Vymeňte ho, skôr než vám to pokašle

Vybrať si partnera pre život nie je tak úplne jednoduché. Ja som napríklad jedného večera stavil na rozvinuté poprsie istej slečny a vyšlo to na ďalších 20 rokov. Rovnaký postup však u mnohých mojich známych bezprecedentne zlyhal. Ešte väčšie trápenie  vás však čaká v momente, keď si potrebujete vybrať tréningového partnera.

Hoci to na začiatku vyzerá rovnako nádejne ako pri vyberaní toho životného, ​​časom sa ukáže, že počet indivíduí, ktorí váš športový rozvoj skôr zbrzdí, než podporí, je nečakane veľa. A tak si tu ukážeme pár typov sparingpartnera, ktorého je pri odhalení potreba neodkladne vymeniť, než vám to celé pose ...

Pán fotograf

Kámo, kámo, vole, počkaj s tým chvíľku, taak, super, kurva, zas sa to vybilo. Hej, dáme to ďalšiu serku, to bude pecka až to hodím na instáč. Vydrž, vole, vydrž .. počkaj, kamo, ty si fakt ako nemohol, hej? Som myslel, že to ako robíš, vieš. Pre fotku, aby bola ako hardkór, vieš ..

V tejtopošahanej dobe bežná situácia. Niekto, kto vám urobí 30 fotiek za tréning, je určite dobrý pre vašu nehynúcu instagramovou slávu, ale úplne k ničomu ako sparing. Každý príspevok o tom, ako šliapete na bicykli, ako zdvíhate činku, ako ťaháte kladku, ako si idete za snom vás od toho sna len vzďaľuje. Tréning vyžaduje koncentráciu. A to ako od vás, tak od sparinga. Ten musí vedieť, kedy pomôcť, kedy vás popohnať. Ak vám čo chvíľu máva mobilom pred ksicht, vymeňte ho ..

Slabšie pohlavie. Nech je akékoľvek.

Neviem, ako presne tieto fitness páry pri tréningu couplujú, ale pri predstave cvičenia s mojou ženou by ma asi jeblo, ak by som musel po každej sérii dávať dole váhu na legresse. Alebo drepe. Alebo vlastne akejkoľvek inej naloženej činky.

A s Helenkou Fibingerovou by som asi chodiť nechcel. A tráviť zvyšok života na kladkách prehadzovaním kolíku tiež nie. Rozhodne je fajn, ak si môžete požiadať o dopomoc vašej priateľke. Minimálne na benči vám to môže spríjemniť popoludnie, ak je vyznávačkou camel toe štýlu legín.

Lenže rovnako musíte občas čakať, až si docvičí sama a prirodzený rytmus tréningu môže byť narušený. Napriek tomu, trochu potichu, s veľmi veľkou výhovorkou, šeptom, ju vymeňte ... Teda len vo fitku.

P.S. Feministická verzia: Ak ste sa vzhliadli vo Verci Mikulcovej a máte po boku 60-kilového Barber fúzača, ktorý za vami svojím nasadením vanie ako detská rezanka z nosa , vymeňte ho. ... Ak platí účty, nechajte si ten živý bankomat ďalej.

Vyznávač iného boha

Ak máte nad posteľou vyvesený plagát Branch Warrena a zaspávate s utkvelou predstavou vlastných stehien posiatych žilami od lýtok po miešok, pričom vášho sparinga desí svojim svalovým rozvojom aj Justin Bieber, môže to byť časom trochu problém. Vy chápete, že keď je potrebné žrať hlinu, budete žrať hlinu, kdežto kamošovi stačí na párty pupmnout pár sérií bicepsu.

Aj keď vás oboch priviedla do fitka rovnaká predstava premeny vášho rachitického tela, každý má svoje ciele postavené nakoniec inak. A iná teda bude aj náročnosť tréningu. To neznamená, že dotyčný je úplný flákač, vie, že je dobré cvičiť niekoľkokrát týždenne a podľa jeho dochvíľnosti sa dá riadiť japonská vlaková súprava. Ale ak vie, že upažovanie na ramená jednoruč v stoji na balančnej lopte postačí na jeho postave, ťažko ho presvedčíte k vynúteným opakovaniam a zhadzovaným sériám. Vymeňte ho ...

Hypochonder

Máte kamoša, ktorý svojou nedočkavosťou celý horí. Hovoríte si, že ste to konečne trafili, pretože ten týpek ich do toho zapálenější ako Jan Palach na Václaváku. Bez prestania hovorí o zdravej výžive, cvičení, má načítané všetky dostupné informácie, ale ouha .... Prídete k bench-pressu, ľahnete si pod lavičku a čakáte, že vám bude robiť dopomoc. Lenže parťákovi sa nechce cvičiť bench-press vďaka boľavému ramenu. Iste si poviete, že ide iba o bench-press, tak prejdete k druhému cviku, nie je problém.

Brucho so záťažou je problém, pretože to nie je úplne Plank. Cheating je zlý, lebo zranenie číha za rohom. Nakoniec zistíte, že jediné cviky, ktoré ho zaujímajú, sú sedy-ľahy, klopenie predlaktia alebo špeciálne cviky, ktoré mu odporučil fyzioterapeut. OK, zdravie je fajn, ale vy chcete hlavne svaly. S týmto strácate čas. Vymeňte ho ..

Plýtvač času

Váš partner cvičí rád, zhodnete sa na záťaži, máte podobnú postavu, rovnaký typ tréningu. Odcvičíte prvé série bench-pressu. Poskytne vám skvelú dopomoc, výborne motivuje. Ouu, že by konečne? Všetko je ako má byť. Ale v tom prichádza problém v tom, že keď má na rad prísť práve on, máte pocit, že sa práve zastavil čas.

Namiesto toho, aby okamžite ľahol pod lavičku, vezme si opasok a pásky na zápästie, popráši si dlane magnéziom a o 5 minút neskôr líhať pod lavičku. Snáď už konečne začne cvičiť, ale on si znovu sadne, pretože si ľahol o 3 milimetre inak ... Človek, ktorý často plytvá časom, je najväčším nebezpečenstvom vášho tréningu, vymeňte ho ..

Rozumbrada

Expert čo všetko a všetkých pozná, všetko vie, všade bol dvakrát. Ničím ho nemôžete prekvapiť, neprijme žiadnu kritiku a o novej metóde s vami nebude diskutovať, pretože je najlepší. Podľa mienky seba samého. V skutočnosti týto mudrci iba viac či menej úspešne maskujú svojou hlúposť. Tieto typy sú v každej posilňovni a vedú celodenné konferencie na facebooku. A tento odsek je rovnako zbytočný, pretože ak do tej posilňovne už chvíľu chodíte, ani vo sne by vám nenapadlo, mať tento typ za sparinga. Ale varujte novo prichádzajúci od vyhučenej diery v hlave ...

Negoš

Ak je váš partner nenapraviteľný pesimista, spočiatku to nezaznamenáte. Časom vás ale naplní pocit bezbrehého zmaru. Nie je totiž jednoduché mať pozitívne nadšenie do tréningu, keď musíte čeliť občasným, nenápadným povzdychom. Dneska ma zas potrestali v práci ... Toto dneska asi nedám ... zlodej susedský si kúpil nové auto ... Na toto nemáš ... Počasie na hovno ... Moc teplo ... Moc zima .. Moc ľudí tu ...

Už viete, o čom hovorím? Hlava je veľkým hráčom na bojovom poli úspechu. A hlava zajebaná negatívnymi nezmyslami, si raneným hráčom. Vaše pôvodné plány sa vám zrazu budú zdať oveľa ťažšie. Negoš vám uberá energiu, odradí vás od cieľov a predsavzatí, všetko bude po jeho boku temnejší, depresívnejší a beznádejnejšou .. Vymeňte ho ...

Smraďoch

Máte sparinga, s ktorým vám to šliape. Skvele pomáha, má podobnú silu, je ťahúňom a bezchybne si rozumiete vo fitku aj mimo neho. Vyznávate hardcore štýl, ale zabudli ste si povedať, za akú hranicou končí. Niektorí borci si hardcore kulturistiku vyložili tak, že si na seba navlečú vrecové retro tepláky Bizon, na seba Rag Top, pod to tričko a ide sa.

Minimálne mesiac v kuse. Čím viac potu, tým viac hardcore, čím viac smradu, tým viac tvrďas. V krajinách, kde sú fitka uplácané z moču a hliny možno. V oblastiach, kde už sa pár rokov používa práčka plnená pracími prostriedkami ani nie. Vymeňte mu aspoň handry, keď nie jeho ...

Egofeťák

V priebehu tréningu to šliape do momentu, kedy začínate chodiť na hraničný série s veľkou váhou. Egofeťák si naloží pol posilňovne s tým, že šesť opakovaní dá, ale zabudne vám povedať, že päť z nich budete ťahať vy.

S obrovským revom potom vidíme chlapcov, ktorým jednému levituje prdel nad benčovkou a druhý ide Mŕtvy ťah. U bicepsov prebieha nácvik muštovania v stoji a vy si odídete predné delty. Ak to nie ste vy, s ktorého váhou musia sparing srdnato zápoliť, je také zbytočné nakladanie a príprava na sériu len stratou drahocenného času. Vymeňte ho ..

Strachoput 

A naopak ... Máte dostatok síl a viete, že urobíte 12 opakovaní na doraz. Logicky to už pri desiatom nebude žiadna pohodička a nejaký ten tras sa iste objaví. Vy však viete, že tie dva by ste mohol dať. ... Ak vám to ale ten hlupák za vami nezačne trhať z ruky, alebo to ťahať nahor tak silno, že máte pocit, že idete s tyčou.

Vraj už to vyzeralo, že si niečo urobíte. Rovnako opatrný ako na vás, bude aj na seba. Každú sériu skončí o pár opakovaní skôr, než by mohol. Som si absolútne istý, že toto sa časom prenesie aj na vás. Vy potrebujete strelca, ktorý bude veriť vo vaše schopnosti a nie zasievať semienka pochybností s každou otázkou, či to skutočne zdvihnete ... Však už to poznáte, vymeňte ho ..

... A potom vám neostane nič iné, než cvičiť sám. Pretože v každom sparing sa občas objaví niečo z vyššie popísaného. Vy nie ste výnimkou. A cvičiť sám je tiež celkom blbé. Preto tým hlavným motorom musíte byť predovšetkým vy sám a sparinga používať ako technickú pomoc v hraničných sériách.

Produkty v článku

Obľúbené EXTRIFIT® Hero

EXTRIFIT® Hero

61,00 € 81,60 €

Novinka EXTRIFIT® Agrezz®

EXTRIFIT® Agrezz®

1,80 € 2,40 €

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.