DAJTE SVOJMU TRÉNEROVI ŠANCU

Ak ste práve na strednej, alebo vysokej škole a zdá sa vám, že sa chýlíte k záveru, stačí sa pozrieť do ponuky úradu práce, aby ste zistili, že nie je kam ponáhľať. Je totiž jasné, že zvyšok života strávite na posteliach. Nejde o to, že by ste boli neschopný , alebo hlúpi. Ide o to, že jednoducho neštudujete potrebný odbor. Najrôznejšie pracovné fľaky sú skryté za nedefinovateľnou šifru anglicko slovenských slovíčok a ako vám dôjde, že manažérka eko cleaning povrchových materiálov je v skutočnosti normálna upratovačka, budete v dôchodkovom veku. Iba že by ste študovali rekreologiu, čo je vážne odbor na Vysokej škole, kde sa učia, ako odborne nafúknuť lehátko, alebo ako hrať lenivý tenis tak, aby ste prehrali, ale rekreant mal pocit, že ste pri tom vypustili dušu.

Po tom bude pred letom dopyt. Vážne by ma zaujímalo, ako asi prebieha diplomovka u tohto vedného odboru. Prinesiete pred komisiu mapu a tam zakrúžkuje Grécko ? Alebo natriete  prísediacim krém na chrbát ?

Ale počas posledných dvoch dní som sa stretol s ďalšími zaujímavými pracovnými miestami, zhodou okolností v ČEZe. Vskutku ideálnymi pre kulturistiku. Tým jedným je operátor na zákazníckej linke ČEZ. Predpokladám, že jeho pracovná náplň spočíva v tom, že príde do práce, vyvesí telefón a ide si urobiť kávu a prebrať včerajší televízny program s kolegami. Vy medzitým doma sedíte v komickej polohe pri elektrickej zástrčke s telefónom pri uchu, pretože na svete neexistuje mobil, ktorého baterka by mala kapacitu vydržať dĺžku čakania na operátora, ktorý medzitým v call centre poterá  porno.

A tak som sa vydal priamo do zákazníckeho centra, kde som narazil na zaujímavú pracovnú pozíciu číslo dva. Tým bola slečna, ktorej pracovnou náplňou bolo ponúknuť prichadzajúcemu  cukrík. Ovocný. Chápem rolu hostesky, tiež ich  v Extrifite využívame. Ponúkajú tyčinky, bécááčka a po novom  kaše a pudingy atď ... Ale prečo v ČEZe ponúkajú cukrík ? Nemala by ku mne skôr priskočiť  s paralyzérom a milo sa opýtať , či nechcem okoštovať silu ich elektrickej energie ? Alebo ma ľahko ožiariť jadrovým smetím z Dukovan ? Cukrovinka ma predsa k vyšším platbám nezlomí. No ale nebudeme si nič nahovárať, tieto super fleky  asi budú obsadené  protekciou . Takže vám nezostane nič iné, než robiť osobného trénera, alebo finančného poradcu. Doporučujem  to druhé, pretože tá prvá možnosť sa potýka s tým, že zákazníci sú nevďačný k ... y. A nemyslím tým kudly.

Ide totiž o to, že sa snažíte a im sa furt niečo nezdá. Stále rýpu  do jedálnička , prečo nemôžu jesť toto a tamto a keď už im to na pokraji nervového zrútenia vysvetlíte, začnú s tým, že pri bicepse ich  pichlo pod lopatkou a prečo musia cvičiť toto a nie tamto ako tamten borec. A ide to nanovo. A potom príde domov a prvé, čo ho napadne, je hodiť váš plán na facebook, aby sa k nemu vyjadrovali ľudia , čo majú v profilovce hlavu koňa. A títo chytráci, ktorých jedinou zaťažujúcou  povinnosťou je, vymeniť si každé ráno trenky prichystané od mamy, z nich samozrejme vytiahnu, koľko to stálo a ak je tam cifra väčšia ako 56 korún, spustia guľometnú paľbu smejúcich sa smajlíkov. Semienko nedôvery zasiate. Druhý spoločný tréning sú otázky ešte doternejšie a spravidla, po debate na facebooku, ešte blbšie . Nakoniec sa rozchádzame s tým, že klient o vás roztrubuje, že ste neschopný zlodej a nýmand . Čo nie vždy musí byť lož, ale oveľa častejšie to nemusí byť pravda.

Ide totiž o to, že ak vyhľadáte trénera, logicky sa dá domnievať, že vaše vedomosti sú obmedzené. Alebo sa o cvičenie zaujímate, čítate najrôznejšie články, ale nedokážete sa zorientovať. Nedivím sa tomu. Keď si prečítate tréningovú sekciu tu na Extrifite, dôjdete nutne k záveru, že jeden článok popiera druhý. A je to pravda. V kulturistike je toľko ciest vedúcich  k jednému cieľu, že cestná infraštruktúra Prahy  je proti tomu vyšliapaná cestička uprostred lúky. Ešte horšie to je s výživovými poradcami. Tým neporozumiete vôbec. Oni už nevedia  hovoriť jednoducho, ale len v oblasti makronutrientov. Keď sa teda náhodou dostanete k diskusii dvoch výživových odborníkov, nedozviete sa nič, okrem nadobudnutého dojmu, že išlo o alternatívny nácvik morzeovky a že tomu asi rozumejú .

Takže sa holt musíte niekomu zveriť do starostlivosti. Svojmu trénerovi musíte plne dôverovať, bez toho to jednoducho nepôjde. A preto neponáhľajte s výberom. Pokojne sa pár dní motajte  v posilňovni ako vietor v debni a pozorujte ich prácu. Akonáhle k niekomu pocítite dôveru, oslovte ho. Vyberajte na základe referencií. Práve v tomto poslúži ten facebook celkom dobre. Je mnoho fitness skupín, kde môžete položiť otázku, ktorý je najlepší fitness tréner v oblasti. Akonáhle sa tam zíde jedno meno viackrát, spozornite . Prejdite si pár rozhovorov pretekárov, vždy tam nájdete nejaké ďakovačky trénerom apod .. Aj to je voditkoo. Skrátka, dajte si s výberom načas. A nasledujúce riadky už platia  pre všetkých, vrátane pokročilých pretekárov.

  • Nešpekulujte, robte, čo máte. Ako už bolo napísané vyššie. Je mnoho spôsobov, ako dosiahnuť cieľ. Práve  tak má váš tréner svoje postupy, ktoré môžu byť v absolútnom protiklade s inými a iného trénera. Ak je váš tréner presvedčený, že pre vás bude lepší Leg press, neľakajte sa myšlienky, že nebudete mať stehná zakaždým, keď si prečítate článok o tom, že drepy sú základ.

  • Nezverejňujte jedálničky - Niektorý tréneri sa vyžívajú v tom, urobiť jedálniček čo najzložitejšie a najmodernejšie. To ale neznamená, že starý, vyskúšaný nefunguje. Dnes, kto neje desať kíl arašidového masla denne, ako by ani necvičil a nedietil. Pritom ešte nedávno žrali orechy len veveričky a kulturisti boli vyrysovaný úplne rovnako ako dnes. Zároveň dobrý tréner uvažuje v dlhodobom horizonte, takže diétu upravuje postupne. Čo sa asi tak stane, keď zverejníte jídelák zo začiatku  diéty, kedy na sebe máte ešte pol prasaťa slaniny (čím sa zabudnete "pochváliť")? Samozrejme, že bude mierna, keď chudnete len na tom, že vysadíte čipsy a tatarku. A vy tam napíšete: "Moja zostavená diéta za 1500, - Čo vy na to?" A čo oni na to, už sme si napísali. Ale to neznamená, že o 3 mesiace neskôr, nemôžete byť vo forme.

  • Nezverejňujte, koľko to stálo. To robia len dva druhy ľudí. Tí, ktorí sa chcú pochváliť, že na to majú a tí, ktorí chcú sklepať cenu. Dobrí tréneri sú drahý, to je rovnaké ako so všetkým. V Prahe sú drahší, inde sú rovnako dobrý lacnejší, ale napriek tomu drahší ako je obvyklé v mieste pôsobenia. Tak to jednoducho je. Len si nie som istý, či sa to už tak chápe aj v ČR. Obávam sa, vzhľadom na počet udaní  na EET, že asi nie a preto nerobte zbytočne zlú krv.

  • Doprajte mu čas. Na svojom pupku ste pracovali desať rokov. Na svojom ochabnutom, zdevastovanom tele tiež  tak. A po trénerovi chcete výsledky za 14 dní ? To zvládne len Harry Potter a liposukcia na klinike. Vášmu trénerovi musíte dopriať aspoň 3 mesiace pravidelnej práce. Ak robíte to, čo máte (a to viete len a len vy sami, či sa budete pchať na tajňáka sladkosťami) a napriek tomu sa výsledky nedostavia, trénera zmeňte. Skôr nie. Pokiaľ vám teda niekde neprefikol ženu.

No a to je všetko. Určite by som nechcel, aby ste boli slepé ovce vášho trénera, ale kafrať  mu do práce, o ktorej nemáte potuchy, pretože inak by ste si ho neplatili, to tiež nerobte. Majte oči otvorené, uši nastražené, vypytujte sa, prečo to robíte a na čo to je. To preto, aby ste po 3-4 mesiacoch vedeli, ako cvičiť sami a nemusel za vami stáť niekto, kto si bude hodinu opakovať počítanie do desiatej. A ušetrené prachy pošlite mňe . Číslo účtu zasielam obratom na vyžiadanie.

Produkty v článku

Súvisiace články

Koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí

Koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí

V tomto článku sa pozrieme na otázku koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí, pretože pri tejto otázke panuje veľa mýtov a poloprávd. Čítajte ďalej. Zobraziť celý článok

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu slúži na meranie energetickej potreby tela, zistíte aké množstvo kalórií potrebujete denne na udržanie aktuálnej hmotnosti. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.