Ktoré svalové partie sa najlepšie cvičia spolu?
Neexistuje správny alebo nesprávny spôsob, ako si vytvoriť tréningový plán na posilňovanie. Spojiť určité svalové partie však môže pomôcť zvýšiť efektivitu vašich tréningov. Zobraziť celý článok
Áno, iste sú dnes na trhu už aj také fastfoody, kde príprava jedla trvá o niečo dlhšie a to by možno pre vás mohlo symbolizovať, že bude jedlo kvalitnejšie. Môže to tak byť - jedlo môže byť pripravené z čerstvejších surovín, ale rovnako úplne neovplyvníte to, čo dostanete na tanier - tuky, skryté sacharidy a konzervanty.Možno teraz argumentujete tým, že takéto stravovanie je rýchle, celkom chutné a vy jednoducho nemáte čas sa s niečím stále doma babrať . A čo keby sme vám predstavili varianty jedál, ktoré si pripravíte v pohodlí domova, a ich príprava vám zaberie len pár minút ? A navyše nebudú obsahovať nič, čo v jedle mať nechcete. Nie je to predsa len zdravší spôsob stravovania ? Domáca príprava jedál vám v tomto prípade naozaj nezaberie veľa času a vďaka tomu budeme vedieť, čo jete a rozhodne aj ušetríte nejakú tú korunu, ktorú potom môžete investovať napríklad do výživových doplnkov.
A aby si mohli vybrať všetci, tak uvádzame tri recepty, ktoré obsahujú viac sacharidov a sú ideálne v objeme, a potom ďalšie tri recepty, ktoré sacharidov obsahujú menej, sú bohaté na bielkoviny, hodia sa teda aj do redukčnej fázy. Navyše je príprava týchto jedál tak jednoduchá, že ju bez obáv zvládne aj začiatočník. A než sa pustíme do samotných receptov, tak ešte malá poznámka k tomu, že domáca príprava jedla vám rozhodne nemusí zabrať hŕbu hodín. Vyskúšajte nasledujúce tipy, ktoré varenie urýchlia a sami uvidíte, že v kuchyni nebudete musieť tráviť veľa drahocenného času.
- kupujte spracovanú zeleninu, pretože to, že ju nebudete musieť lúpať, okrajovo, apod., Vám ušetrí veľa času
- kúpte si väčšie množstvo mäsa a rozdeľte ho na jednotlivé porcie, ktoré zamrazíte. Táto jednorazová "investícia" do času, sa vám potom pri varení niekoľkonásobne vráti
- keď už budete variť, tak si občas navarte "do zásoby", a ďalšie dni máte voľno :-)
1 porcia obsahuje približne 526 kcal
Na prípravu pizze budete potrebovať :
1 cesto na pizzu
30 gramov paradajkovej omáčky na špagety
30 gramov nastrúhanej mozarelly
175 gramov uvarených kuracích pŕs, ktoré pokrájame na menšie kúsky
3 kusy šampiňónov (alebo iných húb podľa chuti), ktoré opäť pokrájame na kúsky.
Postup :
Rozpáľte rúru a cesto rozdeľte na tri diely (dva z nich odložte a využijete ich inokedy). Tretí kus položte na plech, potrite ho omáčkou na špagety, posypte mäsom, hubami a syrom. Pečte zhruba 8-10 minút alebo do tej doby, než bude pizza dostatočne upečená.
V jednej porcii je cca 642 kcal,
225 gramov morčacích pŕs
400 gramov nakladaných paradajok
130 gramov paradajkového pretlaku
120 ml vody
180 gramov konzervovaných hnedých fazulí
1 malá pokrájané chilli paprika
Postup :
Dno panvyce postriekajte olejom v spreji. Pridajte morčacie prsia pokrájané na kúsky a sprudka ich opečte. Keď je mäso opečené, zlejte z panvice tuk a pridajte nakladané paradajky, pretlak, fazuľu (ktoré pred tým scedíte) a pokrájanú čili papričku. Všetko dobre premiešajte, chvíľu ešte povarte a môžete servírovať.
1 porcia obsahuje cca 600 kcal,
Postup :
Dno panvice postriekajte sprejom na pečenie a rozpáľte ju. Pridajte pokrájané zelené fazuľky a duste ich do mäkka. Potom pridajte pokrájané mäso a ostatné ingrediencie, premiešajte a varte cca 10 minút.
V jednej porcii je celkom asi 508 kcal
Budete potrebovať
Postup :
Rozpáľte panvicu, do ktorej ste pred tým naliali olej. Pridajte cibuľu a brokolicu a duste do tej doby, než zelenina nezmäkne (cca 4 minúty). Medzitým si v miske zmiešajte vajíčka a bielky. Do uvarenej brokolice nasypte šunku a premiešajte, nalejte vaječnú zmes a bez miešania zapekajte. Po zapečení jednej strany, placku opatrne otočte na druhú stranu a dopečte.
Celkom porcia obsahuje 280 kcal. Rybka vám dodá
Na prípravu je potreba
Do hrnca nalejte zeleninový vývar a špargľu doň vložte a pomaly zahrievajte. Keď už začne vývar vrieť, tak pridajte lososa a duste do tej doby, kým losos nezmäkne.
1 porcia obsahuje cca 233 kcal,
Pripravte si
Postup :
Panvicu vystriekajte olejom v spreji a pridajte zeleninu. Pomaly ju za občasného premiešania opekajte do tej doby, než sa nerozmrazia (asi 5 minút). Pridajte krevety a sójovú omáčku a varte, než krevety nezmäknú a nesfarbí sa do ružova.