu IFBB Elite Pro Nafplio, ktoré sa odohrá v dňoch 22. až 24. marca v Grécku, kde Tomáš v roku 2013 slávil absolútne víťazstvo z Ben Weider Diamond Cupe.

Víťazstvo Tomáša Kašpara je o to cennejšie, že si na IFBB Elite Pro Brazil zmeral sily so zaujímavými súpermi. Najvýraznejším konkurentom sa mu stal hviezdny Ukrajinec Oleh Kryvyi, ktorý na konte má titul absolútneho amatérskeho majstra Európy z roku 2015 aj cenné minuloročné víťazstvo z EVLS Prague Amateur a Arnold Classic Europe. Tretie miesto bral druhý muž nedávnej La Hispaniola Elite Pro Night Germain Navarro, štvrtý skončil domáci James Bondi a prekvapivo až s piatym miestom sa musel uspokojiť Sandro Ramirez.

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.