ŽIVOT PO STEREOIDOCH

 

 

 

 

Už ste sa asi niekedy dočítali o užívaní anabolických steroidov. Možno sa tieto informácie dokonca aktívne zháňate. No a možno ich sami užívate. Ak ste mladý chalani v dospievajúcom veku, povedzme 16-20 rokov, tak ich použitie v žiadnom prípade neschvaľujem a navyše to považujem za absolútne zbytočné riziko. Ovšem v ostatných prípadoch som skutočne ďaleko od akéhokoľvek moralizovania na túto tému, lebo som bytostne presvedčený, že každý jedinec so sebou nesie vlastné rozhodnutia, ako so svojím telom naloží. A skutočne. O týchto látkach nájdete materiálu dosť a dosť. Ovšem len minimum článkov sa zaoberá tým, čo robiť ak sa rozhodnete s anabolickými steroidmi skoncovať raz a navždy.

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-stereoidy-2_bbfc4f8ae1faf1fc51dee56fadedce0a.jpg

 

 

 

 

 

Nech už sú dôvody pre vaše rozhodnutie akékoľvek, treba podotknúť, že ukončenie dlhoročného flirtu s AS (anabolickými steroidmi), je ťažké minimálne rovnako ako ukončenie vášho vzťahu s vašou partnerkou. No vlastne je to mnohonásobne ťažšie, pretože AS vám v drvivej väčšine prípadov prinášajú uspokojenie a vyššie sebavedomie. U vášho náprotivku to býva nezriedka naopak. A je tiež veľmi zvláštne, že súčasná legislatíva užívanie anabolík zaradila bok po boku užívaniu sociálno devastačním omamným látkam typu heroínu, pervitínu a ja neviem akých ešte ďalších feťáckých svinstev, avšak pomocnú ruku nepodala. Úprimne, ono to nie je ani zas tak potreba. Neverte rozprávkam o rozklade osobnosti kvôli AS, vyčleneniu sa zo spoločnosti, častým úmrtiam a iným nezmyslom. Nikdy a nikde som nevidel kulturistu vyberať smetné koše , ako to robia feťáci. Ovšem nebudem zakrývať, že aj u používateľov AS prebiehajú isté zmeny správania. Ostatne, vďaka You Tube to občas vidíme takmer v priamom prenose.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-stereoidy-3_bbfc4f8ae1faf1fc51dee56fadedce0a.jpg

Poďme sa teda pozrieť na klišovité vzorce správania od počiatkov užívania AS, až po rozhodnutie ukončiť túto etapu života.

V šestnástich rokoch zavítate do posilňovne. Začnete cvičiť a aj keď v tom neuveriteľne plávate, tréning vás baví. Udivuje vás stuhnutosť a prekrvenie vlastného tela, spoznávate doposiaľ neznáme pocity. Vylučovanie endorfínu je pre vás tak pôsobivé, že chodíte do fitka zas a zas. Po nejakej dobe na sebe pozorujete prírastok svalov, sily a fyzickej zdatnosti. Začínate to brať vážne. Zaujímate sa o správne jedlo, tréningové metódy, doplnky výživy atď. Tu pozor! Ak vám nejaký chytrolíni (väčšinou len o niečo málo starší spolužiak alebo sparing) bude bulíkať niečo o steroidoch, tak v tomto veku dosiahnete použitím steroidov jedinú vec. Telo plné vody a nevzhľadných vredovitých uhrov. Váš endokrinný systém v tomto veku zďaleka nie je hotový. Na takú hormonálnu bombu nie je v žiadnom prípade pripravený a miesto vzhľadu kulturistov docielite skôr vzhľadu opuchlého, vodnatého, poďobaného šaša. Nič, čo by ste si priali. Takže sa v tomto veku radšej vzdelávajte, vstrebávajte informácie o výžive a pod.

 

Tak plynie nejaký čas a vy sa možno  rozhodnete vyskúšať súťaž. Nedopadne to úplne podľa vašich predstáv. A vy sa opäť hneváte . Pátrate po tom, čo by sa dalo zlepšiť, úplne odhodlaný myšlienke na získanie nejakého športového úspechu. A v tom vás prepadne myšlienka použitia steroidov. Ale nie ste idiot a starostlivo sa na to teoreticky vybavíte. Nájdete články, v ktorých sa dočítate, že po požití anabolík zomriete, stane sa z vás šialenec, ktorý je schopný vyvraždiť rodinu, asociál, ktorého nezaujíma nič ako tréning, nositeľ žltačky a v neposlednom rade impotent. Zhrozíte sa a túto myšlienku odvrhne. Ale len na chvíľku. Vŕta  to vo vás ďalej, navyše je to nutkanie podporené zistením, že vlastne žiadneho typického užívateľa z týchto článkov nepoznáte, aj keď preukázateľne viete, že Ondra s Pepom niečo sypú a pritom na nich podobné príznaky nepozorujete. Nadobudnete podozrenie, že tie články trochu preháňajú. Nejaký čas hľadáte  typického zloducha so zjazvenou tvárou, v čiernom koženom kabáte s nadžganým  vreckom plným  anabolík, ako  sa vynorí z hmly s hrôzostrašne posmešným škerením  v tvári. Takto by mal podľa Blesku vyzerať dealer. Bohužiaľ, žiadny podobný typ, dokonca ani nikto, kto by vás pichal do zadku  počas série injekciou  sa neobjavil, a tak nezostáva nič iné, než poprosiť Ondreja, či by mi tiež niečo nezaobstaral . Veľmi sa mu nechcelo, ale vy ste ho tak dlho otravovali, až nakoniec priniesol pár práškov a pár ampuliek.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-stereoidy-4_bbfc4f8ae1faf1fc51dee56fadedce0a.jpg

Otvorili ste pomyselnú Pandorinu skrinku. Opäť ubehne nejaký ten rok. Zúčastňujete  sa súťaží, zbierate prvé vavríny, neustále sa zlepšujete. Vediete život kulturistov. A v žiadnom prípade vám to nevadí, práve naopak. Venujete sa svojmu koníčku, podriaďujete mu osobný život a výmenou vám je isté naplnenie a zmysel vášho konania. Dávno ste sa naučil so steroidmi zaobchádzať. Chodíte na prehliadky, dbáte o svoje telo, pravidelne zaraďujete regeneračné pauzy. Už nie ste na smrť vydesený príšernými pečeňovými obrazmy , pretože viete, že po pár mesiacoch abstinencie budú vaše hodnoty zase na úplne prijateľnej úrovni. Máte normálne zamestnanie, často rodinu a ste verejnosťou plne akceptovaný, ak nie obdivovaný pre svoju pevnú vôľu a športové výsledky. Lenže ...

Lenže vo vás začne vŕtať  presvedčenie, že už vám to za to nestojí. Možno už nemáte motiváciu, možno vás sužujú zranenia, možno vás návšteva doktora vydesí viac než obvykle a možno vás začne nervovať neustále zvyšujúce sa finančná nákladnosť spojená s rastom vašej výkonnosti. Tých dôvodov prečo skončiť, môže byť rovnako také množstvo, aké ste mali na začiatku.

Ale čo ďalej? Kulturistika sa už dávno stala vaším životným štýlom a vy sa v žiadnom prípade nechcete premeniť v pupkatého gaučového povaľača. Cvičíte ďalej. Tak ako ste zvyknutí. Prvé dva- tri mesiace je to v kľude. Vlastne sa moc nedeje. Sila zostáva na rovnakej úrovni, len regenerácia trochu viazne. No a? Trochu bolesti navyše vydržíte. Lenže potom to príde. Všetky látky, ktoré ste v sebe mali, definitívne stratia na efektívnosti a vy sa zrazu prepadnete vo všetkých ohľadoch vášho tréningu. Regenerácia nefunguje, váhy sú fuč a vy bojijete  so záťažou, s ktorou ste sa predtým rozcvičovali . Napumpovanie? Čo je to? Vaša telesná hmotnosť sa prepadá a vy začnete byť zúfalý . Vaše sebavedomie je zúfalo nízke a vy v posilňovni vyžarujete skôr auru zbitého  psa, než toho šampióna, ktorým ste ešte pred nedávnom boli. V tento moment niektorí nevydržia a idú do toho znova.

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-stereoidy-5_bbfc4f8ae1faf1fc51dee56fadedce0a.jpg

 

 

 

 

Ale to nie je riešenie. Skúste si naordinovať svoj vlastný substitučnej program. Nemáte testosterón? Skúste Tribulus. U seniorov funguje úplne skvele s vynikajúcimi výsledkami. A nepohoršujme sa nad porovnaním. Vaše guľky po mnohoročnom užívaní na tom nebudú o mnoho lepšie. Cítite sa prázdni akoby bez svalovej výplne? Skúste creatin. Ten najobyčajnejší , ktorý je schopný do vás vtiahnuť niekoľko litrov vody. Opäť vás uráža konfrontácia ? No tak sa zamyslite. Koľko tesťáku ste do seba napumpovali kvôli zvýšeniu váhy? A čo to bolo? Z prevažnej väčšiny retencia vody. Chýba vám napumpovanie? Skúste
Hell gél.

 

Funguje. A funguje dobre. Necvičte ako šialenci. Aj tak  to nedokážete zregenerovat. Stačí chodiť 4 x týždenne. A na regeneráciu určite pomôžu BCAA. Ste bez šťavy ? Daj  tam NO produkty. Tie dnešné fungujú veľmi dobre a bude sa vám minimálne oveľa lepšie cvičiť.

Určite si teraz po prečítaní tohto odseku hovoríte, že to je zas ďalší reklamný trik. Ťažko vás budem presviedčať o opaku. Ale takto je to vyskúšané a funguje to. Iste, suplementy nenaštartujú tak výrazné metabolické pochody a pravdepodobne z vás nebude to rozžílované monštrum ako predtým, ale 100% vám to pomôže psychicky. Pomôže vám vyrovnať  sa so situáciou, ktorá nevyhnutne nasleduje po vysadení AS. Ide o to, aby sa na to dotyčný nevykašlal minimálne do tej doby, než sa zrovná s tým, že už nemá 115 kg, ale "len" 100 kg. Tieto prostriedky vám zabránia tomu, aby ste upadli do depresie a odvrátili sa od cvičenia raz a navždy. Tieto veci vám pomôžu k tomu, aby ste stále vyzerali lepšie, než 95% vašich rovesníkov. To mi verte, mám to vyskúšané. :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí

Koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí

V tomto článku sa pozrieme na otázku koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí, pretože pri tejto otázke panuje veľa mýtov a poloprávd. Čítajte ďalej. Zobraziť celý článok

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu slúži na meranie energetickej potreby tela, zistíte aké množstvo kalórií potrebujete denne na udržanie aktuálnej hmotnosti. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.