NORBERT ZAJAC - POCITY PO OLYMPII AMATEUR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"V mojej kategórii štartovalo 15 pretekárov. Keď som si po registrácii prečítal štartovnú listinu, tak som mal obavu, či sa vôbec dostanem do finále. Neveštilo to nič dobré. Vtedy som nemyslel na medailu, ale keď sme sa na druhý deň postavili na pódium , už som veril, že na pár chalanov mám. Som rád, že som porazil niektoré zvučné mená, ako napríklad Rusa Simkina . Naopak zdolal ma iba jeden kulturista, ktorým bol Švéd Samir Troudi . 

 

Ten podľa výsledkovej listiny bol lepší vo svalovom rozvoji iba o jeden bod, rozhodca mu pripísali viac bodov za zostavu, ale dovolím si tvrdiť, že zostavu som mal určite lepšiu ja. Samir mal trochu krajší koncept postavy, hoci v základných postojoch ani veľmi nie, skôr vynikal jeho dvojitý biceps spredu. On má viac svalovej hmoty a do Španielska prišiel výrazne kvalitnejší , než bol v Žiline. Po súťaži prišiel za mnou a povedal mi, že to mohlo skončiť aj mojím triumfom, čo mi lichotí a hladí ego. Striebornú medailu na Olympia Amateur Spain 2016 považujem za životný úspech, tento výsledok je z hľadiska konkurencie cennejší  než prvenstvo na IFBB Diamond Cup 2016.

 

Podarilo sa mi urobiť lepšiu formu ako na Diamond Cupe, z čoho som bol milo prekvapený. Oproti Arnold Classic 2016 (marec) som sa zlepšil v celkovej kvalite a hmote svalstva, "podotkol Norbert Zajac, ktorý bol v Marbelle najľahší vo svojej kategórii, na registrácii vážil 81,9 kg, ale na súťaži už mal 83 kg.

 

Počas pretekov musel Norbert Zajac riešiť jednu vec, ktorá mohla všetko zmeniť. "Mal som formu načasovanú na určitú hodinu. Následne hlavný rozhodca, keď som mal ísť na pódium, neočakávane vyhlásil hodinovú pauzu. Ja tesne pred nástupom dopĺňam nejaké tekutiny a do tých 60 minút by ma stopercentne zalialo, čo sa našťastie nestalo, pretože tá pauza nakoniec trvala len 10 minút, pretože mnohí pretekári boli rozčúlený  a protestovali proti tej dlhej prestávke. Úplne mi to vygradovalo formu. Bolo to tvrdé, plné, bol som z každej strany ostrý. Zo striebornej medaily sa teším, dal som si krásny darček k svojim narodeninám (26), ktoré som mal tri dni po Olympia Amateur Spain. "
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norbertovi v Španielsku pomohol aj pretekár Lukáš Gabriš. "On je Slovák, ale preteká za Anglicko. Lukáš súťažil až na druhý deň, a tak mi robil celý servis, čo sa týka natierania, rozcvičenia a pod. Z môjho výsledku bol dojatý, dokonca uronili aj slzu, čo si veľmi vážim. Lukáš zariadil aj ubytovanie, mohli sme bývať u jeho kamaráta v jeho letnom sídle, mal som postarané o odvoz, mohol som si variť a jesť, čo som chcel. mal som profesionálne podmienky, za čo Lukášovi chcem poďakovať.

 

Poďakovanie patrí všetkým mojim sponzorom, ďakujem trénerovi Andrejovi Mozolánimu, ktorému budem držať palce, aby mu profesionálna súťaž v Dallase vyšla tak dobre ako tá na Aljaške, kde okorenil svoj cemoback po 10 rokoch bronzovou medailou, ďakujem aj svojej rodine aj priateľke, ktorá mi pomáhala psychicky a podporovala správami, keď som bol v Španielsku. Tiež ďakujem Igorovi Kopček, ktorý ma na súťaži usmerňoval v rámci pózingu."

 

 

Ďalšou veľkou výzvou pre Norberta Zajaca je Majstrovstvá sveta 2017 v kulturistike, na ktoré by sa rád pripravil čo najlepšie. Úplne súťažiť však neprestane. Už túto sobotu bude štartovať na Cedron  Cupe v mŕtvom ťahu vo Svatoplukove . "Dúfam, že si zlepším osobný rekord, ktorý je 235 kg. Keby som dal 240 kg, bol by som spokojný, ale nejdem tam robiť výsledky, chcem si tam s chuťou zasúťažiť a konečne sa najesť."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.