NIE JE TO LEN ŠPORT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pri tomto článku som sa nechal inšpirovať hlavne dnešnej dobou. Aký je v mojich očiach problém v 21. storočí a čo všetko so sebou táto doba prináša ? Vidím to z pohľadu očí študenta strednej školy a poviem vám priatelia, táto doba je veľmi zlá, chamtivá a závistlivá. Prečo tento článok vlastne píšem ? Rád by som tu vyšiel aj z vlastnej skúsenosti, ktorá je síce tvrdá, ale za to ovocie, ktoré človek žne, je oveľa sladšie, než sa zdá. Jedná sa o životný štýl, ktorý som si zvolil . Neviem si predstaviť jeden jediný deň, keby som si nepripravoval jedlo na ďalší deň. Len čo prídem do školy a vkladám si svoje krabičky do skrinky, aby som ich so sebou nemusel celý deň ťahať, na mňa začne okolia nazerať a niečo si šepkajú . Nemám z toho príliš dobrý pocit, pretože sa pri tom tí ľudia smejú . Každú druhú prestávku zídem  ku skrinkám a vyberiem si jednu krabičku, v ktorej mám presne naváženú stravu . Zatiaľ , čo ostatný držia  v ruke bagety a hamburgery z bufetu , ja si jem svoje kuracie mäso s ryžou a len dúfam, že budem schopný za 10 minút celé jedlo zjesť. Vo chvíli, keď si sadnem a začnem jesť, na mňa ľudia z okolia stále hľadia a nechápavo zízajú, čo to vlastne robím . Zrazu ku mne príde slečna zo skupinky dievčat, ktoré stáli obďaleč a spýta sa ma: ,, Prosím ťa, prečo nosíš to jedlo v škatuľkách a nekúpiš si tu bagetu, ako každý normálny človek? "V tej chvíli sa pozastavím, dojem svoje sústo, pozriem jej do očí a jediná odpoveď, ktorá ma v tú chvíľu napadne, je: ,, pretože som nenormálny. " Slečna potom odíde k svojej skupinke a opäť sa celá skupinka začne smiať. Približne takto prebieha celý deň, ktorý trávim v škole. Ľudia z mojej triedy si na moje stravovacie návyky už zvykli, ale stále ich  nechápu. Majú stále tie isté otázky: ,, prečo to ješ, veď už ti to ani nemôže chutiť nie? "Ja už však ani nevyvíjam energiu na to, aby som otvoril ústa a povedal tým ľuďom, prečo tomu tak je.

 

 

 

 

EXTRIFIT SLOVAKIA  PROTEIN DOPLNKY

 

 

 

 

 

To bol jeden príklad môjho dňa v škole. Tu by som chcel napísať trošičku iný príklad toho, ako možno stráviť večer s priateľmi. Sme s priateľmi dohodnutý , že navštívime miestnu diskotéku a trošičku sa odreagujete. Dopredu viem, že si pripravovať jedlo na 3 hodiny dopredu nemá zmysel, a tak celý problém vyriešim proteínovými tyčinkami. Vo chvíli, keď dorazíme k baru a skupinka ľudí, ktorá je okolo mňa podáva objednávky na whiskey, rum s coca-colou, jin s tonikom  a iné alkoholické nápoje, príde rad na mňa a ja poviem: ,, jednu jemne perlivú vodu prosím. "v tú chvíľu sa na mňa všetci otočia, prevalia oči ,  pokroutia  hlavou vezmú si drink a vypijú ho do dna sa slovami: ,, ešte raz." V priebehu celého večera sledujem moje okolie rovnako starých ľudí, ktorí sa všetci líši od môjho životného štýlu. Pre nich je hlavnou prioritou zábava, pôžitok z alkoholu a tancovanie na parkete do kolapsu . Ja som rád, že vypadnem z domu, vyhnem sa stereotypu a hodím reč s priateľmi, ktorých som dlhšiu dobu nevidel. To všetko bez jedinej kvapky alkoholu v krvi, ale aj tak sa dokážem skvele baviť. Po nejakej dobe som zistil, že ma tento životný štýl baví a ľudia, ktorí ho nerešpektujú, do môjho života patriť nemusia . Čo tým všetkým chcem povedať a kam tým mierim ? Je to samozrejme môj sugestívne pocit, ale povedal by som, že ak človek cvičí v posilňovni, nie je to len šport, ale životný štýl. Ľudia okolo mňa sa mi stále smejú, že som iný a že vyčnievajú z davu. Čo im vždycky odpoviem s úsmevom na tvári a krabičkou v ruke ? Odpoviem im, že sú všetci rovnakí a ja nechcem byť ako všetci.

 

 

 

 

EXTRIFIT SLOVAKIA PROTEIN DOPLNKY

 

 

 

 

Týmto článkom by som rád upozornil na dobu, v ktorej sa nachádzame. Podľa môjho názoru chodí do posilňovne, alebo fitcentra každý druhý. Medzi týmito ľuďmi sa však nájde iba pár jedincov, ktorí vidia rozdiel medzi športom a životným štýlom. Tí, ktorí berú posilňovanie ako šport, prídu z posilňovne domov a dajú si zapečené cestoviny, ktoré mamička urobila na obed a večeru zamuruje krupicovou  kašou. Tí, ktorí berú posilňovanie ako životný štýl, prídu z posilňovne domov a dajú si miešané vajíčka. To je ten rozdiel, ktorý v tomto životnom štýle hrá podľa môjho názoru tú najväčšiu rolu. Uvedomenie si toho, čo je pre mňa dôležité. Dúfam, že sa tento krásny životný štýl, alebo pre niektorých ľudí šport, nedostane do záhuby, kvôli dnešnej generácii mladých ľudí, ktorí na nejaký životný štýl, alebo poriadok absolútne kašlú a ich priorita je iba zábava a vysmievanie  sa nám. Pár jedincom v dnešnej dobe, ktorý  máme dosť silnú vôľu na to, aby sme nepodľahli okoliu . Týmto článkom nechcem nikoho urážať, alebo sa do niekoho navážať. Len ma mrzí, že ostatní ľudia musia mať stále nutkanie riešiť veci, do ktorých im absolútne nič nie je !

 

 

 

Autor článku: Dušan Synek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.