Najlepší proteínový mrkvový koláč. Vyskúšajte ho!

Snažíte sa pripravovať proteínové dobroty, no ešte ste nenarazili na dokonalý koláč? Možno si zamilujete práve tento nízkokalorický a vysoko bielkovinový zdravý mrkvový koláč, ktorý môžete využiť aj ako veľkonočný dezert alebo zdravý dezert po tréningu.

Prečo si tento koláč zamilujete?

  • Je šťavnatý, jemný a nadýchaný
  • Je zdravý
  • Je plný bielkovín
  • Má málo kalórií
  • Neobsahuje cukor
  • Je skvelý aj pár dní po upečení
  • Príprava nie je zložitá
  • Je chutný!

Ingrediencie na mrkvový koláč

Koláč sa vyrába z čistých a jednoduchých ingrediencií, z ktorých veľké množstvo máte určite aj doma. Okrem jablkovej šťavy alebo odtučneného gréckeho jogurtu v ňom nájdete napríklad aj proteínový prášok. Poďme teda na ingrediencie.

Pozrite si ponuku našich proteínových práškov.

Vlhké ingrediencie:

  • 1 a 2/3 šálky nastrúhanej mrkvy
  • 2/3 šálky alebo 160 g nesladenej jablkovej šťavy – náhrada väčšiny oleja
  • 2 lyžice javorového sirupu bez cukru
  • ¼ šálky odtučneného gréckeho jogurtu
  • ½ šálky alebo 120 ml Mandľového mlieka
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 1 vajce

Suché ingrediencie:

  • 1 šálka celozrnnej múky – pre ľahkosť a výživné hodnoty celých zŕn
  • ½ šálky neochuteného proteínového prášku, ktorý nahradí časť múky
  • ½ šálky vanilkového proteínového prášku pre dodanie sladkej chuti
  • Korenie – zmes škorice (1 lyžička), muškátového oriešku (1/2 lyžičky) a zázvoru (1/2 lyžičky)
  • Prášok na pečenie alebo sóda bikarbóna – 1 lyžička

Ingrediencie na polevu:

  • 75 g smotanového syra so zníženým obsahom tuku
  • 2 lyžice vanilkového proteínového prášku
  • ¼ alebo 60 ml šálky Mandľového mlieka

Ako pripraviť mrkvový koláč

Ak budete postupovať presne podľa receptu, tento mrkvový koláč sa vám určite podarí. A skutočne nie je zložitý na prípravu. Tak poďme na to:

  1. Predhrejte si rúru na cca 175 – 1800C a formu vysteľte papierom na pečenie.
  2. V miske zmiešajte všetky suché ingrediencie: celozrnnú múku, neochutený proteínový prášok, vanilkový proteínový prášok, škoricu, zázvor, muškátový oriešok a sódu bikarbónu.
  3. V ďalšej mise vyšľahajte všetky mokré ingrediencie: nesladenú jablkovú šťavu, mandľové mlieko, grécky, jogurt, kokosový olej, javorový sirup a vajce.
  4. Pridajte suchú zmes k mokrej a jemne premiešajte, aby sa spojila. S miešaním to nepreháňajte. Lepok z celozrnnej múky alebo proteínový prášok spôsobia, že bude príliš husté. Pridajte nastrúhanú mrkvu a znovu jemne premiešajte. Mali by ste mať husté, ale zároveň tekuté cesto.
  5. Cesto nalejte do formy a pečte 30 minút. Po 30 minútach prikryte formu alobalom a pečte ešte 25-30 minút. Či je koláč upečený otestujte špáradlom.

Na prípravu polevy stačí zmiešať ingrediencie a v prípade potreby použiť ručný mixér.

Vo vzduchotesnej nádobe vám koláč (bez polevy) vydrží 3 dni pri izbovej teplote alebo 6 dní v chladničke. Môžete ho dokonca aj mraziť.

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.