6 motivačných pravidiel Arnolda Schwarzeneggera

Arnolda určite dobre poznáte ako herca a športovca. Je to človek, ktorému sa podarilo všetko, na čo siahol. Aj preto je motiváciou pre milióny ľudí. Úspech dosiahol aj vďaka pravidlám, ktorými sa riadil. Tu sú!

1. Verte si

Arnolda jeho priatelia a rodičia považovali tak trochu za blázna, keď im oznámil, že chce preraziť v Amerike ako kulturista. Vraj si má vybrať rakúsky šport ako lyžovanie, cyklistiku alebo futbal. On si však veril. „Chcel som byť šampiónom v kulturistike a využiť to na to, aby som prišiel do Ameriky a zarobil milióny dolárov.“ Ako je zrejmé, dokonale sa mu to podarilo! To znamená len jedno. Jediný, kto vie, čo je pre vás najlepšie, ste vy sami. Preto si verte a choďte za svojim cieľom.

2. Porušujte pravidlá

Podľa Arnolda „je nemožné byť individualitou alebo skutočným originálom, ak ste príliš dobre vychovaní a nechcete porušiť pravidlá.“ Keď skončil s kulturistikou, rozhodol sa stať hereckou hviezdou. Agenti mu však neverili. Vraj nemá vhodné telo, meno a prízvuk. „Nepočúval som tie pravidlá. Boli ich, nie moje. Bol som presvedčený, že to dokážem, ak budem tvrdo pracovať.“ A stalo sa!

3. Nebojte sa zlyhania

Lepšie začať v malom, ako nezačať vôbec kvôli strachu zo zlyhania. Zlyhania berte ako skúsenosti, ktoré vás povedú na vašej ceste k úspechu. „Každý, kto niekedy uspel, sa v minulosti musel vysporiadať s neúspechmi“, myslí si Arnold.

4. Ignorujte odporcov

Koľkokrát ste počuli, že niečo nemôžete urobiť? „Keby som počúval odporcov, stále by som jódloval v rakúskych Alpách. Nikdy by som neprišiel do Ameriky. Nikdy by som nestretol svoju úžasnú manželku Mariu Shriver, nikdy by som nemal úžasné štyri deti, nikdy by som neurobil Terminátora a dnes by som tu pred vami nestál ako guvernér najväčšieho štátu najväčšej krajiny sveta.“

Prečítajte si Životopis Arnolda Schwarzenegera

5. Pracujte tvrdo

„Nikdy by som nechcel prehrať súťaž alebo voľby len preto, že som dostatočne tvrdo nepracoval.“ 

Väčšina ľudí, ktorí chcú to, čo vy, nie sú ochotní obetovať sa, aby dosiahli cieľ. Takže ak pracujete tvrdšie ako väčšina, ste o krok vpred. Každý môže tvrdo pracovať! Aj talentovaných ľudí môžu poraziť tí, ktorí sú ochotní viac pracovať.

6. Vráťte niečo späť

„Bez ohľadu na to, akou cestou sa vo svojom živote vyberiete, vždy si musíte nájsť čas, aby ste niečo vrátili svojej komunite, štátu alebo krajine."

Prečo? Lebo úspech nie je len o vás. Môžete dosiahnuť čokoľvek, ale ak to niekomu alebo niečomu na tomto svete nevrátite, budete sa z dlhodobého hľadiska cítiť mizerne. Úspech nie je len o vás samých, ale aj o druhých.

Aj vďaka týmto pravidlám dosiahol Arnold Schwarzenegger obrovské úspechy. Necháte sa inšpirovať?

Foto: wikipedia.org

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.